Creştere peste aşteptări pentru economia Chinei

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 iulie 2015

Creştere peste aşteptări pentru economia Chinei

Economia Chinei a înregistrat o creştere anuală de 7% în trimestrul al doilea din 2015, uşor peste estimările analiştilor, respectiv similară cu cea din primele trei luni ale anului curent.

Chiar dacă avansul celei de-a doua mari economii mondiale a depăşit estimările analiştilor, bursele din China erau în scădere ieri, după prăbuşirea de săptămâna trecută, drept pentru care sunt aşteptate noi măsuri de stimulare.

Biroul Naţional de Statistică al Chinei consideră că o bursă stabilă este vitală pentru economia ţării, iar măsurile adoptate recent îşi vor arăta rezultatele.

În ritm trimestrial, PIB-ul Chinei a înregistrat o expansiune de 1,7% în perioada aprilie - iunie 2015, faţă de un avans de 1,4% în trimestrul precedent.

Datele oficiale publicate ieri mai arată că producţia industrială a urcat cu 6,8% în iunie, iar creditarea bancară a sporit semnificativ, datorită sprijinului Băncii Centrale a Chinei (PBOC).

În opinia analiştilor, datele sunt conforme cu aşteptările pieţei şi, prin urmare, nu vor avea un impact major asupra burselor.

Guvernul de la Beijing a anunţat, săptămâna trecută, o serie de măsuri menite să oprească prăbuşirea burselor chineze, dar efectul nu a fost cel dorit. Autorităţile de la Beijing le-au cerut companiilor de stat şi directorilor să achiziţioneze acţiuni, majorând nivelul titlurilor de valoare care pot fi deţinute de asiguratori şi promiţând mai multe credite pentru finanţarea tranzacţiilor bursiere.

Sute de companii au oprit tranzacţionarea acţiunilor lor după ce precedentele măsuri nu au reuşit să oprească turbulenţele care au provocat, de la mijlocul lunii iunie, un declin de 30% al indicelui Shanghai Composite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb