Creşte numărul recrutărilor pentru poziţii de mid şi top management

G.D.
Companii / 18 mai 2022

Creşte numărul recrutărilor pentru poziţii de mid şi top management

În următoarele 3-6 luni, la nivelul companiilor active din România, numărul recrutărilor pentru posturi de middle şi top management ar putea să crească, fiind un mecanism de adaptare al mediului de business la evoluţiile recente macroeconomice şi geopolitice, relevă o analiză a companiei de soluţii de resurse umane K2S - Key2Success, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, deşi potrivit datelor Registrului Comerţului, la nivel naţional, în primele 3 luni din 2022 şi-au suspendat activitatea 3.801 companii româneşti (cu aproape 19% mai multe faţă de aceeaşi perioada a anului trecut), această etapă este firească şi va fi urmată de o perioada care va aduce idei noi de afaceri, extinderi ale business-urilor existente pe noi pieţe sau lansări de noi divizii. Recent, BERD - Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a ajustat estimările privind evoluţia economică a României în 2022 şi în 2023, astfel încât ritmul de creştere previzionat a scăzut cu 0,3% pentru 2022, respectiv 1,2% pentru 2023, conform ultimului raport BERD. Devoltarile din domeniul energiei regenerabile şi Legea Offshore pot dinamiza de asemenea recrutările din Energie şi domeniile conexe, potrivit specialiştilor K2S.

"Volumul de recrutare pentru roluri de middle şi top management a crescut în ultimele 2 luni şi credem că se va menţine pe un trend ascendent, cel puţin pentru următoarea jumătate din an. De asemenea, companiile caută soluţii pentru optimizarea productivităţii angajaţilor - fie printr-un management mai bun al resurselor umane, fie prin soluţii de recompensare a angajaţilor competitivi. Acestea reprezintă o formă de adaptare a business-ului la transformarea sistemică la care asistăm cu toţii," declară Valentin Dima, Consultant Senior în cadrul K2S - Key2Success.

În unele sectoare (precum cel de retail) au fost înregistrate deja creşteri salariale, pentru a stimula productivitatea angajaţilor. De asemenea, mecanismele periodice de ajustare a remuneraţiilor din cadrul companiilor din România ar putea fi accesate la intervale mai scurte decât de obicei (respectiv anual sau o dată la doi ani), consideră specialiştii K2S, subliniază sursa citată.

Cum s-a transformat mediul de business în ultimii 2 ani şi ce urmează?

· Au fost create noi linii de business care au crescut rapid, iar acum companiile au nevoie de resurse umane adecvate, pentru a continua dezvoltarea.

· Modelele de business au suferit schimbări, în context pandemic şi/sau post pandemic, necesitând competenţe noi, neexistente anterior în companiile respective.

· Industria energetică cunoaşte o efervescenţă ridicată după câţiva ani de stagnare. În alte industrii, unele companii care au intrat pe piaţă din România în perioada 2019-2021 au stopat dezvoltarea, astfel încât acum sunt disponibile oferte de angajare care pot recupera decalajul acestor 2 ani.

Nu în ultimul rând, o tendinţa majoră în rândul companiilor este focusul asupra bunăstării angajaţilor, care se va accentua în a două jumătate a anului 2022, notează specialiştii K2S. În majoritatea companiilor, activităţile se desfăşoară acum în format hibird, iar o preocupare esenţială a liderilor de companii va fi menţinerea echilibrului emoţional şi a starii de bine a angajaţilor, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb