Consulul onorific al României în El Salvador a fost ucis în locuinţa sa

Mina Irina
Internaţional / 11 iulie 2016

Consulul onorific al României în El Salvador a fost ucis în locuinţa sa

Actualizare 17:42 MAE îşi exprimă regretul pentru decesul consulului din El Salvador

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îşi exprimă "profundul regret" faţă de decesul consulului onorific al României în Republica El Salvador, Emanuel Ricardo Salume Barake, şi transmite sincere condoleanţe familiei acestuia, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Detaliile referitoare la împrejurările în care a survenit decesul consulului onorific urmează a fi clarificate în cadrul investigaţiilor judiciare întreprinse de autorităţile locale, cu care se menţine legătura. MAE exprimă speranţa că cei vinovaţi pentru comiterea acestui act vor fi identificaţi în cel mai scurt timp pentru a fi traşi la răspundere în faţa justiţiei. Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea tuturor actelor de acest tip şi respinge cu tărie violenţele, indiferent de raţiune şi formă de manifestare", se arată în comunicat.

MAE precizează că Salume Barake a fost numit consul onorific al României în El Salvador în anul 1994. Potrivit sursei citate, activitatea sa, în calitate de consul onorific al României, s-a concretizat mai ales prin acordarea de sprijin cetăţenilor români în raport cu autorităţile salvadoriene.

MAE aminteşte că propunerea de numire a lui Barake în funcţie a fost formulată în 1992 de către Ambasada României din Costa Rica, ambasadă care la data respectivă asigura reprezentarea diplomatică a României şi în El Salvador.

"Domnul Salume Barake era cunoscut în cercurile economice şi financiare din El Salvador ca o personalitate integră şi onestă. Candidatura sa a fost promovată după consultări prealabile cu Ministerul Afacerilor Externe din El Salvador", adaugă MAE.

Potrivit sursei citate, consulii onorifici nu sunt angajaţi ai statului român şi nu sunt retribuiţi pentru activitatea prestată, fiind aleşi din rândul cetăţenilor români sau străini cu domiciliul în statul acreditar.

"Domnul Salume Barake nu era cetăţean român, ci doar al statului El Salvador. România a stabilit relaţii diplomatice cu Republica El Salvador în anul 1979. În prezent, relaţiile diplomatice ale României cu Republica El Salvador sunt gestionate de Ambasada României la Ciudad de Mexico", precizează comunicatul.

(S.A.)

----------

Consulul onorific al României în El Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, a fost ucis în locuinţa sa din San Salvador, au anunţat ieri autorităţile din această ţară, informează Reuters.

Biroul procurorului general a anunţat, pe Twitter, că această moarte este anchetată ca o crimă, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Corpul consulului onorific Ricardo Emanuel Salume Barake a fost găsit legat şi cu un căluş în gură în casa sa, într-o zonă bogată a capitalei El Salvador, iar o anchetă este în curs, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Ministerul de Externe din El Salvador a precizat că Salume, un cetăţean salvadorian, era singurul reprezentant diplomatic al României în această ţară.

Ambasada României din Mexic a confirmat acest lucru.

Un val de violenţe a crescut în ultimii doi ani în El Salvador, iar nivelul omuciderilor l-a depăşit pe cel din Hondurasul vecin, care era ţara cu cea mai violentă ţară din lume, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Din greseala, cred.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb