CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNE Simona Halep s-a calificat în finala Australian Open, după un meci dur şi intens

Eugen Ionescu
Ziarul BURSA #Sport / 26 ianuarie 2018

Simona Halep s-a calificat în finala Australian Open, după un meci dur şi intens

Sâmbătă, Simona Halep se va lupta în finală cu daneza Caroline Wozniacki

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, a treia oară la un grand slam, după ce a învins-o, ieri, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7, pe sportiva germană Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21.

"Ciocnirea titanilor", a prefaţat site-ul oficial al WTA înfruntarea dintre Halep şi Kerber şi cele două jucătoare au respectat aşteptările, cu o luptă dură, intensă, pentru locul din ultimul act al turneului de la Melbourne, potrivit News.ro, care anunţă că a fost partida turneului, prin jocul de înaltă calitate arătat, prin risipa de energie, prin tensiunea ce a atins cote maxime, care au ridicat în picioare spectatorii de pe Rod Laver Arena şi i-au ţinut cu sufletul la gură.

Calificarea în finală este recompensată cu un premiu de două milioane de dolari australieni (1,3 milioane de euro) şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi patru milioane de dolari australieni (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

Sâmbătă, Simona Halep îşi va pune pe masă locul 1 mondial, cu daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, care a dispus în semifinale, cu 6-3, 7-6 (2), de sportiva belgiană Elise Mertens, locul 37 WTA.

Halep a învins-o şi pe Karolina Pliskova

După meciuri dificile cu jucătoare clasate în jurul locului 70 în ierarhia mondială, Simona Halep a reuşit, miercuri, să o "demoleze" şi pe Karolina Pliskova (poziţia a 6-a în lume) cu 6-3, 6-2, ajungând astfel pentru prima oară în semifinale la Australian Open. Cred că românca are prima şansă să iasă învingătoare. Simona mai deţine o performanţă demnă de invidiat: a intrat în micul club al tenismanelor care au câştigat peste 20 de milioane de dolari în carieră!

Croatul Marin Cilic s-a calificat, ieri, în finală la Australian Open

În turneul masculin, Marin Cilic, favoritul numărul 6, s-a calificat, ieri, în finală la Australian Open, învingându-l în semifinale pe ocupantul locului 49 în clasamentul ATP, britanicul Kyle Edmund.

În finala care va avea loc duminică dimineaţă, croatul Marin Cilic îl va întâlni pe câştigătorul celei de-a doua semifinale, în care se întâlnesc în această dimineaţă Roger Federer şi sud-coreeanul Chung Hyeon.

Acesta din urmă, un tânăr de 21 de ani, i-a învins pe Novak Jokovics şi Alexander Zverev. El a venit la Australian Open din postura de ilustru necunoscut şi pleacă ca un idol coreean.

Momentul pe care îl traversează tenisul bărbaţilor este privit cu rezerve. Astfel, am auzit mai mulţi spectatori spunând că, după ce se retrage Federer, ei nu mai vin la competiţii. Socotesc însă că, dacă l-au văzut jucând pe Chung, o să-şi revizuiască atitudinea.

Lupta jurnaliştilor cu ... scările

În vreme ce publicul se "bate" pentru un bilet în plus, reprezentanţii mass-media, altfel fericiţi posesori de acreditări, au de reproşat ceva organizatorilor: în noua clădire a presei sunt patru lifturi, care nu fac faţă solicitărilor, astfel încât mulţi ziarişti aleg să folosească scările. Ca să fluidizeze traficul, organizatorii au implementat un sistem similar cu cel auto din Australia. Pe scări sunt semnale care direcţionează utilizatorii "să ţină" stânga (în această ţară, ca şi în Anglia, maşinile circulă pe această parte,volanul fiind pe dreapta).

O altă iniţiativă a fost implementată la Australian Open pentru a preveni prezentarea la start a jucătorilor accidentaţi sau a acelora care vin aici numai pentru a încasa prima de joc, abandonând după câteva ghemuri. Este vorba despre instituirea unor amenzi foarte mari. Astfel, Mişa Zverev a fost amendat cu 56.000 $ pentru comportare neaceptabilă din partea unui jucător profesionist. Acesta a abandonat în primul tur pe motive considerate de organizatori ca neîntemeiate, lipsindu-i în acest fel pe spectatorii plătitori de spectacolul la care aveau dreptul.

Şi un eveniment deosebit de neplăcut pentru Tennis Australia: organizaţia este investigată pentru că a încălcat protocoalele anticorupţie, neluând măsuri pentru a preveni trucarea meciurilor. Se pune problema dacă acest for poate rămâne organizaţia care controlează tenisul în această ţară. Dacă i se retrage acest drept, va pierde procentajul din profiturile caselor de pariuri şi dreptul de a semna contracte de sponsorizare cu acestea. Respectivele pierderi au fost estimate în sute de multe milioane.

Deocamdată, Tennis Australia şi-a afirmat nevinovăţia.

Presa internaţională: "Vom avea o nouă regină la Melbourne; Faceţi plecăciuni!"

Presa internaţională a notat, ieri, după calificarea Simonei Halep în finala de la Australian Open, că românca s-a impus în faţa germanei Angelique Kerber în urma unui meci entuziasmant, încheiat cu picioarele tremurând.

"Duelul dintre actualul număr 1 mondial şi predecesoarea sa şi-a respectat toate promisiunile. După 2 ore şi 22 de minute de luptă intensă, cu scenarii diverse şi marcate de lovituri halucinante, Simona Halep a făcut ca ierarhia să se respecte şi s-a impus, cu mare efort, în faţa unei excelente Angelique Kerber. Germana a confirmat că a revenit la cel mai bun nivel, dar a cedat în setul trei, depăşită fizic de combatitivitatea adversarei sale", a notat L'Equipe, care a titrat: "Va exista o nouă regină".

BBC scrie că Simona Halep a învins-o pe Kerber într-un meci extrem de entuziasmant, pentru a ajunge în prima sa finală la Australian Open. Sursa citată subliniază că Angelique Kerber a părăsit arena Rod Laver în aplauzele spectatorilor, în timp ce Halep s-a aşezat pe scaun, cu mâinile şi picioarele tremurânde. "A dat totul", a precizat BBC.

"Faceţi plecăciuni! Ce meci", au scris organizatorii Australian Open pe Twitter.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Da,un articol exceptional ,asa cum e si jucatoarea noastra de tenis,Simona Halep!Am mai zis-o,Halep este singurul motiv pentru care ,inca,mai am tv in casa.

    Felicitari ,Simona! Joaca asa cum stii tu ,cum iti place,ca oricum o vei face,va fi foarte bine.Nu ai nicio presiune,doar intra pe teren,joaca din placerea cu care iubesti tu tenisul.E suficient sa castigi.... 

    Super traducător dl. Ionescu: "meci extrem de entuziasmant", "încheiat cu picioarele tremurând" :-)

    Dar nici când scrie de capul lui nu este mai breaz: "Simona Halep îşi va pune pe masă locul 1 mondial"

    Si eu care credeam că locul I se dispută... pe teren ! :-( 

    Radu Banciu continuă să afirme că Halep nu are valoare și joacă tensi pentru bani.

    Radu Banciu a făcut această afirmație în timp ce îndrepta spre postul poporului, îmbrăcat special pentru popor. El și când doarme, o face pentru popor. 

    Halep, la a treia finală de grand slam, după ce a demonstrat că poate juca pe orice tip de suprafață de joc, fiind singura româncă ajunsă nr. 1 WTA, va juca finala de la AO cu nr. 2 mondial. 

    Tot Radu Banciu a afirmat că acest clasament, WTA, este unul mincinos și tocmai de aceea, nr.1 și nr.2 mondial truchează aceeastă situație prin calificarea în finala de la AO.

    Radu Banciu mai are multe de spus și probabil va continua s-o facă în stilul lui, cu zero realizări, fără vreo ambiție, lipsit de obiective, Radu Banciu nu-i va ierta niciodată lui Halep televizarea finalei din 2014 de către Antena 3. Pentru că Elena Udrea plătea la pungă și, trebuie să recunoaștem, Radu Banciu rareori se emoționează la vederea atâtor pungi. 

    1. Bre,nea Banciu,un sportiv,indiferent de sportul unde exceleaza,in zilele noastre,in afara de glorie,pentru ce sa joace,pentru nasturi,pentru ladite cu rosii,pentru bere la pet,pentru ce sa joace? Asa e cand nu pui geana peste geana mai mult de cateva ore pe noapte,din cauza ca te gandesti mai mult la popor....

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb