CONTRACTUL RUSO-FRANCEZ PRIVIND LIVRAREA DE NAVE MISTRAL: Moscova vrea "marfa sau banii"

A.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 mai 2015

Moscova îşi menţine principiul "marfa sau banii" în ceea ce priveşte contractul pentru livrarea de nave franceze Mistral, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, informează agenţia de presă RIA Novosti, citată de Agerpres. "Principiul este următorul: sau marfa, sau banii. Acest principiu a fost fixat în timpul întrevederii pe care am menţionat-o deja (între preşedintele Vladimir Putin şi omologul său francez Francois Hollande)", le-a declarat Peskov jurnaliştilor.

Cotidianul economic rus Kommersant a scris, citând surse din domeniul cooperării militar-tehnice, că Franţa i-a transmis părţii ruse propunerile sale pentru rezilierea contractului referitor la navele Mistral. Aceste propuneri prevăd restituirea a circa 785 de milioane de euro părţii ruse, bani pe care ea îi va putea primi doar dacă guvernul rus va emite o permisiune pentru vânzarea acestor nave oricărei terţe părţi, fără niciun fel de condiţionări.

Peskov a refuzat să facă vreun comentariu pe marginea posibilelor compensaţii băneşti. "Nu comentez în niciun fel aceste detalii", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Franţa şi Rusia au încheiat în iunie 2011, sub preşedinţia lui Nicolas Sarkozy, un contract în valoare de aproape 1,2 miliarde de euro privind livrarea a două portelicoptere din clasa Mistral, dintre care primul urma să fie livrat în noiembrie 2014.

Parisul a anunţat la sfârşitul lunii noiembrie amânarea "până la noi ordine" a livrării primei nave construite la Saint-Nazaire (vest), ca urmare a rolului Moscovei în criza ucraineană.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că susţine cu arme şi combatanţi separatiştii proruşi din estul Ucrainei, unde ar fi desfăşurat chiar trupe regulate, fapt negat categoric de Moscova.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu-i oare normal într-un contract care nu se finalizează ca partea care nu-și realizează angajamentul să ramburseze sumele avansate plus penalități de nerealizare conform celor convenite și semnate? Atunci cum de Franța își permite să pună condiții aberante (acord de vinzare către terți a tehnologiei ruse de la bord) de rambursare/stingere creanță, mai ales că este cea care a întrerupt finalizarea contractului. Să ceară compensarea, pînă la nivelul acoperirii sumei înaintate de Moskova, celor pe care i-a ascultat în a face acest lucru, la Washington.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb