Coresi Business Park bagă 3 milioane de euro în transformarea unei noi hale, din Tractorul, în spaţii de birouri

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 7 iunie 2013

Compania Coresi Business Park, care administrează parcul de afaceri cu acelaşi nume de pe platforma fos­tei uzine braşovene Tractorul, va investi anul acesta trei milioane de euro în modernizarea şi transformarea în spaţii de birouri a fostei hale T 42. Primăria Braşov a eliberat deja autorizaţia de construcţie pentru aceste lucrări care vor fi finalizate anul viitor. "Negociem deja cu doi actuali clienţi extinderea spaţiilor de birouri cu încă 1.400 de metri pătraţi, dar am pornit discuţii şi cu alte trei companii care ar urma să închirieze spaţii de 1.700 de metri pătraţi", ne-au declarat reprezentanţii companiei. Potrivit acestora, unul dintre clienţii care îşi va mări suprafaţa închiriată este Raiffeisen Bank, aceştia solicitând majorarea suprafeţei de birouri de la 1.000 la 1.600 de metri pătraţi.

Parcul de afaceri a ajuns la opt clienţi, ultimii fiind BNP Paribas, care a închiriat un spaţiu de 500 de metri pătraţi pentru crearea unui "centru de recovery" pentru trei dintre diviziile sale din Româ­nia, dar şi lanţul francez de cantine Ansamble. Francezii operează un număr de şapte cantine în parcurile de afaceri din mai multe oraşe. Investiţia în spaţiul închiriat de francezi s-a ridicat la 400.000 de euro, capacitatea fiind de 500 de porţii în timpul prânzului. BNP Paribas deţine pe piaţa românească compania de leasing operaţional Arval, divizia de credite de consum Cetelem, o divizie de imobiliară - BNP Paribas Real Estate, iar pe segmentul de asigurări de viaţă este reprezentat prin BNP Paribas Cardif.

Odată cu amenajarea noii hale, Coresi Business Park ar urma să ajungă la 25.000 de metri pătraţi de birouri pe suprafaţa fostei uzine braşovene de tractoare, la cei opt clienţi ai companiei lucrând aproximativ 2.000 de persoane.

Coresi Business Park este noua denumire a societăţii Flavus Investiţii, cea care a cumpărat în 2007 fosta uzină Tractorul SA Braşov, aflată în faliment. Suprafaţa pe care o controlează firma s-a restrâns anul trecut, după vânzarea unei mari părţi a proiectului către Immochan, divizia de real estate a francezilor de la Auchan, pe doar 11 hectare.

Flavus Investiţii a cumpărat platforma Tractorul în 2007 pentru aproximativ 77 de milioane de euro, fără TVA, şi a vândut o mare parte din aceasta - peste 100 de hectare - către grupul francez Auchan pentru 21,042 milioane de euro. În aceste condiţii, pierderea companiei Flavus Investiţii, controlată de fondul de investiţii Cheyne Capital, a fost de aproape 56 de milioane de euro numai din revânzarea platformei industriale pe care ar fi intenţionat, potrivit anunţurilor iniţiale, să construiască un cartier de 1,5 miliarde de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ovidiu, ar trebui sa-ti verifici informatiile. Stii cine e in spate la Coresi Business Park si cum au obtinut baietii astia destepti aceste imobile? Stii cine a castigat si cat de pe urma asta si de ce? Stii despre santajul, miniciunile si coruptia celor care au pus mana pe aceste imobile ? Daca ai stii, aceste lucruri ar fi mult mai interesante de publicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb