Control la "Oil Terminal" Constanţa

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Contrabanda / 18 martie 2011

Control la "Oil Terminal" Constanţa

Zeci de inspectori ai Gărzii Financiare şi ai Vămii, alături de poliţişti şi jandarmi au început, ieri dimineaţă, un amplu control la societatea "Oil Terminal", care operează în Portul Constanţa. Directorul general al companiei, Silviu Wagner, ne-a declarat că acest control de fond are ca ţintă verificarea stocurilor fizice şi scriptice din cele trei locaţii ale "Oil Terminal". Controlul are loc la scurt timp de la reţinerea, pentru fapte de corupţie, a fostului director general al societăţii, Ştefan Ene.

Domnul Wagner ne-a precizat: "Eu am încredere că acest control va demonstra exactitatea şi legalitatea tuturor operaţiunilor noastre comerciale. Ţinem să asigurăm acţionarii că < Oil Terminal > este o societate stabilă şi profitabilă, care nu des-făşoară operaţiuni ilegale. Mă bucur că acest control se derulează la noi pentru că va nega toate zvonurile care ne-au afectat imaginea şi va îndepărta orice urmă de îndoială asupra ilegalităţii unor operaţiuni pe care le-ar fi săvârşit societatea pe care o conduc. Investiţia în < Oil Terminal > este şi va continua să fie profitabilă pentru acţionari".

Oficialul companiei constănţene a comentat pentru ziarul BURSA şi acuzaţiile aduse lui Ştefan Ene: "Domnul Ene a condus < Oil Terminal > în calitate de director general în perioadele 1992-1994 şi 2001 - 2003. După 2003 a fost director mecano-energetică în companie şi în ultima perioadă a fost consilier tehnic. De altfel, domnia sa a ieşit la pensie în această lună. Mi-e greu să cred acuzaţiile care i se aduc. Din postura de consilier tehnic sau de director mecano-energetică nu avea cum să influenţeze contractele comerciale ale companiei pentru că nu participa la încheierea lor şi nici nu avea niciun cuvânt de spus în aceste activităţi. Ar fi trebuit să mă influenţeze pe mine sau pe directorul operaţional. Societatea aşteaptă decizia justiţiei în acest caz".

Silviu Wagner ne-a mai spus că acuzaţiile care i se aduc lui Ştefan Ene ar viza un contract comercial care ar fi urmat să se deruleze în acest an, beneficiarului apli-cându-i-se o reducere importantă. Domnia sa susţine că un astfel de contract nu există şi tarifele nu pot fi aplicate de "Oil Terminal" preferenţial pentru că sunt stabilite anual prin hotărâre de Guvern.

Controlul început ieri dimineaţă va dura 72 de ore, conducerea "Oil Terminal" asigurând acţionarii, într-un comunicat, că activitatea în cadrul societăţii se defăşoară normal şi că nu sunt consecinţe asupra situaţiei economice. "Oil Terminal" a pus la dispoziţia organelor de control toa-te documentele legate de funcţionarea antrepozitelor vamale, sistemul de transfer, depozitare şi măsurare, provenienţa produselor energetice deţinute şi eliberarea acestora din antrepozite.

Încuscrirea din Portul Constanţa

Un şef de la Direcţia Vamală Cluj a fost reţinut pentru luare de mită

Acţiunile "Oil Terminal" Constanţa (simbol OIL) au încheiat şedinţa bursieră de ieri la 0,2308 lei/unitate, în scădere cu 0,94% faţă de ziua precedentă. Tranzacţiile au însumat însă, numai 9.236 lei. Cele mai lichide zece titluri listate au urcat, în medie, cu 0,89%, ieri, indicele BET, care le reflectă evoluţia cotând la 5.812,44 puncte. Indicele compozit al pieţei, BET-C a crescut cu 0,46%, la 3.409,42 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb