Cordia România demarează lucrările de construcţie la faza a doua a proiectului rezidenţial Parcului20

G.U.
Companii #Construcţii / 23 noiembrie 2020

Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România şi Spania şi membru al Consiliului de Administraţie al Cordia

Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România şi Spania şi membru al Consiliului de Administraţie al Cordia

Cordia România, companie membră a grupului Futureal, a demarat lucrările de construcţie la a doua fază a proiectului rezidenţial Parcului20 din zona Expoziţiei, în nordul Bucureştiului, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Compania a realizat recepţia cu autorităţile pentru prima fază a proiectului şi a început vânzările pentru faza a doua Parcului20 în septembrie 2020.

Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România şi Spania şi membru al Consiliului de Administraţie al Cordia, a declarat: "Continuăm planul nostru de dezvoltare a unor proiecte rezidenţiale de calitate în România, una dintre pieţele cheie ale grupului Futureal din Europa. Prima fază a Parcului20 este vândută în prezent în proporţie de peste 70%, am semnat peste 30 de rezervări pentru apartamente în faza a doua şi am început lucrările de construcţie pentru a doua fază a proiectului, compusă din 220 de apartamente destinate segmentului rezidenţial mediu-superior. Perspectivele de piaţă sunt favorabile, în ciuda situaţiei create de pandemia COVID-19, datorită cererii şi facilităţilor implementate de către autorităţi. Una dintre cele mai importante astfel de facilităţi pentru segmentul rezidenţial este modificarea legii prin care TVA-ul de 5% este aplicată pentru apartamentele cu un preţ de maximum 140.000 Euro, promulgată recent de preşedintele României, domnul Klaus Iohannis şi care va intra în vigoare în ianuarie 2021 Această modificare a legii anterioare, care a impus un plafon de preţ de 100.000 de euro, va permite mai multor persoane să achiziţioneze apartamente mai spaţioase şi de calitate superioară.''

Potrivit sursei citate, compania Concelex, care a construit prima fază a Parcului20, a fost desemnată antreprenor general pentru a doua fază a proiectului, în urma unei licitaţii la care au participat alte patru companii de construcţii.

Parcului20 este unul dintre primele proiecte inteligente din România, toate apartamentele din proiect fiind echipate standard cu sisteme smart home de ultimă generaţie. Grădina privată de peste 3.000 de metri pătraţi, staţiile de încărcare pentru autoturismele electrice, spaţiile de parcare pentru biciclete, grădina yoga şi echipamentele pentru exerciţii calistenice se numără printre principalii factori diferenţiatori ai proiectului, care este gândit să asigure o experienţă de calitate a locuirii şi eficienţă energetică.

Conform comunicatului, investiţia totală în proiectul rezidenţial Parcului20 de ridică la 40 de milioane de euro. În afară de această investiţie, Cordia România are un plan de investiţii în valoare de 120 de milioane de euro pentru dezvoltarea de proiecte rezidenţiale pe cinci loturi de teren achiziţionate în zona central-nordică a Bucureştiului, care vor genera dezvoltarea pe termen mediu a 2.000 de apartamente. În plus, Cordia România are alocat un buget de 40 de milioane de euro pentru achiziţia de terenuri în Bucureşti. Astfel, bugetul total Cordia România alocat pe termen mediu ajunge la nivelul de 200 de milioane de euro.

Investiţiile pentru expansiunea pe piaţa imobiliară din România vor fi parţial finanţate utilizând un procent din fondurile obţinute din emisiunea de obligaţiuni din cadrul Sistemului de Finanţare a Obligaţiunilor pentru Creştere al Băncii Naţionale a Ungariei. Cordia a emis în noiembrie 2019 obligaţiuni în valoare de 135 milioane de euro pe 7 ani şi în septembrie 2020 obligaţiuni de 105 milioane EUR pe 10 ani pentru a-şi finanţa expansiunea internaţională.

Parte din strategia grupului Futureal de a-şi creşte investiţiile în Europa, Cordia a achiziţionat aproape 93% din acţiunile Polnord, o companie de dezvoltare rezidenţială listată la Bursa din Varşovia, o participaţie de 20% din Argo Properties NV, o companie olandeză activă în domeniul închirierilor rezidenţiale şi al regenerării urbane pe scară largă în Germania şi compania Blackswan Property din Marea Britanie, un dezvoltator specializat în domeniul închirierilor private (Private Rental Sector) din Birmingham. Aceste achiziţii au crescut portofoliul Cordia de terenuri destinate dezvoltării rezidenţiale. Pe aceste terenuri pot fi dezvoltate peste 14.000 de apartamente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb