CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTE ANAA: "E inadmisibil să trimiţi materiale promoţionale greşite la un târg internaţional"

ADELINA TOADER
Companii / 1 august 2017

"E inadmisibil să trimiţi materiale promoţionale greşite la un târg internaţional"

Ministerul Turismului, alături de Ministerul pentru Mediul pentru Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat au o responsabilitate imensă în promovarea imaginii României peste hotare, consideră doamna Cristina Chiriac, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor (ANAA).

Ţara noastră s-a prezentat la Expo Astana 2017 cu materiale promoţionale vechi şi greşite care conţineau o hartă cu toate provinciile istorice ale ţării, peste care autorităţile noastre au suprapus reţeaua de autostrăzi, prezentată mai puţin decât în realitate.

În opinia doamnei Cristina Chiriac, astfel de greşeli ne costă enorm, a trimite materiale promoţionale greşite la un târg din afara ţării, este una de neadmis.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor, ne-a declarat: "Imaginea României în exterior contează enorm de mult, spun acest lucru atât ca antreprenor, dar şi în calitate de Preşedinte a ANAA. Antreprenorii români îşi doresc să fie remarcaţi în afara ţării, să schimbe în bine percepţia celorlalţi asupra României, însă, din păcate, nu reuşim acest lucru din cauza unor greşeli ce puteau clar a fi evitate. Oportunităţile trebuie create, nu ratate".

În opinia domniei sale, Ministerul Turismului, alături de Ministerul pentru Mediul pentru Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat au o responsabilitate imensă în promovarea imaginii României peste hotare, mai ales că au şi reprezentanţi/ataşaţi economici plătiţi din bani publici pentru a face acest lucru.

Cristina Chiriac a precizat că Expoziţia Mondială de la Astana, Kazahstan, era o altă oportunitate a României să se facă remarcată şi să-şi arate progresele: "O oportunitate pierdută, din păcate, din neglijenţa şi ignoranţa unora. Cine plăteşte? Noi toţi".

Preşedintele ANAA susţine că, de-a lungul timpului, în ultima perioadă, tot mai mulţi antreprenori români au fost dezamăgiţi de acţiunile Ministerului Turismului, îndeosebi cu privire la târgurile internaţionale, unde aceştia se duceau pentru a îşi reprezenta brand-urile şi a aduce un plus de valoare României.

Nu este prima oară când ţara noastră primeşte critici referitoare la maniera în care se prezintă la târgurile şi expoziţiile internaţionale. Anul trecut, europarlamentarul Siegfried Mureşan critica pe pagina sa de Facebook modul în care arăta standul cu care participa România la cel mai mare târg internaţional de vacanţe şi călătorii din Elveţia.

Siegfried Mureşan scria: "O masă cu 10 pliante la propriu, un afiş şi două manechine hidoase din plastic îmbrăcate în nişte imitaţii de costume populare, care nu au nimic, dar nimic în comun cu portul tradiţional românesc".

Totodată, europarlamentarul cerea guvernului "să dispună imediat o anchetă la Autorităţii Naţionale pentru Turism, care să identifice responsabilii pentru o astfel de prezentare a ţării noastre la un târg internaţional de turism şi ca aceştia să fie imediat traşi la răspundere. Până atunci, chiar astăzi, se impune demisia conducerii Autoritatea Naţională pentru Turism, care este plătită din bani publici ca să promoveze ţara noastră ca destinaţie turistică, dar ne-a făcut de ruşine în ochii elveţienilor şi ai întregii lumi".

De asemenea, chef-ul Adrian Hădean a adus, anul trecut, acuzaţii Ministerului Economiei pentru eşecul organizării pavilionului naţional la Târgul Internaţional de produse din industria alimentară Sial Paris.

Într-o postare video redată pe contul său de Facebook acesta afirma: "Nu avem stand al României la Paris, avem câteva standuri mici şi mizere împărţite şi împrăştiate prin tot târgul ăsta şi mai avem nişte reprezentanţi ai guvernului care dau vina pe firma organizatoare".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. din materiale promotionale , draga doamna Corina,

    altfel nu inteleg unde este problema atata timp cat Petrom are un cod ISIN care apartine Senegalului, un capital social de 18 miliarde RON si ocupa un loc de cinste prin intermediul Blackrock la manipularea indicelui blue chip Stoxx, Oltchim are un capital social de 1 miliard RON, desi pe site-ul BVB indica doar 34 milioane, iar BCR inca nu a aflat ca actionarul prin care au fost transferati 5.5 miliarde EUR din prime de capital in rezultat reportat a fost matrasit din primavara anului 2015. Si dumneavoastra va luati de niste amarate de brosuri. Cum a stat raportul BNR din 2005 pana in 2015 cu aceeasi fraza pentru indemnizatia de pensionare de ce nu ar fi si brosurile pasibile de inadvertente. Cand o sa gasim un domn Isarescu pentru care o sa modificam brosurile cum a facut cu raportul BNR pe 2016 ca sa se potriveasca cu ce spune domnul Vasilescu in legatura cu contractul individual de munca va rog sa nu aveti nicio pretentie. Sau poate nu sunteti invatata cu brutalitatea si vreti sa fie ca la Viena :-) 

    Intrebare : „ Cate s au indreptat, in istoria civilizatiilor, NUMAI cu duhul blandetei?” (subliniez, numai - nu sunt adeptul impunerii). Nu inteleg, oricat de multa ingaduinta si credulitate am, de unde mai exista resurse ( de orice fel de forma, materiala, spirituala, de asteptare, etc.), care sa ne permita starea aceasta de... laissez faire, laissez passer ( valabila in sec.XIX) .

    ......subscriu intrutotul la cele relatate de opiniile celor de la 1.} si 2.}.

    Toata clasa noastra politico-administrativa sunt niste neaveniti,mitomani ,mitocani fara nici un interes fata de aceasta tara. 

    Singura lor preocupare este de a-si rezolva problemele penale si sa vada cum fac schimbari in justitie. Pana nu curatim aceasta clasa politica de acesti mitomani....vom discuta aceleasi probleme ..indiferent in ce domeniu...azi in turism....etc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb