CRIN ANTONESCU: "Cred că refacerea coaliţiei cu USR e o variantă înfundată"

G.B
Politică / 28 octombrie 2021

Crin Antonescu

Crin Antonescu

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu spune că sunt puţine şanse pentru refacerea coaliţiei dintre liberali şi USR, pentru că între cele două partide există multă ostilitate şi "conflicte fundamentale". Pe de altă parte, Antonescu spune că nu se poate vorbi nici despre o refacere a USL, alianţa dintre PNL şi PSD, potrivit Digi24.

"Se vorbeşte de refacerea coaliţiei cu USR. Personal, cred că asta e o variantă înfundată, din cel puţin două mari motive. Eu am trăit multe coaliţii. Niciodată nu am simţit atâta ostilitate între două partide câtă există, de fapt, între USR şi PNL astăzi. Şi mă tem că în ipoteza în care această coaliţie s-ar putea reface, conjunctural, sub diverse presiuni, în acest moment, ea nu are cum să dureze, pentru că conflictele în interior sunt fundamentale", a spus Crin Antonescu la Digi24.

"În al doilea rând, există răspândită masiv în rândurile PNL - şi cred că pe bună dreptate - o mare îndoială în legătură cu capacitatea actului de guvernare, a actului administrativ la USR. Vezi guvernarea anului 2016, vezi guvernarea recentă la Ministerul Sănătăţii, vezi experienţele aproape traumatizante de la primăria sectorului 1 din Capitală sau primăria Timişoara", a adăugat el.

"Singurul argument care se invocă, şi anume că sunt două partide de dreapta, nu stă în picioare, pentru că nimeni nu îmi poate da un singur element prin care USR să fie definit ca partid de dreapta. Chiar şi în Parlamentul European, cele două partide fac parte din grupuri diferite şi adeseori aflate în conflict", a mai spus Antonescu.

Pe de altă parte, spune el, nu se pune problema refacerii USL, deoarece alianţa dintre PNL şi PSD a fost o alianţă electorală, declarată şi prezentată ca atare electoratului.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Foarte corecta abordarea lui Crin Antonescu!

    1. Trage apa după ce spune interimul Crin ! Cu Orban prim ministru cele două partide s-ar înțelege ( evident dacă trompetă Rareș Bogdan nu ar mai face valuri)

      Sârbu e un partid de dreapta? Probabil membri și simpatizanții USR au un salariu mediu de 10.000 lei lucrând la firme, în timp ce simpatizanții PNL au vreo 3-4000 lei, iar ai PSD vreo 2000 lei ! Atenție multi useristi lucrează pentru firme străine aducând aici valuta! 

      Politicienii liberali de top( vine vorba) au dezvoltat un capitalism de stat!

      Pentru Crin bucuria nevinovată a vieții este să fie șomer de lux! 

      Activitatea ca rotita intr-o multinationala, nu are nici o legatura cu administrarea unei tari. Multinationalele merg din inertie, sprijinite de ambasade, daca e nevoie.

    Credeam ca Antonescu a emigrat sau ceva. L-au activat si pe el?

    ..." ies definitiv din politica" citat din "Cel cu Nume de Floare "

    ce prevesteau cometele cand apareau pe cer ??

    sau e doar un alt meteorit "picat" ce revine cu "picioarele pe pamant" ce nu da 3 lei (sau ludovici) pe "coalitia" lor ? 

    Acum cand politica s-a umplut de tot felul de oameni de nimic care joaca la rupere, cand in fruntea PNL se afla doar ciomagari flamanzi si grobieni incapabili de a intelege politica compromisului, demersul ziarului Bursa de a-l aduce in fata pe Crin Antonescu pare un fel de "memento mori" pentru ciomagarii din tabara castigatoare. Alianta PNL - USR este sortita esecului pentru ca niciunul dintre cele doua partide nu are oamani capabili sa inteleaga lucrul in echipa iar de indata ce banii europeni din PNRR vor veni, sau procurorii vor fi numiti, va incepe paruiala sau cum se spune in popor se vor incaiera calicii pe pomana. Alegerile anticipate raman singura sansa de a primeni acest parlament fetid.

    Crinut are dreptate. Nu USR! Da PSD!

    1. PNL a pierdut un domn dar s-a pricopsit cu un mascarici zgomotos - Rares Bogdan . Deplorabil schimb !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb