Corpul de Control, trimis să investigheze contractele de achiziţii de la Spitalul Matei Balş

A.P.
Miscellanea / 4 august 2020

Corpul de Control, trimis să investigheze contractele de achiziţii de la Spitalul Matei Balş

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că echipa Corpului de Control pe care a trimis-o la Institutul Matei Balş, condus de Adrian Streinu Cercel, are în vedere şi investigaţii de natură economică. Ministrul s-a referit la contractele de achiziţie medicamentelor şi a echipamentelor sanitare, care s-au aflat în centrul unor dezvăluiri de presă, scrie Radio Europa Liberă.

Şi Europa Liberă a scris despre contractele încheiate de Streinu Cercel şi un prieten care a angajat-o pe una dintre fiicele directorului de la Matei Balş.

Ministrul Sănătăţii a amintit că a trimis Corpul de Control după acuzaţiile iniţiale venite din partea Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intentivă, care au reclamat faptul că secţia ATI a Spitalului Balş este condusă ilegal de zece ani de către o doctoriţă care nu este specializată în acest domeniu.

"Acum o săptămână am trimis acest corp de control. Acuzele sunt şi de natură economică, a achiziţiilor şi economică. Trebuie să verificăm tot, când avem un răspuns îl vom da. Vreau să văd în ce măsură s-au derulat achiziţiile de medicamente, aparatură medicală", a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.

Fostul partener de afaceri într-o firmă offshore cu Adrian Streinu Cercel, Ion Berciu, a câştigat în ultimii ani contracte de milioane de lei cu spitale din întreaga ţară, inclusiv cu Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş, unitate condusă de la înfiinţare de Streinu Cercel.

Fiica cea mare a lui Streinu Cercel este angajată atât la institutul Balş condus de tatăl său, cât şi la clinica privată a familiei Berciu, care are contracte cu spitalul de stat, conform Radio Europa Liberă.

În vara anului trecut, institutul Balş a încheiat cu firma Ducos Trading SRL două contracte cadru. Unul pentru reactivi şi consumabile, în valoare de 4.369.680 de lei şi altul, în valoare de 4.077.702 de lei pentru "consumabile terapie intensivă", în total aproximativ 1.750.000 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb