Cresc chiriile la spaţiile comerciale şi de birouri din Cluj

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 16 ianuarie 2008

Cresc chiriile la spaţiile comerciale şi de birouri din Cluj

Zonele preferate pentru cons­trucţia de birouri în Cluj-Napoca rămân cele centrale - 21 Decembrie, Dorobanţilor, Moţilor, Piaţa Mihai Viteazu, care permit o localizare cât mai uşoară a companiilor. Cu toate că în Cluj au demarat multe investiţii în birouri noi în ultimul an, chiriile au înregistrat o creştere de aproximativ 20-25%.

Specialiştii companiei imobiliare "Edil" ne-au spus că lansarea unor proiecte de anvergură precum "Olimpia Business Center", "Maestro Business Center" şi "City Business Center" a acoperit în proporţie de 60% cererea de birouri venită din partea marilor companii care activează sau care vor să intre pe piaţa clujeană. Astfel, chiriile pentru birouri de clasa A se ridică, în prezent, la 17-20 euro/mp/lună faţă de preţul de 14-18 euro/mp/lună de la începutul lui 2007. În unele clădiri de clasa B, care au dotări asemănătoare clasei A, sunt percepute chirii de 14-18 euro/mp/lună în comparaţie cu nivelul de 13-15 euro/mp/lună de la începutul anului trecut. Sediile de birouri de clasa C sunt închiriate cu 8-12 euro/mp/lună.

Conducerea "Edil" ne-a declarat că evoluţia preţurilor este ascendentă din cauza cererii mari de pe piaţa clujeană. În plus, noile clădiri au finisaje şi dotări moderne şi satisfac foarte multe din cerinţele potenţialilor chiriaşi.

Şi chiriile spaţiilor comerciale din oraş îşi vor continua tendinţa de creştere, din cauza cererii ridicate. În centrul Clujului, chiriile sunt cuprinse între 60-100 euro/mp, în timp ce în cartiere acestea variază între 35-50 euro/mp. Potrivit "Edil", deşi numărul spaţiilor comerciale a crescut odată cu deschiderea mall-urilor, tendinţa de majorare a chiriilor se va păstra şi în 2008, cu precizarea că se aşteaptă doar o uşoară creştere.

Anul 2007 le-a adus clujenilor două mari mall-uri - "Iulius Mall" şi "Polus Mall", unde îşi pot petrece timpul liber. În fază de proiect se află, în momentul de faţă, Centrul "Akademia", un complex pe trei etaje, care va fi finalizat la începutul anului 2009. Un alt proiect în derulare este mall-ul "Atrium Center", care va beneficia de un spaţiu de shopping, o zonă de birouri clasa A, un hotel de 4 stele, precum şi de 900 de locuri de parcare. Lucrarea va fi finalizată tot la începutul anului 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb