Creştere uşoară a vânzărilor în primul semestru pentru Hornbach

F.A.
Companii / 14 octombrie 2013

Grupul Hornbach Holding AG, deţinătorul Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, a înregistrat în prima jumătate a anului fiscal 2013/2014 (perioada 1 martie - 31 august 2013) vânzări consolidate în creştere cu 1,8%, ajungând la 1,83 miliarde de euro.

În perioada similară a anului trecut, vânzările consolidate au fost de 1,79 miliarde de euro, conform unui comunicat de presă.

Creşterea de 6,8% a vânzărilor, înregistrată în cel de-al doilea trimestru, a compensat scăderea de 2,9% înregistrată în primul trimestru, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile. Profitul înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) a crescut în mod disproporţionat în comparaţie cu vânzările din trimestrul al doilea, potrivit sursei citate. Astfel, grupul Hornbach a recuperat aproximativ 40% din deficitul înregistrat în primul trimestru, având un profit înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) de 138,3 milioane euro în primul semestru, comparativ cu cel înregistrat în prima jumătate a anului trecut - 153,2 milioane de euro.

"Având în vedere vremea rece din primăvară, ceea ce am obţinut în primul semestru nu poate sub nicio formă să fie catalogat drept un rezultat demn de luat în seamă. În ceea ce priveşte vânzările, nu doar că am recuperat terenul pierdut, dar am reuşit chiar să depăşim cifrele din anul precedent. Datorăm acest lucru în primul rând magazinelor noastre de pe teritoriul Germaniei, care au devansat încă o dată competiţia şi au câştigat o cotă de piaţă şi mai mare", a declarat Albrecht Hornbach, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Hornbach Holding AG.

Magazinele Hornbach din Germania au înregistrat o majorare a vânzărilor cu 7,7% în cel de-al doilea trimestru al anului fiscal 2013/2014, creşterea înregistrată în primul trimestru fiind de 0,7%.

Grupul Hornbach a înregistrat progrese şi în cazul business-ului la nivel internaţional, reuşind să recupereze teren în lunile de vară din 2013, în ciuda condiţiilor macroeconomice mai dificile decât în Germania. În comparaţie cu anul precedent, vânzările nete din celelalte ţări europene au crescut cu 0,5% în cel de-al doilea trimestru al anului fiscal 2013/2014, indicând o creştere pozitivă pentru prima dată din primăvara anului 2011.

Cele 140 de magazine de bricolaj din cadrul sub-grupului Hornbach Baumarkt AG au înregistrat o creştere cu 7% a vânzărilor, ajungând la 873,5 milioane euro în trimestrul al doilea al anului fiscal 2013/2014, şi o creştere cu 1,8% în primul trimestru, ajungând în prezent la cifra de 1,71 miliarde euro. Comparativ cu anul precedent, vânzările nete ale sub-grupului au crescut cu 4,6% în cel de-al doilea trimestru, atingând aproape nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut (cu 0,8% mai puţin), în ciuda iernii prelungite. Valoarea EBIT înregistrat la nivelul sub-grupului a reprezentat, de asemenea, o recuperare în cel de-al doilea trimestru, ajungând la 108,7 milioane de euro în prima jumătate a anului fiscal 2013/2014.

"Luând în considerare cursa pentru a recupera terenul pierdut, previziunile Hornbach pentru cel de-al doilea semestru al anului fiscal au crescut şi ele uşor. În consecinţă, se aşteaptă ca profitul înainte de dobânzi şi taxe înregistrat în anul fiscal 2013/2014 la nivelul grupului Hornbach Holding AG să îl egaleze pe cel din anul precedent (145,9 milioane de euro), în timp ce valoarea EBIT înregistrat de sub-grupul Hornbach-Baumarkt-AG ar trebui să fie mai mult sau mai puţin similar celui de anul trecut (99,3 milioane de euro). Prognoza de vânzări, care a rămas neschimbată, se referă la o uşoară creştere, comparativ cu anul fiscal 2012/2013", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb