Cramă cu tradiţie de 180 de ani, scoasă la vânzare

G.D.
Companii / 9 noiembrie 2022

Cramă cu tradiţie de 180 de ani, scoasă la vânzare

Romania Sotheby's International Realty anunţă listarea spre vânzare a Pivniţelor şi a Cramei Birăuaş, judeţul Arad, la preţul de 950.000 de euro, conform unui comunicat remis redacţiei. Pachetul de vânzare cuprinde şi 60.000 de sticle de vin premium îmbuteliate.

Potrivit sursei citate, proprietatea are o suprafaţă utilă de 1,260 mp şi beneficiază de 10 camere, 5 băi şi 3 pivniţe pentru depozitare vinuri cu suprafaţa de 200 mp fiecare.

Terenul pe care este situat imobilul are o suprafaţă de 4 hectare, cu 3,13 hectare de plantaţie de viţă certificată D.O.C Miniş şi o livadă de pomi fructiferi.

"Crama Birăuaş este o proprietate cu istorie seculară, care a beneficiat de-a lungul timpului de recunoaştere internaţională, iar scopul nostru este să o redăm circuitului economic, comercial şi, de ce nu, cultural", a declarat Constantin Prisecaru, Managing Partner Romania Sotheby's International Realty.

Pe lângă cramă şi echipamentele necesare vinului, există şi o mini-distilerie unde sunt produse distilate de înaltă calitate din vin şi tescovină ( "Grappa" ), precum şi un vin special fortifiat ("vin de noix").

Proprietatea se vinde împreună cu utilaje/ echipamente producţie vin/ distilat şi prelucrare vie (lista completă disponibilă la cerere), un pachet de branding şi ecommerce nou (site nou, shop online integrat, rebranding logo, etichete, cărţi vizită, listă vin etc), contracte comerciale interne - retail şi HoReCa, precum şi export în China.

Alături de vie sunt şi două corpuri de casă (colne vechi construite la mijlocul secolului XIX) de 380 mp în total, amenajate ca spaţiu de degustare şi relaxare, o clădire de producţie de 210 mp, 200 mp de pivniţe boltite plus terase acoperite şi un pod mansardabil de cca. 200 mp.

La Birăuaş se face vin din 1801, pe atunci sub numele Domeniile Josef Domany, furnizor oficial al Curţii Imperiale de la Viena care dobândeşte acest statut de K.U.K. Hoflieferant în 1899 la Viena, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este supraproductie de vin in Romania. Vifrana a vandut cu 34% mai putin vin anul acesta. Facultatea de agricultura din Cluj, vrea sa isi vanda crama, si vreo 60 de hectare de vie, dar nu sunt cumparatori.

    Cel mai enervant este ca Purcari ii pe profit. La lume, trebe vin moldovenesc, cu tot felul de substante interzise in UE. 

    Nevoiile oamenilor pentru iluzie, nu conteaza cat de nociva, este la inaltimi nemaivazute in istorie.

    Vinul, in care este scrisa cateva stropi de adevar, nu trebe la nimeni. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb