Creştere din outsourcing la nouă luni: Bit Solutions îşi majorează cifra de afaceri cu peste 15%

(C.P.)
Ziarul BURSA #Companii #IT / 1 octombrie 2009

Bit Solutions, una dintre cele mai competitive companii româneşti de outsourcing şi consultanţă IT, a înregistrat, în prima jumătate a acestui an, o cifră de afaceri de 450.000 de euro, în creştere cu 15% faţă de perioada similară a anului trecut. Conform oficialilor companiei, cel mai solicitat serviciu a fost cel de consultanţă IT, care presupune evaluarea infrastructurii IT a companiei-client şi elaborarea unei strategii pe termen lung menite să optimizeze activitatea firmei, serviciu urmat îndeaproape de outsourcing-ul IT, ce include activităţi precum service IT, mentenanţă IT şi managementul riscului.

Bit Solutions furnizează servicii IT pentru 30 de clienţi-companii permanenţi, la care se adaugă un număr important de clienţi de proiect. De la începutul anului, portofoliul companiei s-a extins cu 20%, iar reprezentanţii Bit Solutions estimează că acesta va mai creşte cu încă 10% până la sfârşitul lui 2009.

"Sunt convins că ne vom menţine evoluţia pozitivă şi în 2010, când aşteptăm o creştere cel puţin egală cu cea din acest an. Bit Solutions nu a resimţit criza financiară, deoarece în firmele care aveau deja un contract de servicii IT nu s-a pus problema renunţării la acesta pentru că funcţionarea corectă a infrastructurii IT este esenţială în buna des­făşurare a activităţii companiei res­pective", a declarat Florin Scarlat, director general Bit Solutions.

Pe de altă parte, businessul a fost susţinut şi de clienţi noi, din domenii precum consultanţa financiară, media sau retail. Reprezentatul companiei susţine că cele mai mari investiţii ale Bit Solutions din acest an s-au îndreptat către zona de training şi de specializare a angajaţilor, mai ales că firma de consultanţă IT a făcut noi angajări şi intenţionează să îşi consolideze în continuare echipa până la sfârşitul anului.

Referitor la preţurile serviciilor IT, acestea au înregistrat o scădere, care s-a resimţit în toate domeniile economice. Conform Bit Solutions, scăderea tarifelor de outsourcing şi consultanţă nu s-a datorat doar crizei financiare, ci şi competiţiei tot mai acerbe de pe această piaţă. Compania se aşteaptă ca preţurile să se menţină la un nivel similar şi în 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb