Coresi Business Park a demarat lucrările la cea de-a doua fază a proiectului de birouri din Braşov

Alexandru Costea
Companii #Construcţii / 15 iunie 2015

Coresi Business Park a demarat lucrările la cea de-a doua fază a proiectului de birouri din Braşov

Coresi Business Park a demarat lucrările de construcţie pentru a doua fază a proiectului de birouri, ce vizează livrarea a două clădiri noi de birouri cu o suprafaţă totală de 18.000 mp, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Compania Tata Technologies este primul chiriaş în spaţiile ce vor fi livrate în al doilea trimestru din 2016, firma optând în prima etapă pentru o suprafaţă de 3.300 mp.

Dezvoltatorul Ascenta Management a început lucrările de construcţie pentru a doua fază a proiectului Coresi Business Park din Braşov. Această etapă vizează livrarea a două clădiri noi de birouri de clasă A, cu regim mic de înălţime (P+3E/4E) ce dispun între 725 mp şi 1.550 mp închiriabili pe etaj şi au o suprafaţă totală de 18.000 mp. Construcţia a fost demarată la începutul lunii aprilie, iar în prezent se lucrează la structura de rezistenţă a primei clădiri. Valoarea totală a investiţiei pentru 2015/2016 este estimată la aproximativ 10 milioane de euro.

Compania Tata Technologies a intrat pe piaţa din România în 2013 prin achiziţia grupului american Cambric, filiala locală a grupului, Cambric Consulting, activând din 1997. Tata Technologies oferă servicii de inginerie şi consultanţă, în România desfaşurându-şi activitatea în centrele de inginerie din Braşov, Iaşi şi Craiova.

Spaţiul de 3.300 mp pe care Tata Technologies l-a închiriat în prima clădire va asigura un mediu de lucru pentru cei peste 300 angajaţi ai firmei care îşi desfăşoară activitatea în Braşov. În următorul an, firma îşi propune recrutarea în centrul din Braşov a 100 de ingineri, cărora le va asigura instruirea în diverse platforme CAD/CAE.

Pentru suprafeţele disponibile în cea de a doua fază a proiectului Coresi Business Park se poartă discuţii cu o parte dintre chiriaşii actuali, care au în plan extinderea spaţiilor pe care le ocupă în prezent, dar sunt vizaţi şi câţiva chiriaşi noi, potrivit sursei citate.

Silviu Savin, Partener, Ascenta Management: "Suprafeţele generoase pe etaj şi flexibilitatea partiţionării ne permit să ajungem, cu faza a doua a Coresi Business Park, la costuri totale de ocupare începând de la 60 eur/ lună/ post de lucru. Diminuând cheltuielile cu chiria şi utilităţile, companiile pot investi în acele aspecte care contează pentru confortul angajaţilor sau care oferă, pe termen lung, avantaje competitive şi eficienţă financiară. Filozofia de business campus a proiectului este unul dintre principalele atuuri pentru atragerea de noi chiriaşi, cât şi pentru consolidarea relaţiei cu cei deja existenţi. Pe o piaţă a birourilor unde sticla şi oţelul umbresc orizontul marilor oraşe, Coresi Business Park constituie o soluţie alternativă. Cei peste 20.000 mp de spaţii verzi, amenajate, transformă Coresi Business Park într-un mediu de lucru echilibrat şi sustenabil".

Coresi Business Park este un centru de afaceri de clasă A, dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul din Braşov.

Clădirile restaurate şi transformate în prima fază a proiectului Coresi Business Park ce totalizează aproximativ 25.000 mp de spaţii de birouri neconvenţionale, găzduiesc chiriaşi internaţionali precum Raiffeisen Bank, IBM, Fresenius, Freudenberg Romania, Computer Generated Solutions, Waters etc.

Masterplanul Coresi Business Park cuprinde un mix echilibrat de conversii de spaţii industriale în spaţii de birouri de clasă A şi clădiri noi. În următorii 10 ani, pe terenul de 12 hectare din cadrul fostei uzine de tractoare se vor construi noi clădiri de birouri, suprafaţa totală a parcului de afaceri ajungând astfel la peste 100.000 mp. În completarea spaţiilor de birouri existente ce au trecut prin procesul de conversie, proiectul cuprinde şi 10 clădiri moderne de birouri, noi, cu regim mic de înălţime.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb