COTAR:  ANAF vrea să recupereze taxele datorate de şoferii Uber pentru veniturile de anul trecut

Stelian Bădescu
Companii #Transporturi / 25 noiembrie 2016

ANAF vrea să recupereze taxele datorate de şoferii Uber pentru veniturile de anul trecut

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a solicitat firmei Uber din Olanda lista detaliată cu toţi utilizatorii şi cu toate cursele operate în 2015, pentru a colecta sumele datorate de şoferii acestui sistem, se arată într-un într-un comunicat al Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), trimis Redacţiei.

COTAR menţionează: "Sute de oameni s-au bucurat că pot sfida legile statului român, practicând taximetria neautorizată, în regim Uber. Atât în mediul urban, unde astfel de taximetrişti neautorizaţi au funcţionat în ultimii doi ani, cât şi pe transportul de persoane din ţară, unde sistemul bla-bla car a luat amploare, făcând concurenţă neloială transportatorilor de linie, şoferii s-au îmbogăţit peste noapte, pentru că n-au respectat prevederile legale - taxe, ITP, impozite, garanţii etc., pe care le plătesc, obligatoriu, transportatorii legali".

Reprezentanţii transportatorilor spun că ANAF a început acţiunile de recuperare a sumelor nedeclarate prin practicarea taximetriei neautorizate de către şoferii firmei Uber.

"ANAF a cerut firmei Uber din Olanda lista detaliată cu toţi utilizatorii, cu toate cursele operate în 2015, rute, distanţe şi încasări. Astfel, încă de ieri, 24 noiembrie, ANAF a trimis către birourile de colectare a taxelor locale aceste liste cu persoane şi încasări, pentru a se aplica legea. Afacerile care păreau atât de bănoase vor deveni cele mai păguboase activităţi, dacă ANAF va confisca sumele integral", se arată în comunicat.

Potrivit COTAR, o persoană din sectorul 6 al Capitalei a avut anul trecut încasări de peste 60.000 de lei, în 2015, ca şofer al Uber.

"Listele primite de ANAF din Olanda arată că au funcţionat în regim Uber atât persoane fizice, cât şi firme. Încasările anuale sunt uriaşe. O singură persoană din Sectorul 6 al Capitalei a avut încasări la Uber de peste 60.000 de lei, în 2015. Sunt deja două probleme: Fiscul va cere taxele şi impozitele datorate statului, pentru aceste venituri, însă, al doilea aspect este că sunt venituri nedeclarate şi, dacă ne luăm după legile în vigoare, pe o activitate neautorizată, statul ar trebui să confişte toate sumele încasate", a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Reprezentanţii transportatorilor mai spun că, dacă ANAF va considera că legea trebuie aplicată prin confiscarea integrală a veniturilor nedeclarate, pentru o activitate neautorizată, toţi şoferii care au făcut transport în sistem Uber vor fi "buni de plată" şi îşi vor da seama că, practic, au făcut transport gratuit, pe banii lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb