Creditorii cer îndepărtarea lui Iosif Armaş de la conducerea "Argirom Internaţional"

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare / 25 iunie 2010

Creditorii "Argirom Internaţional" vor decide astăzi îndepărtarea omului de afaceri Iosif Armaş de la conducerea societăţii, la propunerea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat (ANRSPS), principalul creditor al companiei. Printre altele, ANRSPS îl acuză pe Armaş că tergiversează finalizarea procedurii de insolvenţă la "Argirom Internaţional" şi vor să îl înlocuiască din orice funcţie de conducere a tuturor societăţilor la care această firmă deţine peste 30% din acţiuni.

ANRSPS mai cere convocarea Adunării Generale a SC "Hercules" SA, la care SC "Argirom Internaţional" SA este acţionar majoritar, pentru schimbarea consiliului de administraţie, schimbarea preşedintelui consiliului de administraţie, propunerea de intrare în procedura reorganizării judiciare a societăţii în vederea verificării modalităţilor de înstrăinare a activelor societăţii şi recuperarea activelor fraudulos înstrăinate de la data intrării în procedura insolvenţei a "Argirom Internaţional" SA. O altă solicitare este valorificarea imediată, în cadrul procedurii insolvenţei, a imobilului situat în Calea Plevnei nr.76, sector 1, Bucureşti.

Corneliu Manu, purtătorul de cuvânt al ANRSPS ne-a declarat: "Dosarul de faliment al < Argirom Internaţional > este pe rolul Tribunalului Bucureşti din anul 2007. Prin atitudinea manifestată de administratorul judiciar şi prin neîndeplinirea obligaţiilor legale, considerăm că acesta (n.r. Iosif Armaş) tergiversează finalizarea procedurii de insolvenţă.

Totodată, precizăm că acesta refuză să răspundă solicitărilor noastre privind situaţia activelor de la < Hercules >, acţionar majoritar la < Argirom Internaţional >. Astfel, creditorii pot solicita judecătorului sindic ridicarea dreptului de administrare, având ca justificare pierderile continue din averea debitorului sau lipsa probabilităţii de realizare a unui plan raţional de activitate".

Domnia sa nu a dorit să ne dea mai multe detalii despre modalităţile de înstrăinare frauduloasă a activelor în acest caz de insolvenţă şi ne-a precizat că nu poate, deocamdată, preciza valoarea totală cu care Unităţile Teritoriale ale ANRSPS urmează să fie înscrise în tabelul definitiv consolidat al creanţelor "Argirom Internaţional". Până la închiderea ediţiei, Iosif Armaş nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile care i se aduc de către ANRSPS.

Presa centrală şi locală a relatat, la finele lunii mai, că Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) a scos la vânzare obiectivele pe care le deţine "Hercules" în staţiunea Băile Herculane. DGFP cere pentru hotelurile Afrodita şi Roman suma de 20 milioane de lei. DGFP Caraş-Severin a decis executarea silită a "Hercules" SA încă de la începutul lunii mai. Alte hoteluri scoase la mezat în conturile datoriei către stat sunt Decebal, Diana şi Minerva, printre cele mai renumite din staţiune. La finele lunii mai, Iosif Armaş a declarat că va plăti datoriile companiei către stat.

"Hercules" SA, listată pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti, a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 2,6 milioane de lei de aproape 4 ori mai mică decât în 2008. Pierderea societăţii a fost de 8,5 milioane de lei în 2009. Anul 2008 a fost încheiat de "Hercules" tot cu pierderi de 2,9 milioane de lei. Iosif Armaş este preşedintele Consiliului de Administraţie al "Hercules", iar "Argirom Internaţional" deţine circa 61,1% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb