CRISTIAN VASILCOIU, SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE: ''Comisia Europeană precizează că pensiile militare trebuie să facă parte din reforma cuprinsă în PNRR''

G.U.
Politică / 3 februarie 2022

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Comisia Europeană precizează, în ultima comunicare, că pensiile militare trebuie să facă parte din reforma cuprinsă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care are prevăzut pentru plata pensiilor un plafon de 9,4% din PIB, potrivit lui Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, informează Agerpres.

"Acesta este un fragment din ultima comunicare primită de la Comisia Europeană, în care se precizează că pensiile militare trebuie să facă parte din reforma cuprinsă în PNRR, care prevede un plafon de 9,4% din PIB pentru plata pensiilor în România. Restul sunt doar păreri exprimate de unii politicieni de Dreapta", a scris Vasilcoiu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Conform fragmentului postat de Vasilcoiu pe reţeaua de socializare, Comisia Europeană semnalează că "în ceea ce priveşte pensiile speciale, este important să reiterăm că pensiile speciale cuprind nu doar cele şase categorii de pensii de serviciu existente în România enumerate în prezent la punctul b) în memorandumul Ministerului Muncii. Important, pensiile speciale includ şi pensiile pentru forţele de securitate şi apărare (armată, poliţie) şi trebuie să fie şi ele acoperite de reformă".

De asemenea, într-o altă postare, oficialul MMSS semnalează că "USR a amanetat, prin PNRR, nu doar pensiile în vigoare, ci şi pe cele ale actualilor angajaţi, dar până şi pe cele ale copiilor lor, viitori angajaţi".

"Procentul de 9,4% din PIB pentru toate pensiile din România trebuie respectat până în anul... 2070", scrie Vasilcoiu, citând USR.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Tinand cont de Dosarul Revolutiei, te mai intrebi de ce are Armata Romana nevoie de pensii??

    Sau, mai bine, de ce are Romania nevoie de Armata Romana?! Aia economie ce s-ar face la buget si poate asa s-ar ajunge la cei 7% promisi de iohannis pentru Educatie.

    1. esti rus, sau rutean din Romania? Doar in acest caz nu ai nevoie de armata! Armata nu inseamna doar armata dinainte de revolutie ci si armata de azi. Fara pensii speciale pentru armata si politie, nu cred ca vom mai avea militari si politisti, la cat sunt de comozi tinerii de azi.

      Ai dreptate. Europenii sunt niste invidiosi! Se oftica ca noi avem armata, politie si servicii super calificate, mai multi generali decat soldati. Ce conteaza ca sunt facuti la apelul bocancilor sau la fabrica de doctorate! Iar tinerii cum sa se duca daca criteriile de admitere si promovare sunt atat de stricte: pile, amate, spaga.

      Se face caz de contributivitate pentru pensiile militare (de serviciu), insa din salariile militarilor lipseste o componenta a contributivitatii statului (societatii) catre acestia. In timp ce toate celelalte categorii de angajati au primit sporuri pentru orele sau activitatile suplimentare (medicii pentru garzi, parlamentarii pentru sedinte, angajatii STB si metrorex pentru ore suplimentare si de noapte, minerii pentru pericol, magistratii pentru stres etc. etc.) militarii nu au primit nimic pentru orele suplimentare sau activitatile ce nu tin de domeniul lor sau pentru pericol/risc/stres (garzi de 24 de ore, trageri de zi si de noapte in poligoane, alarme, aplicatii militare, dislocari, misiuni in afara tarii (unde culmea, se si moare), revolutii, inundatii, pandemii, cutremure, deszapeziri si altele).

      In cazul lor, pentru ceea ce depaseste programul de 8 ore si pentru tot ceea ce inseamna risc si pericol sau pentru activitati din afara specificului profesional, statul nu a contribuit la fel ca in cazul celorlalte categorii de angajati si acum acelasi stat le reproseaza militarilor ca nu au contribuit suficient la sistemul de pensii.  

      Ar trebui ca mai intai statul sa ii trateze pe militari la fel ca pe ceilalti angajati, sa le aplice tuturor acelasi sistem de sporuri si beneficii (din care sa isi opreasca apoi contributiile la pensii si celalte contributii legale) si cu siguranta nu vor mai exista discrepantele dintre contributiile si pensiile militarilor.  

      Militarii au privat sistemul de pensii de o componenta a contributiei (spre deosebire de ceilalti salariati care au contribuit integral) pentru ca la randul lor au fost privati de o serie de venituri (de care ceilalti salariati au beneficiat integral pentru conditii de munca similare).

      Ei au fost pacaliti pentru ca sistemul le-a promis la angajare un anumit pachet "salarial" (care nu este chiar avantajos si generos daca ne uitam la dezinteresul societatii pentru un astfel de loc de munca), iar acum, dupa ce militarii si-au facut datoria (si-au indeplinit angajamentele din intelegerea respectiva), statul si societatea vin si modifica unilateral intelegerea anuland o componenta importanta a pachetului salarial. 

      In principiu ai dreptate. Dar ce parere ai de numarul de generali, si alti ofiteri superiori la suta de soldati? Si de modul cum au obtinut gradele?

      Dar tu ce parere ai despre civilii cu doctorate si diplome false sau obtinute in mod oscur si care ocupa functii de conducere in aparatul de stat, in cel local, in partide si in parlament?

      Ei bine, aceeasi parere pe care o ai tu despre acesti civili, o au si militarii atat despre abundenta de generali de conjunctura din armata cat si despre unii dintre civilii care conduc Romania. 

      Dar acesta nu este un motiv ca ei (militarii) sau tu si cei ca tine sa fie nedreptatiti. 

      Nu cred ca pensia ta poate fi pusa in discutie pe seama cantitatii si calitatii altor civili care nu isi merita veniturile si implicit pensia.

      Nu trebuie sa amestecam problemele. 

      Un doctor , judecător , profesor , după program sau în zilele libere pleacă unde vor

      Un militar trebuie să facă raport , acesta e supus aprobării , unde pleacâ cu ce , cine îl înlocuiește , etc 

      Chiar în timpul liber dacă nu vine la o alarmare chiar de exercițiu , are probleme f mari 

      Activitatea profesională și privată e monitorizată de o unitate specială

      La celelalte profesii...face ce vrei...etc 

      Am si o intrebare pentru tine.

      Dupa ce ai iesit la pensie, ca civil cu contributivitate, mai ai vreo obligatie fata de compania la care ai lucrat? Te poate obliga sa mai participi la ture de noapte sau sa mai lucrezi ore suplimentare sau sa prestezi pentru ea orice alta forma de munca? 

      Evident ca nu. 

      Militarul, dupa ce a iesit la pensie, poate fi convocat de angajator (Ministerul Apararii) pentru a presta servicii pentru acesta (de exemplu ca concentrat sau rezervist in caz de razboi sau de stare de urgenta)?

      Uite inca un tratament discriminatoriu in cazul militarului (tu esti liber sa te bucuri de pensie, militarul este "liber" sa fie obligat sa presteze in continuare pentru fostul angajator).  

      BAI PACALICIULE. Iti doresc un singur lucru. Daca Rusia v-a ataca si ocupa Romania,MUJICI,sa iti VIOLEZE toate femeile din familie iar tie sa iti dea sa bei niste COLASTRA .Ai dracu IDIOTI ca tine sunt multi in Romania. Daca nu se reducea numarul militarilor cu vreo 80000 Romania nu ar fi intrat niciodata in NATO. Atunci,au fost PENSIONATI FORTAT mii de OFITERI si SUBOFITERI care fiind tineri au primit PENSII de MIZERIE. Apoi,atunci cand Romanii sunt atacati pe strazi in case,sau impotriva lor se savarsec tot felul de INFRACTIUNI,toti striga in gura mare ,SA VINA POLITIA. Nu este vina POLITISTILOR care au SCOLI MILITARE ca VOI ROMANII IDIOTI,ati ales prin VOT la conducerea TARII numai IDIOTI si TRADATORI care sau ocupat de VANZAREA si DEVALIZAREA ROMANIEI,iar in POLITIE si-au adus toate NEAMURILE,AMANTELE si CUNOSTINTELE fara ca cei incadrati sa aibe HABAR de munca de POLITIE. Cred ca este timpul ca SINDICATELE din POLITIE sa faca cunoscut CETATENILOR cati POLITISTI au Scoli Militare si cati sunt angajati din SURSA EXTERNA. IDIOTULE,pana or veni RUSI,iti doresc sa ai POLITIA si SALVAREA la POARTA si POMPIERII pe CASA.!

      Abundenta de generali trebuie reprosata politicienilor, nu militarilor.

      Tot militarii sunt vinovatin pentru ca Nastase si Iordanescu sunt generali? 

      Te asigur ca nu sunt nici fericiti si nici mandrii pentru situatia asta.

      Sistemul este deformat de clasa politica si trebuie remodelat complet. 

    ciuca al nostru... :(

    La munca, specialilor!

    Eu mi-am schimbat CAEN la firma pt ca fac un curs de recalificare pe sisteme foto-voltaice, la 52 ani încep un nou drum...deci, la munca ! 

    1. De ce nu mergi in armata ca este bine acolo?

      Poti ajunge special (poate chiar in Irak, Mali, Afghanistan). 

      In armata sunt limitaride varsta. Nu poti angaja un militar pe functia de soldat la vrsta de 62 de ani si sa il pui sa urce muntele cu armamemnt,munitie, hrana, ... pe varful muintelui etc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb