Constructorii protestează împotriva unui guvern care îşi încalcă propriile angajamente

D.R.
Miscellanea / 13 iulie 2023

Constructorii protestează împotriva unui guvern care îşi încalcă propriile angajamente

Federaţia Generală a Sindicatelor "Familia" organizează un protest faţă de intenţia Guvernului României de a elimina facilităţile fiscale acordate sectorului de construcţii, informează un comunicat de presă, remis astăzi.

Guvernul României intenţionează să-şi încalce angajamentele luate prin PNRR. Conform PNRR, "Componenta 8 - Reforma fiscală şi reforma sistemului de pensii", Guvernul României s-a angajat în faţa UE că va modifica Codul Fiscal "în vederea reducerii graduale a stimulentelor fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcţiilor. Reducerea treptată a stimulentelor fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcţiilor va începe în 2025 şi se va finaliza până la sfârşitul anului 2028" .

Guvernul României vrea să introducă de la 1 septembrie 2023, o măsură programată pentru a fi adoptată gradual în perioada 2025 - 2028. Acest lucru afectează credibilitatea statului român şi introduce o mare doză de instabilitate şi lipsă de predictibilitate în mediul economic, care afectează atât lucrătorii, cât şi firmele din sector. În consecinţă, considerăm că este mai mult decât justificat protestul lucrătorilor din construcţii şi industria materialelor de construcţii, ale căror venituri vor fi grav afectate, dacă o astfel de măsură intempestivă va fi luată de către guvernanţi.

Preşedintele FGS "Familia", D-nul Gheorghe Bălăceanu a făcut un apel nu doar către membrii de sindicat afiliaţi la federaţie, ci către toţi constructorii din România, de a participa la protestul din 26 iulie:

"Dragii mei colegi, Guvernul României nu renunţă la eliminarea facilităţilor fiscale pentru constructori si pentru lucrătorii din industria materialelor din construcţii. Fac un apel către toate sindicatele afiliate, către toţi lucrătorii din cele două sectoare de activitate care vor fi afectaţi drastic de aceste măsuri să fie prezenţi la protestul din 26 iulie de la Bucureşti. Avem autorizaţie obţinută conform legii. Este momentul să luptăm pentru drepturile noastre. Vrem să muncim în România, nu să fim alungaţi din ţară, în căutarea unor salarii mai bune în străinătate".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. pe aici am vazut ca ii place hbuia sa stearga comenturi din meta data …

    referitor la imobiliare…. lasati speculatia la cocioabe de 4 pereti ca a sarit calul… 

    casele sunt de locuit nu de speculat… 

    populatia romaniei cade in cap demografic pana in 2050… bucuresriul pierde populatie pana in 2028-2035 …  

    daca nu intervine guvernul cu politici corecte de formare familii e urata treaba pentru romania… 

    o sa aratam in fata o tara de corciti etnici… cum ar spune unii diversificati demografic … problema e ca toate etniile astea vor pune mar probleme de tip social ideologic cultural religios politic militar… adica can economia o va duce bune toti lapte si miere cand economia o va duce greu sa vezi revolte in strada - furturi - violente … etc … exact din partea etniilor mai “marginalizate / desconsiderate/ neintegrate /evoluate”. 

    piata de constructii sa termine cu specularea … si bancile cu nulgerea de “aur” speculativ din ipoteci… 

    a vazut cineva dobanzile nominale ipotecare ce balonate sunt relativ cu 2012-2015?!sau alea din tura trecuta balonate in 2004-2007 relativ cu 90-96…. 

    terminati cu calicia ciclica… ca platim toti nota.. 

    s c c r e t 

    1. Noi toți plătim pentru lăcomia constructorilor si a "dezvoltatorilor "

      Facilitățile fiscale nu pot depăși 5 ani (2017-2021) + 2 de pandemie covid 19. În 7 ani nu te-ai capitalizat/dezvoltat atunci pleacă acasă.

      În 2009 toți au recunoscut că prețurile erau aberante in imobiliare. Azi prețurile sunt peste nivelul din 2008 (preț in euro × cursul din 2008 mai mic decât preț în euro × cursul din 2023) 

      inca vor continua sa creasca… e crack up boom si restrangeri artificiale…

      toti cu dobanzile accesate mici in trecut vor face shorting arrificial in piata… vor avea de alea si de balansat in piata intre costuri ridicate si dobanzi ridicate…  

      aceasta nebunie nu este finalizata ea se incalzeste groaznic… 

      urmareste ciclul chieiilor mom sau yoy… eu le urmarec din 1960 in romania… scrise xu manuta mea pe caietel… 

      au aratat mereu balonarile si prabusirile natiei… plus ca le corelezi au cu: pret vanzari cocioabe. 

      au fost momente cand 1 ap 2 camere costa cat 1 casa; au fost momente cand pretul energiei + impozite+ utilitati costa cat 10-20% pe an din valoarea cazei apartamentului (au fost si cazuri de mai scum si de mai ieftin)… au fost momente cand 1 venit net pe an cumpara 1 garsoniera sau o cass in Romana pe Polona sau Dorobanti… au fost momente cand nici de i acsdea nu te atingeai. 

      Astazi speculatia e in floare… o arata ciclul chiriilor in balon specula formare ce va cere undeva dupa 2026-2028 tarziu spargere… (nu trebuie obligatoriu spargere nominala interna- poate sa fie exprimata in alte valute sau in cantitate aur per chirie/venit lunar anual). 

      analiza mea spune ca daca pe DXY dolarul face revers si Euro tare … incee sa urce… in medie 90 de luni se propaga criza economica … la fel ca in 70 si cv la fel ca in 90 si cv la fel ca in 2010 si cv… 

      urmatoarea este asteptata la colt dupa 2026-2028 cel tarziu… iar impactul ei tre sa se simta in buzunarele cetatenilor cel tarziu in 2030… prima tura va simti depozitele de constructii ce vor intra la executari… dupa ei incep dezvoltatorii … dupa ei incep oamenii de rand cu ipotecile… 

      Oricum ciclul NPLurilor pe minime in Romania si Alte state gen USA … nu au ramas ca medie mai mult de 6-8-rar 10 ani….(chiar si cu o corectie pe la jumate mica)… 

      Deci Ro a avut balon NPL in 1910 si cv…1930 si cv… 1950-1970 si cv… in 90 si cv … in 2010 si cv… deci urmatoarea tura in 2030 si cv  

      Ce inseamna asta: inseamna ca fiecare generatie productiva are o portita de 17-20 ani din varf in varf … ca productivitate (in deflatie) si ca speculatie (in inflatie apropiere exit a generatiei batrane ce vinde detinerile de active catre generatia inca productiva cu outere de creditare). 

      Putem sa avem 2-3 valuri de generatii pe ascendent si 2-3 pe descendent asta duce la 32-48 ani viata unui regim / forma economica fara rasturnare, revolutie, schimbare politica economica de tip pro capital sau pro social (ism) ca pondere. 

      Unul din cele mai bune indicatoare a fost si ramane istoric: pretul bunurilor si serviciilor; salariilor nete si pibului exprimate in catitate AUR!!! 

      Acest indicator arata vaile si dealurile generatiilor si economiilor prin productivitati nete mai mari ca forma de credit sau prin forme de credit mai mari ca productivitatea. 

      Atat timp car somajul sta pe minim costul cu capitalul - de lucru - sta pe maxim! 

      Acest cost initial al capitalului se propaga in surplus putere cumparare cetatean; cetateanul isi pierde puterra de cumparare cand da drumul la bani si ramane in acelasi timp pe locul de munca platit scump; profiturile initiale cresc mai rapid ca - costul; angajatul vede si cere marire pe baza productivitatii; angajatorul da marirea si pe urma se intoarce pe lant costul marit; costul marit forteaza angajatorul sa inoveze sau sa devina mai productiv pentru a tine pasul cu scumpirile; angajatorul odata primit marirea i cepe sa scada randamentul - odata dat de socul de avutie pe urma data de socul scumpirilor ce ii distruge avutia - dejamagirea pierderii puterii de cumparare face ca angajatul sa renunte la productivitatea intensa; se plafoneaza iar pe alta curba a stabilitatii. Angajatorul vede ca scade productivitatea si nu poate sa mai tina mult acest comprtament al angajtului - este fortat da dea afara angajat lenes sau scump caci risca faliment sau ordine de plata la termen scurt din ce in ce mai scumpe (furnizori - creditori-servicii-etc). 

      De aici se propaga decliclul ce rupe inflatia ce devine in fata deflaie. 

      Corelatia puterii veniturilor pe termen foarte lung se poate calcula si: la data x venitul net minim mediu mare mational cumpara 1-2 bunuri (depresia genetlratiilor) la data y cumpara 1234 bunuri; la data y cumpara 1 2 3 4 5 6 7 8 9 bunuri (perioada de avutie)… daca avet trend lung de crestere puterea veniturilor se va corecta pe trend la partea minima in corectii dar nu mai jos de minimul din corectia trecuta. 

      Acelasi fenomen observat personal la corectia BVB in 2007 in comparatie cu veniturile nete castigate de populatie intre 2009-2012 ce au cazut in grame aur dar nu mai jos de 90-92… in fata veniturile nete ale populatiei vor cadea iar in grame aur dar nu mai jos de niveul din 2010-2012 (momentan bondurile arata ca veniturile vor continua balonarea in grame aur). 

      ps: nu uita de AUR - cel mai vechi indicator exonomic… scosi de economistii din analele economiei de orin 1800 si cv in UK. 

      De atunci se folosesc doar paritsti nominale valutare si paritati de pppuri intre piburi. 

      azi pot sa zic cu incredere ca mancarea este deflata in cantitate aur; pot sa zic cu tarie ca bumbacum si toala este deflata in cantitate aur… ciclul de scumpire al bumbacului este de 40 de ani plus minus…  

      ciclul bunurilor de scumpire in cantitate aur este de 40 de ani plus minus… 1929-1970-20062008… 

      dupa fiecare “scumpire” a urmat criza generatiilor… 

      Alt exeplul: Pibul Libanului exprimat in Cantitate Aur arata clar Varf in 200 si cv si alt varf final mai mic in 2018… trendul arata clar crah si ce crezi chiar a urmat crash - fuga de capital din piata (adica aurl a incetat sa pai curga prin cetatile libanului). 

      Alt indicator: bula de pret bursa Italiana in 2000 in trepte 2008 arata clar crash in fata de generatie… 

      Bula de pret Cipru-Grecia-Germania-Romania … arata clar ca inca avem prea mult pesimism in piata … chiar daca populatia azi cumpara mai multe in cos consum … costul creditarii devalanseaza castigul efemer pe consum. 

      Active minunat deflate in : Italia-Portugalia… in unele regiuni… dar ciclul NPLurilor continua la ei sa descreasca si asta anunta in fata alta balonare si criza pe alta generatie. 

      Alte fugi bancare si panici vor prinde actualii tineri de azi ce nu au prins criza din Cipru - Grecia din 2008-2012… Sau in Romania in 90 si 2010 si cv… 

      Toti platim acest carusel al speculatiei si mirajului de imbogatire rapid; trendul arata ca valoarea reala adaugata an de an nu poate sa sara de 1,5-3,2% (in ani buni) … restul e credit peste gdp ce va cere in fata ardere fitil bombita. 

      Azi avem alta problema: Credit inca in sus si Muri in jos sau sumb credit…Deci cineva va incele sa vanda si va incepe sa fie “putin” executat. 

      Ciclul NPLurilor arata clar ca nu acum este inca criza - acum este inca maxima exuberanta! O Arata tablele de lux din ghetorurile Romaniei. 

      Creditul se plateste in diferite feluri: 

      1. prin inflatie/hiperinflatie 

      2. prin deflatie/hiperdeflatie 

      3. prin cresterea producrivitatii fizice sau tehnologice. 

      In functie de valurile generatiilor toate cele trei se vor repeta dovedit istoric. 

      s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb