Cozmin Guşă: "Guvernul PSD va fi unul nelegitim"

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 3 decembrie 2004

Alianţa a semnalat ieri fraudarea alegerilor la Vîlcea

23 din 40 de persoane din secţia de votare numărul 292 din judeţul Vîlcea au votat, ilegal, pe baza cărţii de alegător şi a paşapoartelor. Cozmin Guşă a declarat, ieri, că în judeţul Vîlcea au fost folosite 421 de buletine în plus, peste numărul total de votanţi, iar unii preşedinţi ai secţiilor de votare au lăsat necompletată rubrica "voturi nule".

Legea electorală prevede la punctul 2, articolul 121, că la alegerile din acest an, cărţile de alegător nu pot fi utilizate. Articolul 117 prevede, de asemenea, că paşapoartele nu pot fi folosite decît de cetăţenii români domiciliaţi în străinătate.

Vicepreşedintele Alianţei, Cozmin Guşă, a prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, un proces verbal privind rezultatul votării pentru Camera Deputaţilor semnat în alb de membrii Biroului Electoral, dar şi un alt proces verbal semnat de preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie din Vîlcea care confirmă că a primit cele trei procese verbale pentru Camera Deputaţilor, Preşedinţie şi Senat. Concluzia este că Biroul Electoral Circumscripţie a primit procesele verbale semnate în alb fără nici o problemă şi le-a transmis mai departe Biroului Electoral Central.

În sprijinul acuzaţiei de fraudă, reprezentantul Alianţei a prezentat o ştampilă de vot, din aceeaşi secţie din Circumscripţia Vîlcea, care nu a fost înapoiată prin proces verbal Biroului de Circumscripţie. Liderii Alianţei au înregistrat o convorbire cu membrii Biroului Electoral din Vîlcea din care reiese că aceştia nu au constatat dispariţia ştampilei. Cozmin Guşă a precizat că ADA nu a primit încă un răspuns de la BEC privind cererea de suspendare a numărării voturilor, de atribuire a mandatelor parlamentare şi de verificare a probelor video referitoare la acţiunea "Autobuzul". Dacă nu vor fi rezolvate sesizările Alianţei, PSD va avea o guvernare nelegitimă, a completat Cozmin Guşă. Coz-min Guşă a mai menţionat că în urma calculelor Alianţei, din 17.600 de secţii de votare, 4000 au procese verbale au erori. Cozmin Guşă a avertizat că instituţiile statului vor deveni, în cazul în care nu vor rezolva contestaţiile făcute de opoziţie, complice PSD la degradarea imaginii noastre pe plan internaţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb