Corlăţean: "Sprijinim integrarea europeană a Republicii Moldova"

V.B.
Internaţional / 28 august 2014

România sprijină integrarea europeană a Republicii Moldova, a declarat astăzi ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, unde a discutat cu Natalia Gherman, ministrul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, potrivit unui comunicat al MAE român.

"Tot ceea ce facem în plan bilateral este menit să sprijine proiectul strategic de integrare europeană a Republicii Moldova, să ajute la racordarea mai strânsă a acestui stat la spaţiul european", a afirmat Corlăţean.

Gazoductul Iaşi-Ungheni, inaugurat la 27 august, va reprezenta un factor decisiv în consolidarea securităţii energetice a statului vecin, susţin cei doi oficiali.

Energia, asistenţa pentru modernizarea unităţilor de învăţământ de peste Prut, educaţia, cultura, asistenţa medicală de urgenţă şi colaborarea pe linia autorităţilor locale au fost alte subiecte dezbătute de Titus Corlăţean şi Natalia Gherman.

Şeful diplomaţiei române a evidenţiat progresele Republicii Moldova pentru integrarea europeană, consfinţit prin aplicarea provizorie a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, începând cu 1 septembrie.

"Acordul va crea condiţiile pentru conectarea economică mai strânsă a Republicii Moldova la spaţiul european, precum şi condiţii avantajoase de acces pe piaţa Uniunii. Ministrul Titus Corlăţean a reconfirmat sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova, precum şi susţinerea acesteia în contextul acumulării dificultăţilor comerciale în relaţia cu Federaţia Rusă", se mai arată în comunicatul MAE de la Bucureşti.

Discuţiile vor continua la Chişinău, între 31 august şi 1 septembrie, la a noua reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, coprezidat de Titus Corlăţean.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb