Consorţiu internaţional pentru marile proiecte de infrastructură

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 5 aprilie 2007

Marile companii de construcţii din Turcia, reunite sub umbrela Asociaţiei Contractorilor Turci, intenţionează să concureze pentru a-şi adjudeca 20% din proiectele importante de infrastructură cu finanţare europeană, ce vor fi demarate pe piaţa românească.

Afirmaţia aparţine preşedintelui Asociaţiei, Erdal Eren, care s-a întâlnit cu dipl. ec. Ştefan D. Popa, preşedinte director general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).

Sectorul construcţiilor reprezintă 20% din economia în plină expansiune a Turciei; în acest domeniu activează peste 200.000 antreprenori. Asociaţia Contractorilor Turci numără numai 140 dintre cele mai mari companii mari din Turcia, criteriul de eligibilitate fiind performanţa economică, cuantificată prin cifra de afaceri anuală, de minimum 40 milioane de dolari. Companiile membre au finalizat 70% din toate proiectele de infrastructură din Turcia şi 99% din lucrările angajate în străinătate.

Având în vedere pericolul încălzirii globale şi orientarea Uniunii Europene spre dezvoltarea transporturilor pe apă, folosind cu precădere Dunărea, devenită fluviu intern al UE, ca şi alte râuri şi canale interioare, Ştefan D. Popa i-a invitat pe oaspeţi să participe la câteva din proiectele Româ­niei. Este vorba despre construirea unui complex hidrotehnic care să lege malul româ­nesc de cel bulgăresc, în zona Turnu-Măgurele şi Nicopole, proiect estimat la 6 miliarde euro, pentru a cărui transpunere în practică preşedintele CCIB a propus formarea unui consorţiu internaţional. Vorbitorul a adus în discuţie şi finalizarea lucrărilor la canalul Dunăre - Bucureşti, care va adăuga capitala noastră celorlalte patru capitale europene porturi la Dunăre. Dezvoltarea infrastructurii pe Dunăre reprezintă o mare oportunitate de extindere a relaţiilor de afaceri dintre cele două comunităţi de afaceri, ţinând cont şi de aspectul costurilor, trans­portul pe apă fiind de 16 ori mai ieftin decât cel rutier şi, desigur, mult mai curat şi prietenos faţă de mediul înconjurător, a punc­tat Ştefan D. Popa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb