Costul referendumului creşte cu un milion euro în urma unei sentinţe a Curţii de Apel Bucureşti

F.A.
Politică / 14 noiembrie 2009

Costul referendumului va creşte cu aproape un milion de euro după ce Guvernul a decis, în urma sentinţei civile a Curţii de Apel Bucureşti, ca listele electorale permanente şi tabelele pe care votează persoanele cu domiciliul în altă zonă să fie separate pentru prezidenţiale şi pentru referendum.

Ministrul interimar al Internelor, Vasile Blaga, a anunţat că, în urma acestei decizii, costul referendumului va creşte cu aproximativ 4,1 milioane de lei - reprezentând aproape un milion de euro.

Blaga anunţa, la finele lunii octombrie, că ştampilele, modelul timbrului autocolant şi listele electorale permanente utilizate la referendum vor fi comune cu cele utilizate la alegerile prezidenţiale, fiind redus astfel costul referendumului la aproximativ 6.107.000 milioane de lei - respectiv 1,45 milioane de euro. În urma deciziei de vineri a Guvernului, costul referendumului pentru Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari va ajunge astfel la aproape 2,5 milioane de euro.

"În acest moment, cine se prezintă la vot nu mai semnează pe un singur tabel, va semna două tabele. Unul pentru alegerea preşedintelui - va primi buletinul de vot pentru alegerea preşedintelui. Unul pentru referendum - va primi cele două buletine pentru referendum. Dacă votează în secţii speciale, în străinătate, sau votează în urna mobilă, va completa două declaraţii pe propria răspundere, că nu a votat nicăieri nici pentru referendum, nici pentru alegerea preşedintelui", a explicat Blaga consecinţele deciziei Curţii de Apel asupra modului de exercitare a votului.

"Din punctul meu de vedere respectăm decizia de suspendare pe care am primit-o astăzi, n-o comentăm, o aplicăm. Eu cred că procedura este mult mai greoaie", a spus ministrul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb