Continuarea acordului nuclear cu Iranul, în aşteptarea unui răspuns favorabil din partea SUA

G.D.
Internaţional / 22 august 2022

Continuarea acordului nuclear cu Iranul, în aşteptarea unui răspuns favorabil din partea SUA

O reuniune menită să salveze acordul nuclear iranian s-ar putea desfăşura săptămâna aceasta la Viena, dacă Statele Unite vor transmite un răspuns cu privire la ultima propunere de acord, a declarat astăzi şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, care a descris drept ''rezonabil'' răspunsul Iranului faţă de această propunere, relatează agenţiile AFP şi EFE, conform Agerpres.

Washingtonul a anunţat pe 16 august că examinează răspunsul Iranului, transmis în ziua anterioară, referitor la compromisul propus de Bruxelles pentru restabilirea acordului internaţional încheiat în 2015 între Iran, de o parte, şi SUA, Regatul Unit, Franţa, Germania, China şi Rusia, de cealaltă parte.

''Statele Unite încă nu au răspuns oficial. Dar noi aşteptăm răspunsul lor şi sper că acest răspuns ne va permite să terminăm negocierea'', a declarat Borrell la o conferinţă în oraşul spaniol Santander.

''Sper acest lucru, dar fără a avea garanţii. O reuniune ar fi trebuit să aibă loc la Viena la sfârşitul săptămânii trecute, dar nu a fost posibil. Ea ar putea avea loc săptămâna aceasta'', a adăugat el despre răspunsul aşteptat din partea SUA şi întâlnirea ce va fi organizată după primirea acestuia.

La rândul său, Iranul a criticat astăzi Statele Unite pentru întârzierea răspunsului faţă de ''textul final'' al acordului propus de UE.

După ce fostul preşedinte american Donald Trump a decis în 2018 retragerea unilaterală a SUA din acordul menit să asigure că Iranul nu se va dota cu arme nucleare şi a reinstituit sancţiunile împotriva Teheranului, acesta din urmă a început să încalce treptat obligaţiile asumate în acest acord, inclusiv cea privind activitatea de îmbogăţire a uraniului.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. in cazul unui raspuns favorabil din partea SUA sa va asteptati ca pretul petrolului sa sparga multe podele de pret in jos.... mie mi-ar fi destul de tarsha sa fiu long acum pe petrol... dar dintre retaileri peste 68% sunt long oil .... mirare mare!

    1. Te-au ascultat pe tine. Acum 2 zile vedeai barilul la 220-235 dolari, in 2023.

      Acum te-ai uitat in celalalt bol de cristal. Ai doar doua, sau mai multe? 

      "Acum 2 zile vedeai barilul la 220-235 dolari, in 2023."

       

      Inca il vad acolo (si concluzia NU are legatura cu viziunile mele politice ci are legatura cu simpla analiza tehnica pe grafice).  

      Dar de ce amintesti asta? Abia e august 2022! Mai e mult pana departe. Ce am zis ramane foarte valabil si se va implini. Imi pare rau ca nu pot atasa poze jpeg la comentarii ...as fi adus un grafic pe petrol de toata frumusetea care demonstra ce sustin. Desi... acum , in prezent, mai are de scazut destul de serios , nu si-a atins minimul... Mai vb dupa 30 sept 2022 cand probabil incepe cresterea in regim atletic :) ... sau cum sa zic? .... Incepe marele maraton al petrolului! :)  

       

      Sa stii ca in relatie cu mine (valabil si pentru tine si pentru anonimii care se iau de viata mea trollandu-ma pe aici) mistourile, trollarile, atacurile, etc... pur si simplu nu functioneaza cu mine.  

      Eu aduc multa valoare prin comentariile mele si sunt constient de valoarea mea (indiferent cine ce ar zice sau ar face).  

      Nu sunt un tampit oarecare care leaga si el 2 vorbe proaste pe aici in lipsa de altceva. Tocmai volumul atacurilor la adresa mea e un semn special ca am alt statut, unul superior.

      Doar cei neimportanti raman intr-un strat neutru de anonimitate. Toata viata eventual.  

      inca ceva... retailerii (speculativii mici) de obicei sunt un bun indicator pentru miscarile de piata...de ce? pentru ca ei sunt cei furati de obicei de marii speculatori.

      Sunt micii retaileri preponderent long pentru un activ? Ok, mari sanse sa scada valoarea de piata a acelui activ. Si viceversa ... micii speculatori shorteaza mizand pe scaderea valorii acelui activ? Ok, mari sanse ca pretul sa creasca.  

      Tradingul e un domeniu extrem de sangeros. Poate mai violent si mai sangeros decat wrestling-ul sau alte sporturi violente de contact.

      Doar ca se manifesta prin instrumente soft si are implicatii reale la nivel de bani. :)  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb