CSM discută cererea de revocare a lui Augustin Lazăr

E.M.
Politică / 19 noiembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare - CSM a avizat negativ revocarea din funcţie a lui Augustin Lazăr

Secţia pentru procurori a CSM a avizat astăzi negativ propunerea ministrului Justiţiei de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

Avizul negativ a fost decis cu cinci voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", potrivit News.ro.

Ministrul Justiţiei a precizat, însă, că procedura de revocare îşi va urma cursul, indiferent de decizia CSM.

Şi în cazul şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, avizul a fost negativ, ceea ce nu l-a împiedicat pe ministrul Justiţiei Tudorel Toader să trimită mai departe, preşedintelui Klaus Iohannis, propunerea de revocare a acesteia.

------

Actualizare - Lazăr despre revocarea sa din funcţie: Un demers nelegal

Procurorul general al Parchetului de pe lângă ICCJ, Augustin Lazăr, a cerut astăzi CSM să dea un aviz negativ cererii privind revocarea sa din funcţie, argumentând că demersul lui Tudorel Toader privind revocarea sa este unul nelegal, Lazăr spunâd că ministrul Justiţiei nu are competenţa de a face un astfel de demers. Toader îl acuză pe Lazăr că nu i-a oferit dreptul la apărare şi că a a preluat în raportul său "detractările" unor politicieni.

"În loc să ne inducă încrederea în sistemul judiciar, ne induce neîncrederea, faptul că există o largă conspiraţie prin care se fac o mulţime de ilegalităţi, în aşa fel încât să fie o completare la discursul public al politicienilor al căror punct de vedere nu mă îndoiesc că îl reprezintă" a declarat Augustin Lazăr, conform News.ro.

Lazăr susţine că ministrul Justiţiei nu are atribuţiile legale pentru a cere revocarea sa din funcţie.

"Putem face două observaţii: domnul ministru al Justiţiei şi-a arogat în mod abuziv calitatea de instanţă disciplinară, dar una care acuză, instrumentează fără probe şi în care apărarea nu este posibilă. Eu am aşteptat în cele două luni să mă întrebe domnul ministru de anumite chestiuni dacă vrea să facă o evaluare obiectivă", a mai spus Augustin Lazăr.

------

Secţia pentru procurori a CSM discută astăzi de la ora 11:00, cererea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

Singurul punct de pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Secţiei pentru procurori este "Raportul privind activitatea managerială de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunerea de revocare din funcţie a domnului procuror general Augustin Lazăr".

Augustin Lazăr va trebui să răspundă, în faţa Secţiei pentru procurori, celor 20 de puncte din raportul în baza căruia i s-a cerut revocarea, după care va fi emis un aviz. În cazul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, avizul a fost negativ, ceea ce nu l-a împiedicat pe ministrul Justiţiei Tudorel Toader să trimită mai departe, preşedintelui Klaus Iohannis, propunerea de revocare a acesteia.

Şedinţa se desfăşoară cu o zi înainte ca la Curtea de Apel Alba să aibă loc primul termen în dosarul în care Augustin Lazăr cere suspendarea proceduriii de revocare.

De asemenea, procurorul general a depus şi la Ministerul Justiţiei o plângere prealabilă prin care cere oprirea procedurii de revocare.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat, în 24 octombrie, procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general, acuzându-l pe acesta că a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional.

"Concluzia generală a prezentului raport este aceea a necesităţii de revenire la normalitate. Normalitatea înseamnă cunoaşterea şi respectarea competenţelor constituţionale, legale şi în acelaşi timp, o interpretare şi aplicare a legii în baza principiului loialităţii constituţionale. Prin urmare, consider că actele şi faptele enumerate, de netolerat într-un stat de drept, demonstrează că activitatea mangerială a lui Augustin Lazăr contravine legalităţii. Nu se mai poate susţine exercitarea de către domnia sa a funcţiei de procuror general. A deturnat activitatea Ministerul Public de la rolul său constituţional", a susţinut ministrul Justiţiei, potrivit News.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Lipsesc feedback-urile de AUTOREGLARE !!! De la A la Z HOTII TAC,TAC, TAC.......

    Ce avem in tara asta, justitie sau injustitie?

    1. Avem un ministru de justitie ca sluga la infractori. E justitie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb