CRISTIAN PÂRVAN: "Statul inventează tot felul de piedici pentru inventatori"

G.F.
Companii / 14 noiembrie 2017

Cristian Pârvan

Cristian Pârvan

Statul inventează tot felul de piedici pentru inventatori, care trebuie înlăturate una câte una, fiind o luptă extraordinară, a declarat astăzi Cristian Pârvan, preşedinte Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), într-o conferinţă organizată de INACO.

"Fără a fi pesimist, avem o luptă dură pentru că aceşti oameni inventatori sunt de excepţie. Inventează nu pentru că statul îi stimulează, el de fapt pune tot felul de piedici care trebuie înlăturate una câte una şi e o luptă extraordinară. Vor pleca invenţiile. Lupta este să lămurim aceste lucruri de amănunt. Forţa distructivă care acţionează acum în România, dacă nu facem cu toţii un efort concertat, va distruge bruma de inovare", a spus Pârvan.

El este de părere că, în viitor, fabricile şi uzinele nu vor dispărea, cel mult acestea urmând a fi populate cu roboţi.

"Nu cred că fabricile şi uzinele vor dispărea. Sunt unele produse care vor fi făcute cel mult cu roboţi, dar tancurile nu vor fi făcute prin holograme, ele vor trage cu tunurile sau vor fi altele care vor cere industrie încă zeci ani de acum încolo. E foarte adevărat că nu va mai fi industria pe care o ştim. Va fi cu totul o altă industrie. În consonanţă, un elicopter folosind imprimante 3D are redus numărul de la 360 componente la un număr ridicol şi o greutate cu 60% mai mică. Este evident că acelaşi elicopter care se produce azi, de oricare dintre firme, va arăta altfel. Noi avem de rezolvat probleme de birocraţie, de înţelegere, de educaţie", a precizat preşedintele PIAROM, potrivit Agerpres.

INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate a organizat, astăzi, la Academia de Studii Economice (ASE), o dezbatere publică pe tema susţinerii iniţiativelor inventatorilor români şi a domeniilor în care inventica ar putea susţine, la rândul ei, economia românească.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Forumul Inventatorilor Români (FIR), CEC Bank, Fundaţia Dignitas, ASPES - Asociaţia pentru Studii şi Prognoze Economico-Sociale, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale şi Academia de Studii Economice.

În cadrul dezbaterii "România inventivă. România competitivă. Topul invenţiilor româneşti cu potenţial în economia reală" vor lua cuvântul reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, din Parlament, ministere, OSIM, din universităţi, institute de cercetare, asociaţii patronale, mediul bancar, sindicate şi societatea civilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb