COSMIN FLOREA, DIRECTORUL DIRECŢIEI AGRICOLE BUZĂU: "Producţii foarte bune, calitatea lasă de dorit"

ANA FELEA
Miscellanea / 14 iulie 2021

"Producţii foarte bune, calitatea lasă de dorit"

Recoltele de anul acesta obţinute de agricultorii din Buzău sunt în cantităţi foarte mari, dar calitatea lasă de dorit. Recoltatul este în toi, iar primii fermieri şi-au adunat deja de pe câmp cerealele, astfel că specialiştii de la Direcţia Agricolă au putut formula primele concluzii cu privire la calitatea boabelor dar şi la cantităţile de cereale obţinute la hectar. "Boabele nu au o calitate potrivită pentru panificaţie, dar producţiile sunt aproape foarte bune" a spus Cosmin Florea, directorul Direcţiei Agricole Buzău după ce a inspectat grânele din judeţ.

Veştile de pe câmp aduc bucurie agricultorilor, care după an 2020 extrem de secetos, cu pagube enorme, acum, la vremea recoltatului, hambarele sunt din nou pline.

"Temperaturile ridicate din ultima perioadă au făcut posibil recoltatul atât la grâu, cât şi la cultura de rapiţă, mazăre, orz şi orzoaica pentru bere, care deja sunt recoltate. Anul trecut a fost secetă, fermierii au făcut producţii apropiate de zero, dar anul acesta producţiile sunt relativ bune.", a spus Valeriu Alecu, agricultor din Buzău.

Anul acesta, vremea a ţinut cu agricultorii. Ploile şi temperaturile plăcute din ultimele luni au făcut ca orzul, grâu şi rapiţa să se dezvolte foarte bine. Combinele au ieşit de câteva zile în câmp, iar aproape 30-40% dintre cantităţile de cereale au ajuns deja în hambare. În plus, specialiştii de la Direcţia Agricolă spun că ploile au diminuat calitatea boabelor, însă producţiile sunt unele foarte bune.

"Am recoltat deja aproape la 30-40% din totalul suprafeţelor cultivate cu orz, rapiţă, grâu, iar producţiile sunt spre foarte bune. Avem la cultura de orz producţii de până la 8 tone la hectar, la cultura de grâu producţiile se situează între într 5000 -7000 kg la hectar, iar rapiţă producţia medie de 2500 de kilograme la hectar", a precizat Cosmin Florea.

Pe lângă producţiile mulţumitoare, şi preţul de vânzare a cerealelor se anunţă unul destul de bun. Cu alte cuvinte, fermierii vor avea parte de venituri frumuşele, bani cu care să poată pregăti terenurile pentru următoarea campanie agricolă.

"Un avantaj pentru anul acesta agricol îl reprezintă, pe lângă producţiile acestea relativ bune, şi preţurile care sunt mult mai mari decât preţurile de anul trecut. Anul acesta, fermierii au toate şansele să obţină şi un profit care să le permită să mai recupereze din paguba de anul trecut. Nu în totalitate, dar, cât de cât le dă posibilitatea să pună bazele unui început mai bun în toamnă pentru 2022", a spus Valeriu Alecu.

Dacă fermierii care au pariat anul acesta pe grâu şi rapiţă au avut de câştigat, sunt toate şansele ca şi cei care au cultivat porumb să înregistreze producţii bune. Totul depinde de cum va fi vremea în perioada imediat următoare.

"Temperaturile actuale stresează cultura de porumb dar nu atât de mult încât s-o compromită. Probabil, dacă în următoarele două săptămâni vom mai avea o ploaie de 20 l/mp, cultura de porumb e salvată", a mai explicat Valeriu Alecu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb