Creditorii "Rulmentul", convocaţi la o nouă Adunare generală

Ovidiu Vrânceanu,Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 august 2009

Creditorii "Rulmentul", convocaţi la o nouă Adunare generală

Lichidatorii companiei "Rulmentul"au anunţat, ieri, că în maximum două săptămâni va fi organizată o nouă Adunare Generală a Creditorilor societăţii pentru prezentarea unei noi strategii de valorificare a activelor. Între timp, însă, continuă licitaţiile pentru vânzarea "la pachet" a bunurilor imobile ale societăţii, la care nu se prezintă, însă, niciun ofertant. Ieri a avut loc cea de-a 29-a astfel de licitaţie.

"Am început demersurile legale pentru dezmembrarea a trei active imobile, dar termenele legale pentru aprobarea dezmembrării sunt destul de lungi, adică ar mai trebui să treacă o lună până să le putem scoate la vânzare", a declarat Vasile Godâncă-Herlea, lichidator în cadrul Casei de Insolvenţă Transilvania, firmă care alături de RVA Insolvency Specialists formează consorţiul de lichidatori al companiei braşovene.

Utilajele societăţii Rulmentul SA au fost achiziţionate, săptămâna trecută, de compania Silnef MG SRL Braşov, aceasta câştigând licitaţia la care a participat împreună cu compania Rommetalcom SRL Popeşti-Leordeni, oferind 2,5 milioane de euro. Dragoş Moldoveanu, reprezentantul lichidatorului RVA Insolvency Specialists SPRl Bucureşti, care formează consorţiul de lichidatori împreună cu Casa de Insolvenţă Transilvania Cluj-Napoca, ne-a declarat că firma câştigătoare trebuie să achite întregul preţ în 60 de zile. "Garanţia de 10% depusă, de 250.000 de euro, se constituie în avans, iar în termen de 15 zile trebuie să achite 675.000 de euro. În termen de 60 de zile, compania câştigătoare va trebui să achite şi restul de 1,575 milioane de euro. Până atunci, utilajele sunt ale companiei Rulmentul", a explicat Moldoveanu.

Creditorii Rulmentul au acceptat, luna trecută, dezmembrarea a trei din activele imobile ale companiei -cantina, un teren şi o hală neterminată - acestea urmând să fie vândute separat. "Noi cerusem dezmembrarea a şase active pentru care există oferte, dar creditorii nu au fost de acord decât cu vânzarea a două dintre acestea", a mai spus sursa citată.

Iniţial, pentru pachetul de bunuri imobile, care cuprinde terenul de 44 de hectare şi construcţiile aferente, consorţiul de lichidatori, format din Casa de Insolvenţă Transilvania SPRL Cluj Napoca şi RVA Insolvency Specialists SPRL Bucureşti, a stabilit preţul de 30,3 milioane euro (fără TVA).

Lichidatorii au anulat, pe 18 martie licitaţia câştigată în decembrie 2008 de societatea Tâmpa Resort SRL, deoarece societatea nu a plătit suma de 35 de milioane de euro la care a fost adjudecată platforma Rulmentul. Tâmpa Resort SRL a câştigat licitaţia pe 18 decembrie 2008, în cadrul celei de-a 13-a licitaţii, fiind, de altfel, şi singurul ofertant şi a avut termen până pe 18 martie să plătească suma integral, însă nu a achitat nicio tranşă. Datoriile companiei Rulmentul către bugetul statului se ridică la aproximativ 80 de milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb