Criza materialelor de construcţie reclamă o acţiune comună de protecţie a infrastructurii

G.B
Miscellanea / 31 martie 2022

Criza materialelor de construcţie reclamă o acţiune comună de protecţie a infrastructurii

Criza materialelor de construcţie reprezintă un prilej pentru o acţiune comună de protecţie a infrastructurii. Contextul actual caracterizat prin lipsa acută de materiale şi preţul variabil la cele existente ne invită către gândirea unei soluţii imediate pentru a evita un dezastru pentru sectorul construcţiilor, grupinfrastructura.ro.

Nu riscăm doar să construim mai scump, ci să nu mai construim deloc având în vedere realitatea regională (spre exemplu: lipsa de fier beton de provenienţă ucraineană) care se conturează în faţa ochilor noştri.

Falimentul antreprenorilor este o realitate posibilă ca urmare a crizei materialelor de construcţii

Pentru a preveni falimentul antreprenorilor, încremenirea proiectelor de infrastructură şi creşterea şomajului în rândul personalului de pe şantiere, avem nevoie de o acţiune convergentă, între stat, antreprenori şi grupuri de lucru formate din specialişti ce au ca scop protecţia şi promovarea infrastructurii din România.

Piaţa internă a materialelor de construcţii are nevoie de o nouă regândire, de o nouă viziune axată mai mult pe producţie şi mai puţin pe consum. Dependenţa de importuri la nivelul materialelor de construcţii ar fi bine să fie limitată.

În acest sens, un program guvernamental pentru dezvoltarea pieţei interne este absolut necesar pentru a ameliora şi ulterior, pentru a aduce o mai mare predictibilitate în derularea contractelor de infrastructură.

Şantierele se vor închide şi somajul va creşte semnificativ

În absenţa unei acţiuni convergente riscăm să adâncim criza din sectorul construcţiilor până în punctul în care antreprenorii nu vor mai dispune de fonduri, şantierele se vor închide şi şomajul va creşte semnificativ. Având în vedere contextul geopolitic din prezent o astfel de perspectivă ar neantiza orice premise de ieşire din această criză.

Instituţiile specializate ale statului în domeniul infrastructurii şi dezvoltării ar bine să găsească soluţii imediate în directă corelare cu nevoile antreprenorilor, folosindu-se din plin experienţa şi cunoaşterea specialiştilor din domeniul transporturilor.

Proiectele de infrastructură din România au nevoie de protecţie

O predictibilitate a pieţei interne contribuie din plin la dezvoltarea infrastructurii prin reducerea costurilor şi riscurilor. Din cercul vicios din prezent definit de criza materialelor de construcţii nu putem ieşi în afara unei acţiuni convergente pe termen mediu şi lung.

Proiectele de infrastructură din România au nevoie de protecţie pentru ca ele să contribuie la creşterea competitivităţii economice, fapt ce poate genera o formă de bunăstare socială. Ar fi bine să ne amintim că rolul inginerului în societate este de a produce, sprijinind dezvoltarea economiei.

Astfel, vom putea sprijini punerea în valoare a poziţiei geografice a României ca zona de tranzit, a coridoarelor identificate şi promovate la nivel european.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb