Fundaţia Comunitară Covasna va lansa luni, cu prilejul Zilei Mondiale a Apei, proiectul pilot "Oltul cu apele curate", transmite Agerpres.
Conducerea Fundaţiei Comunitare Covasna (HKA) a precizat că în cadrul acestui proiect, care va fi realizat în colaborare cu autorităţile şi poliţia locală, vor fi identificate locurile din apropierea Râului Olt, unde se depozitează ilegal deşeuri şi vor fi amplasate camere video pentru monitorizare permanentă în vederea identificării persoanelor care abandonează deşeuri şi tragerii lor la răspundere.
Proiectul va culmina, în luna august, cu o amplă acţiune de ecologizare a malurilor şi cursului Oltului pe tronsonul izvor - Sfântu Gheorghe, în care vor fi implicate 29 localităţi din judeţele Covasna şi Harghita prin care trece acest râu, respectiv 11 din judeţul Covasna şi 18 din Harghita.
"Proiectul se va realiza în cadrul extinderii programului "Cu Apele Curate", iniţiat în 2019 de Asociaţia Mai Mult Verde şi Lidl România, ca un apel la implicare în combaterea şi prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării, adresat membrilor comunităţilor şi autorităţilor publice din localităţile riverane. Programul a debutat cu o serie de amenajări, activităţi şi evenimente comunitare în 10 oraşe dunărene, iar acum se extinde şi pe afluenţi, cu scopul de a împiedica deversările de deşeuri în fluviu şi ulterior în Marea Neagră" , precizează reprezentanţii fundaţiei, într-un comunicat de presă.