Cristian Preda, suspendat din PDL pentru şase luni

Ziarul BURSA #Politică / 4 iunie 2013

Cristian Preda, suspendat din PDL pentru şase luni

Europarlamentarul spune că decizia este nedreaptă

Europarlamentarul Cristian Preda a fost suspendat din PDL, pentru şase luni. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat ieri că decizia Biroului Permanent Naţional (BPN) a fost luată cu patru abţineri, din care trei doreau excluderea lui Preda din PDL.

Europarlamentarul Cristian Preda a catalogat drept "nedreaptă" decizia BPN al PDL în cazul său şi precizează că ia în considerare posibilitatea de a o contesta. "Reproşurile care mi-au fost adresate au fost foarte diverse: de la ideea că, atunci când am fost prim-vicepreşedinte, nu am fost solidar cu PDL, până la reproşul că mi-am declarat public tristeţea pentru retrogradarea Rapidului, s-a spus aproape tot ceea ce poate concepe o minte omenească. Blogul acesta a fost aspru criticat. Nu-l voi schimba", a scris Preda pe blogul său.

Cristian Preda a ieşit înainte de vot din şedinţă, declarând că a uzat de dreptul său la apărare prevăzut în Statut, a ascultat criticile care i s-au adus şi a încercat să răspundă la ele. "Am spus că nu îmi voi pleca în niciun fel capul", a menţionat Preda.

Vasile Blaga a spus după şedinţa BPN: "Am luat în discuţie situaţia domnului Cristian Preda. Am acceptat, deşi nu avem această prevedere statutară, cu plăcere prezenţa domniei sale la lucrările BPN. Domnia sa şi-a spus punctul de vedere, aproape toţi colegii şi-au spus punctul de vedere, iar soluţia votată cu patru abţineri, din care trei doreau excluderea domniei sale, a fost aceea de a-i fi suspendată calitatea de membru al PDL pe o perioadă de şase luni".

Blaga a spus că el personal a propus această sancţiune care urmează să fie ratificată de Consiliul Naţional de Coordonare al partidului, deoarece Preda are funcţie de europarlamentar.

Vasile Blaga a arătat că nu au fost date alte sancţiuni altor colegi, adăugând că este suficient pentru acest moment.

Blaga, despre demisia lui Baconschi: "Uneori divorţul poate fi mult mai elegant decât căsnicia"

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a comentat, ieri, înaintea şedinţei BPN, scrisoarea de demisie a lui Teodor Baconschi din partid spunând: "Uneori divorţul poate fi mult mai elegant decât căsnicia".

Întrebat înainte de şedinţa BPN despre scrisoarea de demisie din PDL a lui Teodor Baconschi, Blaga a spus: "Am văzut-o, am văzut şi declaraţiile domniei sale. Apreciez că, iată, uneori divorţul poate fi mult mai elegant decât căsnicia".

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi şi-a anunţat demisia din PDL, printr-o scrisoare deschisă adresată duminică preşedintelui partidului, Vasile Blaga, în care reproşează, printre altele, că reformiştii din PDL n-au fost niciodată sprjiiniţi şi acceptaţi de conducerea formaţiunii.

Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu a demisionat, săptămâna trecută, din PDL, el adresându-i în acest sens o scrisoare scrisă de mână preşedintelui PDL, documentul fiind postat pe pagina de Facebook a fostului ministru al Educaţiei. "Stimate domnule preşedinte al PDL, Domnule Vasile Blaga, prin prezenta vă solicit să înregistraţi demisia mea din calitatea de membru al PDL. Am înţeles că este în discuţie o propunere de excludere a mea din partid, propunere care nu a fost respinsă public de conducere. Prefer să nu îi pun pe colegii din PDL în situaţia unui conflict de loialitate: să ridice mâna împotriva voinţei conducerii sau să ridice mâna împotriva unui coleg căruia nu au ce-i reproşa", scria Funeriu.

Paleologu,despre suspendarea lui Preda:

"Bine că nu i-au tăiat Internetul ca să nu mai posteze pe blog"

Deputatul PDL Theodor Paleologu a declarat, ieri, citat de Mediafax, referitor la decizia BPN al PDL de a-l suspenda şase luni din partid pe Cristian Preda, că e "bine că nu i-au tăiat Internetul ca să nu mai poată posta pe blog!", arătând că situaţia este comică la fel ca în Asterix. "Bine că nu i-au tăiat Internetul ca să nu mai postă posta pe blog!", a spus Paleologu, arătând că, în opinia sa, "este comicul ca în Asterix când unul dintre personaje a fost legat la gură şi atârnat de copac ca să nu mai cânte".

Întrebat dacă şi el ar putea fi suspendat săptămâna viitoare din PDL, Theodor Paleologu a răspuns: "Mira-m-aş!".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb