Antreprenoriatul devine tot mai important pe zi ce trece, a declarat, ieri, Cristina Chiriac, ambasadoarea antreprenoriatului feminin şi vicepreşedintele AVAS, la conferinţa "Antreprenoriatul - o soluţie actuală", eveniment realizat în parteneriat cu ziarul "BURSA", destinat tinerilor care doresc să-şi deschidă propria firmă.
Domnia sa a felicitat ziarul "BURSA" pentru iniţiativa pe care a avut-o, aceea de a sprijini antreprenoriatul feminin, menţionând: "Este pentru prima dată când ziarul < BURSA >, care se ocupă de teme strict economico-financiare, a abordat tema antreprenoriatului feminin".
Cristina Chiriac a precizat că tinerii antreprenori au nevoie de sus-ţinere ca să poată să înceapă o afacere, adăugând că, în prezent, tinerilor le greu să-şi găsească un loc de muncă pentru că angajatorii le cer experienţă profesională.
Domnia sa a declarat, adresându-se tinerilor prezenţi în sală: "Fiecare dintre noi a avut nevoie de ajutor la început. Noi suntem aici să vă ajutăm să identificaţi acel talent pe care vreţi să-l puneţi în practică. Vă vom ajuta alături de specialişti, să vă întocmim toate documentele juridice pentru firmă. Vă vom mentora în domeniul financiar contabil".
Ambasadoarea antreprenoriatului feminin a mai precizat că peste 65% dintre americani îşi doresc propria afacere, în timp ce în Europa proporţia este mai mică, doar 45% dintre europeni fiind interesaţi să devină antreprenori.
• Dan Paul: "Veniţi la bursă şi vă vom ajuta să găsiţi bani pe gratis"
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) poate să-i ajute pe antreprenori, prin facilitarea accesului la piaţa banilor, Bursa având o secţiune specială dedicată companiilor noi, sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS), a declarat, ieri, Dan Paul, preşedintele "Asociaţiei Brokerilor".
Domnia sa a precizat: "Bursa de Valori Bucureşti poate să-i ajute pe antreprenori prin facilitarea accesului la piaţa banilor. Companiile mari caută să investească în companiile care au nevoie de bani. Noi la BVB am creat o secţiune specială, care se numeşte sistemul alternativ de tranzacţionare, dedicat companiilor noi. Vă faceţi o societate pe acţiuni, după care o lis-taţi la bursă. Apoi învăţaţi cum să vă majoraţi capitalul social şi cum să atrageţi investitori noi, cu care să împărţiţi atât riscul, cât şi profitul. Veniţi la bursă şi vă vom ajuta să găsiţi bani pe gratis, banii inves-titorilor".
Dan Paul a declarat că este nevoie de antreprenori, pentru că foarte multe ţări indus-trializate se bazează din ce în ce mai mult pe întreprinderile mici şi mijlocii, decât pe cele mari. Acest lucru se explică prin faptul că multinaţionalele au creat probleme economiilor, în perioada de criză, potrivit domniei sale, care a adăugat că baza societăţii o reprezintă întreprinderea mică.
Preşedintele "Asociaţiei Brokerilor" le-a spus tinerilor care vor să înceapă o afacere că pentru a se prezenta în faţa unui investitor, cheia antreprenoriatului o reprezintă planul de afaceri.
"Antreprenorul este o persoană care transformă o idee într-o afacere, de preferat, de succes", potrivit domniei sale.
Dan Paul a făcut referire la miturile antreprenoriatului, precizând care sunt de fapt realităţile. Domnia sa a spus că antreprenoriatul devine o meserie. Nu este de ajuns să ai bani, ci trebuie să ai grijă de propria afacere, potrivit lui Dan Paul.
Mitul potrivit căruia antreprenorii se nasc, nu se fac, este fals, susţine preşedintele "Asociaţiei Brokerilor". Domnia sa a explicat că fără cultură şi educaţie, fără conexiuni personale, nu se poate face o afacere, adăugând: "Aveţi nevoie de calităţi. Nu oricine poate să fie antreprenor. Pentru a fi antreprenor trebuie să fii creativ, să-ţi asumi ris-curi şi să ai curajul să iei decizii".
Dumitru Nancu, vicepreşedintele "Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii" (AIPPIMM), a declarat, ieri, că antreprenoriatul în rândul tinerilor reprezintă o soluţie pentru crearea de locuri de muncă şi de oportunităţi.
Domnia sa a precizat că, anul trecut, cele mai multe afaceri iniţiate de tineri au fost cele din domeniul IT, din domeniul lucrărilor de construcţii, service-uri auto şi fabrici de pâine.
Dumitru Nancu a menţionat că începând cu 9 aprilie, programul "START" pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare va deveni operaţional.
1. o mama singura
(mesaj trimis de nastasia ambrose în data de 24.03.2012, 14:30)
D-na Cristina Chiriac , v-am urmarit la tv ce ati discutat desprea integrarea tinerilor in as forma inteprinderi mici si mijlocii ,as vrea sa va intreb , sunt de virsta celor de 40 de ani as dorii sa deschid o sala de sport pentru tineretul din satul unde locuiesc , ce parere aveti ? Va multumesc