Contract fabulos: 330 milioane dolari pentru un jucător de baseball

Ziarul BURSA #Sport / 4 martie 2019

Sportul din SUA sparge toate barierele financiare. Bryce Harper, unul dintre cei mai buni jucători Major League Baseball (MLB), a semnat un contract fără precedent în istoria sportului profesionist american, parafând un angajament cu Philadelphia Phillies în valoare de 330 milioane dolari garantaţi pentru 13 ani.

Harper, în vârstă de 26 de ani, a doborât precedentul record deţinut din 2014 de Giancarlo Stanton, căruia Miami Marlins îi oferise un contract de 300 milioane dolari pe 10 ani, informează Agerpres. Cu un salariu anual de 25,4 milioane dolari, Harper nu este însă sportivul american cel mai bine plătit, nici măcar jucătorul de baseball cel mai bine remunerat.

Superstarul NBA LeBron James are un salariu mediu anual de 38,3 milioane dolari de când s-a alăturat echipei Los Angeles Lakers în vara trecută. Alţi doi jucători de baseball au semnat recent contracte fabuloase. Săptămâna trecută, Nolan Arenado şi-a prelungit contractul cu Colorado Rockies pentru un salariu anual de 32,5 milioane dolari pe sezon timp de opt ani. La rândul său, Manny Machado a semnat cu San Diego Padres, care s-a angajat să-i plătească 30 milioane dolari pe sezon timp de 10 ani. Însă contractul lui Harper are avantajul de a fi sută la sută garantat, contrar obiceiului în sportul profesionist american unde, în cazul unor accidentări grave şi/sau întreruperea prematură a carierei unui jucător, există clauze care permit echipelor să nu achite în totalitate un contract. De la debutul său în MLB în 2012, Harper a evoluat sub culorile clubului Washington Nationals.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb