Criza politică din Armenia continuă

M.D.
Internaţional / 2 mai 2018

Criza politică din Armenia continuă

Criza politică din Armenia s-a adâncit odată cu îndemnul opozantului Nikol Paşinian la blocarea tuturor mijloacelor de transport din ţară, ca răspuns, la respingerea de către Parlament a candidaturii sale la postul de premier, relatează AFP.

Partidul aflat la putere a votat împotriva lui, iar din 100 de deputaţi care au participat la scrutin, 55 s-au exprimat împotrivă, iar 45 pentru candidatura liderului mişcării de contestare antiguvernamentale.

"Domnule Paşinian, eu nu vă văd premier, nu vă văd comandant-şef", a subliniat Eduard Şarmazanov, un purtător de cuvânt al Partidului Republican, majoritar, şi vicepreşedinte al Parlamentului.

După vot, Paşinian s-a dus în Piaţa Republicii, în centrul Erevanului, unde erau adunaţi câţiva zeci de mii de susţinători ai săi.

"Mâine, toate autostrăzile vor fi blocate, o blocare totală este anunţată, aeroporturile şi căile ferate vor fi blocate", a declarat el în faţa manifestanţilor, îndemnându-i la "nesupunere civilă".

El a promis anterior un "tsunami politic", dacă Partidul Republican "fură victoria poporului".

Partidul Republican dispune de majoritate în Parlament, unde deputaţii s-au reunit, marţi, în sesiune extraordinară, între orele 8.00 şi 17.00 GMT, pentru a alege un nou premier.

Opozantul, care avea nevoie de 53 de voturi să fie ales, a fost afectat de dezertarea a doi deputaţi din cadrul celor trei grupuri parlamentare care îl susţin şi i-au promis 47 de voturi.

Înainte de vot, mai mulţi deputaţi din Partidul Republican au denunţat lipsa de coerenţă a programului politic al opozantului.

"Trebuie să alegem o persoană care nu este imprevizibilă (...). Nu poţi să fii puţin socialist şi puţin liberal", a declarat Eduard Şarmazanov.

În Piaţa Republicii, manifestaţii au continuat pe toată ziua dezbaterilor parlamentare, transmise în direct pe ecrane uriaşe. "Lupta va continua, ea va deveni de patru ori mai puternică şi poate că va fi haos la Erevan", a avertizat Karin Melkumian, o manifestantă.

Alături de ea, Anait Tolmassian, în vârstă de 63 de ani, o pensionară, a adăugat că "cerem un singur lucru, ca Partidul Republican să plece. Nikol paşinian este adevăratul lider al poporului armean".

De la 13 aprilie, Armenia a intrat într-o criză politică fără precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb