Cortina 126 este primul ansamblu rezindenţial din România cu climatizare guvernată de AI

T.B.
Companii #Construcţii / 8 august 2023

Cortina 126 este primul ansamblu rezindenţial din România cu climatizare guvernată de AI

Cortina 126, proiectul imobiliar high-end din Pipera, dezvoltat de Eden Capital Development sub umbrela Cortina, va folosi, în premieră în România, cel mai nou sistem HVAC din piaţă marca LG, potrivit unui comunicat transmis pentru bursa.ro. "Multi V i" foloseşte inteligenţa artificială pentru a optimiza economisirea de energie şi căldură atât pentru fiecare locuinţă în parte, cât şi pentru întreaga clădire şi foloseşte algoritmi speciali pentru a se adapta constant condiţiilor din interior şi exterior, conform sursei citate.

"Ne bucurăm să fim pionierii acestui sistem, pentru că suntem convinşi că, în viitor, o vom întâlni în cât mai multe proiecte. O mare parte din investiţie se amortizează (atât din punct de vedere al dezvoltatorului, cât şi al clientului) doar din inteligenta si eficienţa acestuia. Multi V i livrează confort termic cu ajutorul unor echipamente interioare ascunse în tavanul fiecărei camere şi are unităţile exterioare instalate estetic, în exteriorul ansamblului." (Elena Dumitrache, Head of Sales Eden Capital Development).

Conform sursei citate, Cortina 126 include pachetul integral: complementar sistemului standard Multi V i, acesta va fi livrat în varianta premium, cu recuperare de căldură. Acesta are capabilitatea de a livra răcire şi/sau încălzire din fiecare unitate interioară, independent de modul de funcţionare al celorlalte unităţi interioare adiacente.

"Scopul alegerii acestui sistem este ca orice formă de energie să nu se piardă, oferind în acelasi timp temperatura perfectă în fiecare camera din apartament. Mai precis, sistemul foloseşte principiul preluării energiei termice din aerul evacuat şi transferării acesteia aerului proaspăt adus din exterior, astfel încât să poată menţine o temperatură confortabilă şi un aer curat în cameră cu un consum eficient de energie suplimentara" (Elena Dumitrache, Head of Sales Eden Capital Development).

"Practic, algoritmii sistemului îl ajută să înveţe, în timp, toate variabilele de temperatură din exterior şi din interior, fiind capabil de predictibilitate - acesta foloseşte atât informaţii specifice, din clădire, cât şi informaţiile oferite de aplicaţiile meteo. Cu cât învaţă mai multe despre mediul în care este amplasat, cu atât acesta îşi optimizează resursele folosind mai puţină energie pentru aceleaşi rezultate." (Elena Dumitrache, Head of Sales Eden Capital Development), potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb