Contribuţia agriculturii la produsul intern brut a urcat cu 123% în perioada 2007 - 2016

Andreea Cuzub
Macroeconomie #Agricultură / 7 noiembrie 2017

Contribuţia agriculturii la produsul intern brut a urcat cu 123% în perioada 2007 - 2016

Contribuţia agriculturii la produsul intern brut a urcat cu 123% în perioada 2007 - 2016, susţine secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Alexandru Potor, potrivit Agerpres.

Alexandru Potor a declarat astăzi, într-un forum de specialitate: "Cred că despre modelul de succes al agriculturii româneşti putem discuta foarte mult. Cel mai important lucru pentru noi, la Ministerul Agriculturii, este să valorificăm potenţialul pe care agricultura românească îl are. Vorbim despre potenţialul de cultură mare şi zootehnie, fiind nevoie de partea de investiţii pentru a susţine aceste două direcţii foarte mari. În acest an, au fost obţinute producţii istorice în principal la grâu, orz, rapiţă, floarea soarelui şi mazăre. De asemenea, se preconizează producţii foarte bune în ceea ce priveşte partea de porumb, soia, cartofi şi struguri. Aceste cantităţi suplimentare obţinute vor contribui la creşterea produsului intern brut al ţării noastre. Avansul pe care îl înregistrează agricultura ţării în perioada 2007 - 2016 a fost de 123% în ceea ce priveşte contribuţia în PIB. Toate aceste lucruri s-au datorat, per ansamblu, unor politici echilibrate. Pot să vă spun că, în perioada Sapard PNDR 2007 - 2013 şi PNDR 2014 - 2020, au fost absorbite până acum aproximativ 11,1 miliarde de euro pe parte de investiţii. Aceste infuzii de capital au contribuit, fără doar şi poate, la aceste performanţe".

Reprezentanţi ai Guvernului şi ai organizaţiilor profesionale din domeniul agriculturii participă, astăzi, la forumul "AgriBusiness: Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", eveniment organizat la Academia de Studii Economice (ASE), de Asociaţia pentru Studii şi Prognoze Economico-Sociale (ASPES) şi România Durabilă, potrivit Agerpres.

În cadrul dezbaterii se discută despre modelul economic românesc al următorilor 10 ani în care agricultura, alături de sectoarele şi industriile direct relaţionate cu aceasta, pot contribui la dezvoltarea în ansamblu a economiei naţionale, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb