CSA anunţă că a soluţionat favorabil 50% dintre reclamaţiile înregistrate anul trecut

F.A.
Bănci-Asigurări / 3 februarie 2010

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a anunţat miercuri că a soluţionat favorabil 50% din cele 6.225 de reclamaţii înregistrate în cursul anului trecut, o parte din aceste reclamaţii fiind soluţionate nefavorabil deoarece nu intrau în competenţa Comisiei, informează NewsIn.

Comunicatul transmis miercuri de CSA vine ca reacţie la informaţiile apărute în presă cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA), precum şi la acuzele aduse de Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI).

Asociaţia service-urilor auto a anunţat miercuri că va organiza luni un miting de protest între orele 11 şi 12 în faţa sediului central al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), acuzând creşterea "nejustificată a tarifelor RCA".

Ulterior, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a precizat, într-un comunicat, că nu are competenţa legală de a interveni în litigiile comerciale apărute între societăţile de service şi societăţile de asigurare, rolul CSA fiind acela "de a pune în aplicare legislaţia din domeniul asigurărilor imparţial, cu onestitate şi promptitudine, de a proteja, în temeiul legii, consumatorii de produse de asigurări".

În ce priveşte soluţionarea nefavorabilă a petiţiilor primite, CSA a precizat că rezolvarea acestora nu intră în competenţa sa. Astfel, petiţionarii au fost îndrumaţi către autorităţile care au competenţe legale pentru soluţionarea cazurilor respective, referitoare la situaţii cum ar fi derularea defectuoasă a contractelor de leasing ori sesizări cu privire la calitatea reparaţiilor efectuate în unităţile de service auto.

CSA a amintit că au fost situaţii când a sancţionat anumite societăţi de asigurare prin interzicerea temporară a exercitării activităţii de practicare a asigurării RCA atunci când a constatat nereguli.

De asemenea, Comisia face apel către societăţile de asigurare şi reprezentanţii ASSAI să găsească împreună soluţii concrete pentru rezolvarea "conflictului" creat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb