Persoanele din conducerea administratorilor de fonduri de pensii private obligatorii şi facultative nu vor putea ocupa funcţii similare la alţi administratori şi nu pot fi acţionari la alte entităţi din cadrul grupului din care fac parte, potrivit unor proiecte de normă lansate în dezbatere publică.
Proiectele de modificare ale normelor 2/2007 şi 2/2006 au fost lansate spre dezbatere publică pe pagina de internet a Consiliului de Supraveghere a Sistemului de pensii Private (CSSPP).
Printre altele, proiectele interzic membrilor consiliilor de supraveghere şi directorilor de la un administrator să ocupe funcţii similare la alţi administratori şi depozitari sau să fie acţionari la alte entităţi din grup.
Astfel, normele aflate în vigoare sunt completate cu prevederi referitoare la instituţia consiliului de supraveghere, fiind totodată precizate relaţiile de muncă, de colaborare şi raporturile similare ale personalului de conducere, se menţionează în comunicatul CSSPP.
Proiectele de modificare a celor două norme reglementează situaţiile de incompatibilitate ale membrilor consiliului de administraţie sau consiliului de supraveghere, ale membrilor directoratului sau conducătorilor unui administrator de pensii private, luând în considerare răspunderea personalului de conducere în a acţiona în interesul exclusiv al participanţilor la fondul pe care îl administrează.