Cui aparţin prostiile spuse de angajaţii BNR?

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 5 februarie 2018

Cui aparţin prostiile spuse de angajaţii BNR?

Prezent de la întemeierea strămoşului Băncii Naţionale, în 1880, Eugeniu Carada a lucrat în cadrul ei mai mult de 30 de ani, "asigurându-i o asemenea organizare încât multe personalităţi ale vremii spuneau că, şi în cazul în care nişte neghiobi ar veni în fruntea ei, Banca s-ar conduce singură" (Site-ul BNR).

MAKE

Banca Naţională a României (BNR) consideră că Partidul Naţional Liberal (PNL) este nefrecventabil.

Pe pagina sa de Facebook, consultantul de strategie din Compartimentul de proiecte strategice al Cancelariei BNR Daniel Oanţă a scris:

"Hai PNL, curaj, jos cu instalatorul!

După aceea, mai ai să scapi de 2-3 jigodii şi-un consort şi devii frecventabil. Hai, că se poate!"

Consultantul de strategie din Compartimentul de proiecte strategice al Cancelariei BNR Daniel Oanţă îl numeşte "instalator", în batjocură, pe senatorul PNL Daniel Zamfir (inginer, absolvent al Institutului de Construcţii Bucureşti), care, joi, a fost schimbat de la conducerea Comisiei economice din Senat, sub presiunea preşedintelui PNL Ludovic Orban, (aparent, asta va încetini viteza cu care Zamfir promovează cele două proiecte legislative pe care tocmai le are în lucru: 1) plafonarea dobânzilor bancare; 2) creşterea redevenţelor).

Nu ştim la cine din PNL se referă consultantul de strategie din Compartimentul de proiecte strategice al Cancelariei BNR Daniel Oanţă, când pomeneşte de cele "2-3 jigodii" din PNL de care partidul trebuie să scape.

În schimb, consultantul de strategie din Compartimentul de proiecte strategice al Cancelariei BNR Daniel Oanţă este clar că, prin "consort", se referă la Lucian Isar, (soţul doamnei Alina Gorghiu, fosta preşedinte PNL) a cărui notorietate, însă, nu se datorează celebrităţii cu care s-a căsătorit, ci criticilor la adresa strategiilor BNR şi virulenţei cu care l-a acuzat pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu că îşi ascunde veniturile (acuzaţiile s-au dovedit justificate).

Limbajul folosit de Banca Naţională a României (BNR) pe Facebook este suburban, este inimaginabil ca această instituţie cu o istorie onorabilă de 138 de ani, să-şi comunice batjocura pe Facebook şi să o facă în astfel de termeni.

Băncii Naţionale a României (BNR) îi este interzis să facă aprecieri asupra vreunui partid politic, împărţindu-le în frecventabile şi nefrecventabile, căci atunci când o face, ca acum, face politică.

Iar Băncii Naţionale a României (BNR) îi este interzis să facă politică.

Banca Naţională a României (BNR) trebuie să facă politică monetară, dar nu politică.

Când Consultantul de strategie din Compartimentul de proiecte strategice al Cancelariei BNR Daniel Oanţă apreciază în mod public că PNL ar fi nefrecventabil, Banca Naţională a României (BNR) face politică, încălcându-şi Statutul.

Într-o intervenţie televizată vineri, purtătorul de cuvânt BNR Dan Suciu a comunicat: "Daniel Oanţă nu este «reprezentantul» BNR şi nu comentăm toate prostiile pe care le postează angajaţii BNR pe Facebook".

Ceea ce şochează, încă de la prima vedere, în această intervenţie a lui Suciu (dincolo că este compatibilă cu nivelul de exprimare al lui Oanţă) este că ea confirmă că Daniel Oanţă încă mai este angajat al BNR şi că nu a fost dat afară, astfel că simpla negaţie, cum că el nu este reprezentantul BNR, nu-i decât o delimitare verbală, iar nu una factuală.

Nu, după ce a afirmat public că în PNL există 2-3 jigodii şi un consort care îl fac nefrecventabil (dar bine că l-a dat jos pe Zamfir), Daniel Oanţă continuă să fie, consultant de strategie în Compartimentul de proiecte strategice al Cancelariei BNR.

Prin urmare, Banca Naţională a României îşi asumă că există 2-3 jeguri în PNL şi că PNL este nefrecventabil.

Ca să arunce praf în ochii publicului, BNR spune, prin Suciu, că astea-s nişte prostii spuse de un angajat BNR.

Dar, Suciu este şi el un angajat, aşa că aprecierea că spusele angajaţilor BNR ar putea fi nişte prostii, i se aplică lui însuşi.

Este greu de aflat adevărul.

Este posibil ca BNR să-şi pună angajaţii să spună tot felul de prostii politice, dar să nu vrea să-şi asume responsabilitatea pentru ele.

Ce împiedică ca Daniel Oanţă să fi postat pe pagina sa de Facebook, gândurile libere ale lui Mugur Isărescu?

Nimic nu împiedică.

Oanţă a postat aceste gânduri în timpul programului de serviciu, joi, la orele 11.30, oră la care îndeplinea sarcini de serviciu; poate că, în spatele scaunului său, din biroul de la BNR, se află guvernatorul Mugur Isărescu, care îi dicta: "două-trei jigodii".

Nu ştim.

Oanţă continuă să fie angajat, pe de o parte pentru că nu este vinovat de nimic, a îndeplinit, doar, ordinul şefului său, pentru că, în realitate, el nu are nici o opinie, ci ciuguleşte boabe din palma celui care îl hrăneşte; pe de altă parte, el continuă să fie angajat, pentru că Isărescu va mai avea nevoie de el şi în viitor.

În prezent, Oanţă este ocupat să mă înjure, în secţiunea de comentarii din josul acestui articol.

Până acum n-am ştiut cum se numeşte Oanţă, dar eram sigur că există.

POST SCRIPTUM

Vă rog să nu-mi semnalaţi cacofoniile din articol, pentru că mi le-am asumat. În virtutea faptului că subiectul este cacofonic.

Opinia Cititorului ( 86 )

  1. Felicitari pt.articol.

    Daca ii citesti postarile astuia si ale multora altora poti trage concluzia ca fb.e un f.de ingrijire paleativa in masa , prin care se evita aglomerarea sp.de psihiatrie. 

    Lasati bolnavii sa scrie pe fb., dar nu ii angajati consultanti pe...strategie. 

    O fi avut si asta o mancarime.

    Make, emiti opinii de persoana cu IQ destul de scazut, asa ca probabil te vor injura multi, dar vei avea tu grija sa stergi mesajele care nu iti convin, Si de ce, daca esti tu asa un suflet curat ca lacrima, te ascunzi in spatele unui pseudonim? Nu cumva se numeste lasitate?

    1. Aici comentează un postac parlit si lihnit. Nu este in stare sa isi puna numele real desi instiga si jigneste pe oricine are ceva concret de zis.

      Make stim cine este, dar TU mare si neavenit comentator cum iti permiti sa-i ceri lui Make numele cand tu estei un las si jumatate? Afara cu lacheii si mercenarii!!!

    Din curiozitate, esti prieten pe fb cu cel despre care scrii? Daca da, e ok, daca nu .... inseamna ca ce faci tu aici nu e deloc corect, ci premeditat. Iar faptul ca tu, ziarist fiind, nu accepti ca alti oameni au dreptul la opinii pe facebook, dar tu ai acest drept, ma face sa ma indoiesc amarnic de bune intentii sau corectitudine din partea ta. Pe facebook oamenii sunt liberi sa scrie ce vor. Inca e liber dreptul la exprimare in Romania.

    1. Oanță, taci!

      Da, oamenii sunt liberi sa scrie ce vor, dar pentru orice scrii sunt consecinte. Bineinteles, nu-ti da in cap, nu te baga la racoare, ci te da afara (conform contractului)... unde iarasi esti liber sa scrii ce vrei. Ce zici, in felul asta tot ti-e ingradit dreptul la libera exprimare?

      Ce gluma buna!

      Bai Oanta, daca esti asa liber la exprimare, atunci de ce ti-ai sters postarile de pe Facebook?

      Mincinos si las, nu te duce capul la nimic. 

      Antonimul lui "corect" nu este "premeditat", ci "incorect", iar "incorect" nu este sinonim cu "premeditat".

      Dar, desigur, nimeni nu-ti ingradeste dreptul la libera exprimare, chiar daca nu esti in stare sa ai ceva de exprimat. 

      Lasul !

    problema ta, dle make este faptul ca acesta ti-a luat peste picior amicii , ca sa nu ii numesc sponsori . stai linistit ca nu o sa te mai sponsorizeze , ca vad ca zboara de peste tot pe unde se duc si nu ca vrea sau nu vreun oanta clanta fanta si pentru ca sunt niste papagali ca si tine . aceeasi stofa . voi puteti sa scrieti ce vreti voi atata timp cat toti va dau dreptate si toti lingaii va zic ce destepti sunteti voi . cand vine unul si zice sa sunteti niste zdrente sariti ca niste boarfe de cur in sus , ceea ce arata ft multe despre voi , tu si “amicii” tai despre care in curand te asigur ca se va afla adevarul . TOT adevarul ! mult succes , vei avea nevoie

    1. Suciu, taci!

    Guvernatorul a fost premier. Sigur fara sa aiba optiuni politice, pe fata dar pe dos da.

    Pentru aceste declaratii trebuie sa plece in bloc cu demisie sefimea Bnr?

    Make iti scapa ceva din analiza: daca Bnr e o portavoce a Bce, CE ?!?  

    Asta e o problema si mai ales pentru imaginea institutiei oricare ar fi ea. De-aia afara sunt restrictii pentru angajati. Iar dusmanii atat asteapta, desi parerea angajatilor (nu sefilor) nu influenteaza pozitia unei institutii. Cand lucrezi la BNR sau DNA sau MF sau ANAF sau Politie sau ASF nu poti sa scrii balarii pe FB pentru ca tragi institutia dupa tine. Vrei like-uri si share-uri si atentia celor din jur angajeaza-te la CFR Calatori, fa-te vatman, sofer de taxi, PFA sau ce vrei. Totul pleaca de la dorinta unora de a fi in centrul atentiei, de a fi populari, de a fi trendy, iar pe FB e ca injuratura de la distanta, Esti curajos de pe trotuarul celalalt. Pe de alta parte acelasi lucru ar trebui si la maimutoii analisti din tv care una spun la tv si alta posteaza pe FB. Greu cu libertatea asta de exprimare. Mai grav mi se pare ca amenda si concedierea directorului NN Pensii (firma privata da?) doar ca asa a decis Dragnea n-a starnit atata dezbatere. Desi femeia a atras atentia unei tampenii spuse de un ministru. Dar asa e la noi, dublu standard. Cand ne convine tragem, cand nu, vorbim de starea vremii.

    Bun articolul. Felicitări. Este jenantă atitudinea BNR si a angajaților. Parca este un concurs la stână.

    Apreciez atitudinea balanță a domnului senator Zamfir. Un om pentru oameni.  

    Tataie machi, am eu o colectie de injuraturi scrise de piparus urechi de elefant bulgaresc si amenintari de tot felul, chiar ai cu ce te delecta, proferate de un mystacios chel dintr-o suburbie a Sibiului. Dar ce sa vezi, daca nu am cotizat la madama OE tot ceea ce as scrie se sterge. Si matale stii foarte bine, ca incurajezi cenzura, nu fa pe niznaiul.

    Ei, eu le-as publica aici dar le veti sterge. Dar daca tot de grozavesti ca ai fi un om corect, pune aici o adresa de email unde sa-ti trimit extrasele. Sa vedem, ai curajul sa faci un articol in oglinda sau ti-e frica de mana cu ghiul pe care o lingi slugarnic? 

    1. Amaratule, postacul care a pus mizeriile alea pe fb lucreaza la bnr. Asa cum si tu lucrezi la radioRo, dar macar aia de te platesc ti-au facut cont fals. Chiar si asa, era sa o mierlesti cand l-ai amenintat pe cetateanul de la CpF. Sau si aia era libertate de exprimare?

    Mai puneți mana și citiți Constituția, degeaba sunteți ziaristi.

    1. Paun, taci!

      Oanta nu isi exprima opinia proprie ci doar da o forma jegoasa opiniei BNR si o publica sub pretextul "libertatii de exprimare".

      Aceasta mizerie o face in timpul orelor de program la BNR, iar Suciu nu a comunicat ca lui Oanta i se vor scadea din salariu banii aferenti timpului pierdut cu postarea pe Facebook si prin urmare, BNR a recunoscut, implicit, ca atunci cind posteaza pe pagina sa de Facebook, Oanta indeplineste sarcini de serviciu. 

      Deci, cind Oanta a afirmat ca PNL are niste jigodii si un consort, practic, BNR a dat un comunicat neoficial. 

      Diferenta fata de comunicatele oficiale este ca acesta neoficial este semnat (cele oficiale nu sint semnate si nu antreneaza responsabilitatea BNR, dupa cum ele mentioneaza in mod explicit).

      Asa ca nu mai face pe desteptul cu Constitutia. 

      auzi ba barbos infect , deja esti enervant rau, adica basescu cand era presedinte si il facea pe ponta pinocchio sau pe sute de persoane ma reprezenta pe mine ca cetaten roman in momentul ala pentru ca isi exercita mandatul de presedinte al Romaniei ? sau daca eu te injur pe tine pe facebook reprezinta opinia institutiei la care sunt angajat?!? de cand sunt regulile astea ? nu chiar nu simti cat de penibil esti ? sau fratele tau zamfir cand afirma pe facebook ca bnr a furat de la statul roman nu stiu cate hectare din Bucuresti reprezenta tot Senatul si toti senatorii si Parlamentul Romaniei ? te reprezenta pe tine ? pe cine reprezenta ? nu cumva isi spunea opinia lui , barbos cacacios ce esti ?

      Nu vin astazi la serviciu. Ii rog pe colegii mei sa nu stearga postarea 9.3.

      Are valoarea unui document.

      Bravo BNR! 

      Ai muscat....

      Oanta, mai citeste o data ce spune Make, chiar nu esti capabil sa pricepi ceva simplu? Make spune ca esti platit sa injuri. A spus asta si la comentarii, dar si in articol, iar tu nu faci decat sa confirmi. Vorba lui, "ai muscat". Atat de putina minte ai?

      Make, trebuie sa observi ca are valoarea unui document deoarece este debitata de 'cata prostie' ; cata prostie'n intelect, atata si-n document. 

      Ha, ha!

      aoleu Make, deja nu mai pot de frica ! esti si cine stie ce smecher sau cine stie ce forta sa ma sperii tu pe mine . iti dai seama ce am muscat eu, nu cred ca iti dai seama ce ai muscat tu, parlitule :)))))))

      Esti in timpul programului de serviciu; il ai pe Isarescu in spatele tau?

      Make, l-ai facut groggy pe Oanta.

      Se numeste hipnoza. L-am hipnotizat, merge unde-i spun.

      Corect. Oanta a amutit.

      Exceptional! Spectacol, în direct. N-am mai văzut asa ceva!

      Oanta e innebunit sa aiba pe cineva in spatele lui...

      Slugile n-ar avea sens pe lume fără stăpân.

      Oanță a jucat rolul de tehnolog financiar deontolog aproape un deceniu până când sistemul l-a instituționalizat la vedere. 

      Astea sunt jigodiile securiste de dreapta, veșnic conectate în dosul securistului superior, cu toate brațele înfipte în bugetul de stat al băncii private naționale a României, oricând capabili să vorbească despre principiile economiei de piață, la ordin.

      Panarama Oanță-Suciu-Rădulescu-Isăr escu-BNR este totală! 

      prost te-a fatat ma-ta, taica!!

      Asta i-am zis si eu. Dar Oanta nu si nu, el cica e destept!

      Tu stai bine mersi lustruind tastatura.

      Dacă-i pui mâna pe cap, cade-n genunchi. Pe Oanță-l așteaptă mântuirea.

    Un articol bun.

    Angajati BNR se pot implica si in politica? Nu ajunge ca desfasoara o politica monetara jenanta pentru statul roman. Vedeti povestea cu francul elvetian, comisioanele bancare...

    1. Nu, doar juristii cu urechi de elefant bulgaresc si speculantii imobiliar financiari au voie sa aiba opinii politice. Asa cum voi il adulati pe demagogul Zamfurt asa si altii il detesta. Ce ti se pare politic in a detesta demagogia?

      Taci, Vasilescu!

      Fal, fal cu urechile de elefant vulgaresc? Ce comentarii inspirate crezica ai cu"Taci, blabla". Cai de capul tau. Oricum, emiliuta a cenzurat comentariul meu consistent care demonta prostia asta. Poate mache nu stie cu toate ca ma indoiesc. Hai, las-o josca mache e!

      Taci, croitorule!

      Consistent e probabil ceea ce gasesti zilnic prin tomberoanele din fata BNR. Mmm, yummy!

    Eu am incredere in profesionalismul celor de la bnr.probabil ca seful lui oanta nu stia de aceste deviatii comportamentale,nici de faptul ca posteaza opinii jignitoare si neonorante la articole din presa.probabil o sa fie concediat

    1. Si eu sper ca BNR sa incerce reabilitarea institutionala.

      Problema este ca departamentul de comunicare BNR, in intregimea lui, este de aceeasi teapa cu Oanta si nu stie sa faca nimic altceva decit Oanta.

      Cu vreo jumatate de an in urma, BNR a rotit cadrele din comunicare, in urma imaginii de secaturi pe care au dobindit-o angajatii de acolo, dar nu a concediat pe nimeni. BNR a ajuns ca spitalele care isi infecteaza pacientii, microbii i-au intrat in ziduri si nu poate scapa de ei decit prin demolare. 

      Ce vrei sa ne spui Make, BNR a rotit cadrele? am auzit ceva la acea vreme ca l-ar fi rotit la 180 de grade (semistanga-mprejur) pe Vasilescu, deoarece, plecand spre casa de la serviciu (pe jos, ca sa se dezmorteasca) a luat-o in sens opus si la un moment dat tot intreba trecatorii, incotro e casa lui. 

      A inlocuit-o pe Mirela Roman de la conducerea Comunicarii, cu Dan Suciu, dar nu poti produce insanatosirea schimband un microb cu alt microb.

      Eu vorbeam de rotirea (dirijarea spre casuta) a lui Vasilescu. 

      A trebuit sa il intoarca invers pe Vasilescu, ca era ceata afara atat de deasa, incat latra cu fata la BNR

    Un articol excelent dar din păcate nu se vor lua măsuri pt ca BNR este stat in stat si chițibușii astia din parlament ,in afara de Dl Zamfir si încă vreo 2-3 ,nu au cohones sa ridice glasul împotriva vânzătorului de țara zis Manole si denumit Isarescu ,dar va veni si ziua când va cădea si in ziua aceea va fi pt unii dintre noi sărbătoare naționala ! Fmm isarescule cu claca BNR in brațe cu tot !!

    tataie, daca ai ajuns sa-ti faci articol din postari de pe retele sociale poate ca e momentul sa renunti la job. legat de continutul articolului, sa stii ca e josnic pentru un ziarist sa fie sluga unui partid. si mai schimbati si voi postacii platiti, ca "anonim" ala e varza

    1. :) un om enervat rau de acest articol.

      dar de ce te-a deranjat? 

      Un ziar are nevoie sa plateasca postaci? Vorba lui d.i., de la 9.17.

      Lichelele si haimanalele incompetente de la bnr ar trebui plesnite cu lovituri de kumite in fiecare zi pe fiece falca ; si stiti de ce ? Eu indragesc sportul, ma dore-n spitz de Tiriac (ca si ala umbla sa primeasca mocca baza Progresul), ba da' daca ai baza jde ani de zile si nu faci NIMIC, nici o investitie, RECHIZITIONARE tata si data cui doveste ca 50 de ani face activitate sportiva acolo ! Repet nu sunt platit de "mustacios",chiar ma scoate din sarite, dar daca tot avem pretentii in sport, locul 45-50 pe natiuni la JO de la Rio, nu mai stai suciule sa tai frunza la caini...

    dnul oanță s-a chinuit mult sa ajungă la benereu/sa fie acceptat acolo cu jobul iar acum se simte obligat sa presteze. asa se intampla cand locurile nu sunt scoase la concurs ci date slugilor ce au facut anticamera ani buni.

    1. Domnul Oanta nu se simte obligat, el este obligat sa presteze, ca de aia e platit.

    Stimate dl. ziarist, dvs. discredidati meseria de jurnalist. Exista un cod deontologic de care nu tineti seama: "Ziaristul nu are dreptul să prezinte opiniile sale drept fapte. Ştirea de presă trebuie să fie exactă, obiectivă şi să nu conţină păreri personale. Ziaristul nu se substituie instituţiilor şi puterilor publice. În exercitarea profesiei şi în relaţiile pe care le întreţine cu autorităţile publice sau cu diverse societăţi comerciale, ziaristului îi sunt interzise orice înţelegeri care ar putea afecta imparţialitatea sau independenţa sa." Asta nu e presa domnul meu, va faceti de rusine.

    1. Amice, tu ai vazut deontologie la presa lu manole? Hostiuc, Dinu, Popa si alti deontologi? Las-o asa, e mai bine...

      da ce s o baga make in treburile bcr când stie bine ca se apropie urata cu coasa_?

      M-a facut sa recitesc articilul cu atentie.

      Nu ma prea duce capul si n-am reusit sa gasesc nimic care sa indice cum ca Make ar fi incalcat vreunul din lucrurile alea de care ziceti dvs. 

      N-ati vrea sa ma luminati si sa-mi aratati, cu citate din articol, unde-a incalcat Make deontologia profesionala. 

      Dupa care va rog sa va aplecati cu aceeasi acribie asupra deontologiei angajatului BNR...

      Cum, nu exista asa ceva?!? 

      Multumesc pentru atentie!

      N-am catidicsit sa-i raspund. Textul din care citeaza este o prostie intocmita de Cristian Tudor Popescu, pentru Clubul Roman de Presa, ilustrindu-i incompetenta: nici ziaristii de acolo, dar nici profesorii de jurnalism nu sint capabili sa defineasca ziaristul, daramite sa mai si elaboreze un cod deontologic pertinent. 

      Ca dovada de incultura la virful jurnalismului autohton sta expresia "Ştirea de presă trebuie să fie exactă, obiectivă..." 

      Consultati DEX pentru termenul de "obiectiv" si veti constata ca, la nivel teoretic (adica la nivelul la care are pretentia CTP ca ar fi elaborat Codul Deontologic), termenul de "obiectiv" este definit drept "in afara si independent de constiinta omului". 

      OK 

      Acum sa vina CTP si sa ne lamureasca cum reuseste el sa elaboreze o stire de presa in afara si independent de constiinta lui.

      De, analfabetismul se intinde pe toata ierarhia jurnalistica.... 

      In BCR nu are ce cauta Make; nu-l lasa pretinu' sau The Brute care are control total in afacere (este masculul alfa). 

      Poate unii traduc obiectiva prin a avea un obiectiv trasat de superiori :) Ar mai fi o intrebare : l-ati vazut cumva pe Oanta cel cu .... ( nu va ganditi la Arghezi :)) Vrea lumea sa-i cunoasca operele pe Facebook si nu le mai gaseste :) Or fi puse bine sa nu le plagieze si alti :) Oare le vom gasi intr-un manual alternativ de bune maniere si educatie civica pt cls 1-4 ? Nu m-ar mira la cata violenta e in scoli sa apara noi ideologi ai comportamentului elitelor de tipul asta . Or scuipa si seminte in timp ce posteaza ?

    Dle Make, o sa va mai injure Oanta pana pe la ora 4, cand pleaca acasa, ca are program de bugetar. Iar acasa nu are net, mai fura de la un vecin, dar s-a prins ala si si-a schimbat parola la router. Ghinion... Reia maine!

    Dumneata nu te iei in text de opinia unei persoane, ci de toti oamenii care ies in strada si lupta impotriva coruptiei din partidele politice si a acestui sistem toxic din Romania. Jigodii? Putin spus din punctul meu de vedere despre politicienii care indreapta tara asta catre o hazna creata de mintile lor bolnave. Noi vrem un viitor mai bun, nu sa traim cum ai trait matale in vremea comunistilor. Pentru asta vom iesi mereu in strada si ne vom exprima mereu liber, chiar daca trimiteti voi jandarmii impotriva noastra! Jos cu hotii, jos cu coruptii!

    1. Tu din ce film descinzi? Tudor Vladimirescu?

      In strada iesi sa protestezi pt ceva nu sa jignesti pe cineva sau sa sari la bataie cum fac unii.

      În stradă sunt gunoaie care susțin Securitatea.

      Vreți un viitor mai bun cu securiștii lui Ceaușescu și cu propagandiștii comuniști de la Scînteia. 

      Intentia e nobila (aia cu viitorul...), implementarea lasa de dorit.

      Si l-ati gasit pe Oanta ca eroul luptei impotriva coruptiei si ca indrumator catre un viitor mai bun...

      Dvs. v-ati pus vreodata intrebarea cum a ajuns Oanta (si inca vreo doua plutoane de fosti jurnalisti, in frunte cu nemuritorul scanteist Vasilescu, deie-i Dumnezeu sanatate si viata lunga) la BNR?!? Imi puteti indica macar un singur caz in care un astfel de post a fost scos la concurs? 

      Mda, asa ma gandeam si eu... Asa ca mai bine nu mai vorbiti de coruptie in casa spanzuratului. 

      Oanta, care ani de zile ne-a injurat pe toti aia din strada (cautati-i articolele pe voxpublica lui SOVantu, daca nu ma credeti - si daca nu le-o fi sters intre timp) pentru ca-i deranjam somnul... 

      Pentru ca dl Oanta deja a ajuns de ceva vreme in viitorul ala mai bun pe care vi-l doriti dvs., domnia sa inteleg ca locuieste cam la 100 de metri de BNR (OK, poate-s 200, dar nu mai multi) si demonstratiile din Piata Universitatii il distrag de la inaltele sale preocupari intelectuale, de la grijile formularii strategiilor BNR care-i ocupa toata ziua si toata noaptea (cu exceptia orelor in care scrie articole pe voxpublica, pe FB sau mai stiu eu pe unde). 

      Asa ca va sugerez sa gasiti o asociere mai putin penibila decat aia intre Oanta si protestatarii din strada.

      In treacat (si in final) fie spus, nu prea cred ca stiti dvs. cum a trait Make pe vremea comunismului - dar poate stiti si ne spuneti si noua cum a trait Oanta?!? Cine stie, poate ca stiti si secretul ascensiunii lui Oanta la Adevarul lui Dumitru Tinu, coleg cu alte monumente de deontologie jurnalistica si probitate morala gen Adrian Ursu sau Bogdan Chirieac, ascensiune care i-a lasat cu gura cascata cam pe toti ceilalti jurnalisti de-acolo din acei ani? 

    1. Rugaminte pentru Bursa/Make: puneti va rog un link spre profilul de FB al domnului Oanta. N-am reusit sa-l gasesc intrand in FB si as fi vrut sa ma "delectez" cu toata "splendoarea" lui.

    2. Daca aceste postari exista intr-adevar, atunci este grav (poate chiar foarte grav). Si sa ma explic: 

    - nivelul exprimarii nu denota cea mai mare inteligenta si cultura - parca BNR era un oarecare model, dar daca angajeaza asemenea specimene incep sa ma intreb cati din astia mai gasim pe acolo

    - in ziua de astazi, sa spui ca un individ e responsabil pentru ce debiteaza pe FB dar ca nu angajeaza cu nimic institutia in care lucreaza e o mare prostie. Ok, poate juridic asa este, dar din punctul de vedere al imaginii este o catastrofa. Ce e asa de greu de priceput? In ziua de azi, daca lucrezi intr-o firma/institutie, este aproape sigur ca, pe FB, institutia/firma va fi identificata cu tine si tu cu firma/institutia. Si ca ceea ce postezi se reflecta asupra institutiei si ceea ce face/posteaza instituatia se poate reflecta asupra ta. Esti naiv daca crezi ca se face o asemenea distinctie. Si de aceea, cine crede ca acest Oanta este scuzabil, face o mare greseala. In realitate, el afecteaza imaginea BNR 

    1. 1) Rugaminte pentru fostii taranisti : sa aiba bunul simt sa TACA pentru urmatorii 100 de ani !!! Voi chiar mai aveti tupeul sa iesiti din vagauni dupa ce -prin prostia voastra incomensurabila- ati predat puterea gastii iliescu -nastase psd ? Cu nea milica si cocoana zoe petre si cei 15000 de specialisti ? Chiar nu ratati nici o ocazie sa ne aduceti aminte CAT DE PENIBILI ATI FOST ?!!? Macar ascultati voi de "Apelul catre Lichele" al lui Liiceanu si taceti naibii din gura ! VOI sunteti vinovati pentru prapadeniile ultimilor 18 ani !!!

      Si-a sters singur postarile.

      Asta-i libertatea lui de expresie, le pune, le sterge, dupa cum ii dicteaza Isarescu, prin fiul lui. 

      ... acum vreo 2-3 saptamani un articol instructiv, care se refera (si) la aceasta tactica a schimbarii subiectului.

      Cunoscuta din antichitatea si numita pe atunci "ignoratio elenchi". 

      Adaptat la situatia de fata, inteleg ca e OK ca Oanta si alti angajati BNR sa scrie tot ce vor, unde vor in spatiul public, pentru ca taranistii au guvernat tara prost acum 20 de ani. QED.

      Mai incercati. 

    Imi aduc aminte doua figuri de trista amintire care zbierau isteric pe la tv contra darii in plata la inceputurile ei .Ceva cu DNA sa il ia pe Zamfir si pe altii si alte aberatii.Problema nu e ca au opinii ci modul in care le exprima de multe ori plin de violenta verbala si limbaj suburban.Facebook e spatiu public nu o cocina a cuiva si multi uita asta .Eu le-as da avertisment , apoi taiere serioasa de salariu si in final out. Nu poti vorbi ca Gigi de pe strada cand lucrezi intr-o institutie importanta a tarii asta nu inteleg multi si o baga pe aia cu cenzura de exprimare a ideilor. Hai sa vorbim atunci intoate institutiile ca pe maidan sa vedem cine le mai respecta.Triste personaje care se cred elite.

    A cata gafa din partea angajatilor bnr?....

    Pt ce se lupta bnr? 

    Ce limbaj infect. Ce golani...ce manelisti ocupa astfel de functii...si noi avem pretentii de la bnr.. 

    ..ce subordonati are manole.....

    Securisti infecti pe salarii de mii de euro. 

    citii deunazi in ZF ca doamna CFO si domnul CRO de la Banca Capitalistilor Reformati sunt in curs de verificare a capabilitatilor pentru posturile pe care le-au preluat de la 1 ianuarie. Adica intai ii punem sefi dupa care verificam daca calitatile dumnealor corespund criteriilor de supraveghere prudentiala. ..

    Gata, ati amutit postaceilor? Nu mai are marunt senatorul USL Zamfurt ca sa va tina in priza? Haidi bre, behaiti mai cu spor ca iar nu va alegeti cu nimic.

    Taci, machi! 

    1. Slugoi securist, așa vă amăgeați și cu niște ani în urmă.

      Ați ajuns să nu mai puteți consuma nici măcar un cârnăcior mic fără să-i oripilați pe toți. Mitul profesionalismului securiștilor BNR e praf. 

      Zamfir și Piperea au distrus hoția bancară din România. Mafia financiară are pierderi de miliarde de euro. Asta e răspunsul vostru? Jigodia de Oanță?

      Ce vreți, de fapt? Să-l faceți președintele Comisiei economice din partea PSD&ALDE? 

    Felicitari domnului Make pentru dovada clara de profesionalism si DREPTATE! PNL nu accepta tradatori ! Sa fie clar pentru toti cei prezenti aici pe liste! Domnul Oanta trebuie inlaturat urgent din partid , stimabililor ! Altfel ne va distruge ciuma rosie pe toti! Este momentul sa fim uniti ! Oanta trebuie concediat in cel mai scurt timp si domnul presedinte Orban anuntat de urgenta.

    E prima data cand nu il aperi !

    Nu merita !

    Paaaaa nea Oanta ! 

    Hai BNR ca ti-ai ridicat poalele astăzi si-ai arătat cât ești de mahalagioaica!

    Nu are legatura cu subiectul.

    Ati dat cel mai bun produs al AR-ului la Bucuresti. Bravo domnului Rus, il salut pe domnul care ne numea "colega" candva cand faceam scoala fara locuri cu taxa. 

    Stie ce are de facut, s-au inteles mesajele mele. 

    Bravo Dragnea !

    Multumesc Bursa.ro 

    1. Nu esti sanatos, amice!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb