CORINA POPESCU, MINISTERUL ENERGIEI: "CE Oltenia, victima unui şir lung de greşeli de management "

ANDREI MURGULEŢ
Ziarul BURSA #Companii / 21 aprilie 2016

"CE Oltenia, victima unui şir lung de greşeli de management "

"CE Oltenia, victima unui şir lung de greşeli de management "

Complexul Energetic Oltenia (CEO) este victima unui şir lung de greşeli de management dublate de ingerinţe în actul decizional şi ambiţii personale, la care se adaugă o lipsă de asumare a planurilor de restructurare necesare de foarte multă vreme, a declarat Corina Popescu, secretar de stat al Ministerului Energiei.

Grupul de lucru Lignit din Comitetul de coordonare pentru activitatea minieră s-a reunit, la data de 19 aprilie, la Ministerul Energiei, sub coordonarea doamnei secretar de stat Corina Popescu, pentru a prezenta un material consistent care să poată sta la baza unei strategii de dezvoltare a Complexului Energetic Oltenia şi a sectorului de lignit, potrivit unui comunicat al ministerului de resort.

Doamna Popescu a mai spus: "Am luat act de faptul că fosta conducere a adus compania pe marginea prăpastiei prin modul în care a înţeles să conducă activitatea, dar acest fapt nu scuză în niciun fel actuala conducere. Săptămâna trecută, după ce a eşuat în a prezenta planurile de redresare necesare companiei, am rugat conducerea CEO să revină la minister cu documentaţia completată".

Domnia sa a menţionat că şi de această dată au fost prezentate materiale incomplete.

"Din materiale lipsesc informaţii importante pentru luarea unei decizii, ca de exemplu costul pe tona de cărbune exploatată", a adăugat aceasta.

Corina Popescu a subliniat: "Conducerea unei companii de calibrul CEO nu este un act impus şi nimeni nu este obligat să ocupe un post de conducere. Dacă alegi să faci parte din conducerea unei companii vitale pentru procesul de securitate energetică, atunci îţi asumi pe deplin situaţia în care te găseşti. Este un ultim avertisment pe care îl dăm conducerii Complexului Energetic Oltenia şi aşteptăm până joi, 28 aprilie, planurile complete pe baza cărora se vor fundamenta deciziile în ceea ce priveşte viitorul companiei".

Potrivit documentului, în cadrul discuţiilor purtate pe 19 aprilie, la Ministerul Energiei, secretarul de stat le-a transmis reprezentanţilor CEO că rapoartele care rezultă în urma acestor grupuri trebuie să fie nişte materiale consistente, iar deciziile să se bazeze pe studii bine fundamentate.

Directorul interimar al CEO, Laurenţiu Ciobotărică, a afirmat, în cadrul şedinţei: "Recunosc că nu m-am implicat foarte mult în realizarea prezentării pentru săptămâna trecută şi îmi asum toate criticile. Trebuie să facem o analiză din care să reiasă şi problemele, şi lucrurile care trebuie îmbunătăţite. Este necesară, de asemenea, o comunicare mai bună cu Ministerul".

De asemenea, reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia în grupul de lucru Lignit au solicitat extinderea grupului, prin cooptarea mai multor specialişti pentru finalizarea raportului cu privire la situaţia sectorului lignit, informează comunicatul.

Conform comunicatului, în prezentarea făcută recent în Comitetul de Coordonare pentru activitatea minieră, membrii grupului de lucru lignit au expus o analiză a activităţii Diviziei Miniere, pe zone de interes: zona Rovinari, zona Jilţ, zona Motru, UMC Peşteana si UMC Husnicioara, cu măsurile necesare pentru dezvoltarea acestora.

Grupul de lucru lignit se va reuni din nou săptămâna viitoare, pe data de 28 aprilie, când membrii acestuia vor prezenta raportul final cu privire la starea sectorului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb