Contractele semnate de Boc şi Sandu, pentru "Internet în şcoala ta", au o valoare de 165 mil. lei

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 26 octombrie 2009

Cele şapte contracte din programul "Internet în şcoala ta", semnate de Emil Boc şi ministrul comunicaţiilor Gabriel Sandu, au o valoare de 165 milioane lei, un număr de 2.302 şcoli, preponderent din mediul rural, urmând să beneficieze de serviciul de internet broadband.

Cele şapte proiecte vor fi implementate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi pot fi considerate o continuare a unui proiect anterior al Ministerului Educaţiei, care a urmărit dotarea fiecărei şcoli cu câte un laborator de informatică. Se urmăreşte conectarea şcolilor la internet broadband, respectiv la reţeaua RoEduNet, participând astfel la dezvoltarea Reţelei pentru Educaţie şi Cercetare din România la nivelul instituţiilor şcolare din întreaga ţară.

Finanţarea se va realiza în cadrul Axei 3 "Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public" din Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" (POS CCE).

"Prin acest program se urmăreşte creşterea gradului de acces la internet în mediul rural de la 9,8% la 30%. În urma acestui proiect vor fi conectate la internet aproximativ 60% din unităţile de învăţământ româneşti. Programul va aduce internet şi calculatoare în peste 2.300 de şcoli, contribuind eficient la aplicarea Legii educaţiei, la asigurarea egalităţii de şanse pentru copiii de la sate şi cei de la oraşe. Programul ne permite să punem pe internet programele şcolare şi resursele educaţionale, cele mai bune lecţii, aceasta ducând la o competiţie între profesori, dar şi între şcoli. Programul va fi realizat în aproximativ şase luni, astfel că, la începutul anului şcolar 2010-2011, cele peste 2.300 de şcoli să fie conectate la internet", a spus Emil Boc.

"Internetul va fi asigurat în zona rurală prin fibră optică. Acest program va duce la conectarea la internet a 330 de şcoli din regiunea centrală, nord-estică, nord-vestică şi sud-estică, a 357 de şcoli din zona de sud, a 325 din sud-vest şi a 300 din vest şi judeţul Ilfov", a adăugat ministrul interimar al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu.

Beneficiarii direcţi ai proiectelor vor fi 543.039 elevi ai şcolilor adresate prin proiect şi 47.246 cadre didactice angajate în şcolile adresate prin proiect, iar beneficiarii indirecţi vor fi părinţi, comunitatea locală, 41 de Inspectorate Şcolare Judeţene, instituţii şi organizaţii relevante pentru activitatea unităţilor de învăţământ, dar şi furnizorii de echipamente şi servicii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb