Culiţă Tărâţă, acuzat de inginerii financiare de peste 80 de milioane de euro

V.B.
Companii #Agricultură / 12 iunie 2014

Culiţă Tărâţă (PSD), preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, este acuzat de "inginerii financiare" ce pot aduce pagube de peste 80 de milioane de euro, de către deputatul PSD Ionel Arsene, potrivit unei declaraţii depuse ieri la Camera Deputaţilor.

Deputatul s-a referit la o situaţie ce are loc în judeţul Neamţ, în care ar putea fi implicat şeful CJ.

"Aş vrea să aduc în atenţie o situaţie gravă din judeţul Neamţ, cu impact major asupra bugetului de stat. Informaţiile publicate până acum de presă arată că avem de-a face cu inginerii financiare ce pot aduce pagube de peste 80 de milioane de euro. În spatele acestora se află un om politic cunoscut, Culiţă Tărâţă, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, care încearcă să-şi ascundă matrapazlâcurile economice folosind oameni de paie sau chiar membrii familiei sale. Astfel, în timp ce micii întreprinzători depun eforturi foarte mari să respecte legea şi să-şi ţină afacerile pe linia de plutire, un astfel de personaj pare să fie evitat sau trecut cu vederea de instituţiile de control", se arată în declaraţia lui Ionel Arsene.

Parlamentarul a adăugat că "informaţiile publicate de mass-media susţin că pe data de 6 iunie anul curent, societatea TCE 3 Brazi, ce are ca obiect de activitate < cultivarea cerealelor > a cerut la Tribunalul Neamţ intrarea în insolvenţă. (...) TCE avea la sfârşitul anului trecut datorii de 29,2 milioane de euro. În total, TCE 3 Brazi şi sateliţii săi înregistrează datorii de aproximativ 80 milioane de euro, astfel că şi asupra celorlalte firme planează suspiciunea că ar urma să fie sau sunt implicate în inginerii financiare pentru evitarea plăţii datoriilor".

"Conform declaraţiilor de avere şi de interese, preşedintele CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă, nu are nici o legătură cu TCE 3 Brazi din 2010. În realitate, faptele sale demonstrează contrariul", mai punctează Ionel Arsene.

Deputatul aminteşte că, pe 27 mai, Culiţă Tărâţă a declarat despre activitatea TCE: "Culturile arată bine. Şi cantitativ arată bine. Estimez că vom termina anul cu afaceri de 90-100 de milioane de euro la nivel de grup".

"Avem o situaţie în care un politician îşi ascunde legăturile cu afacerile sale, întrucât el nu îşi asumă oficial proprietatea. Motivele pot fi multiple: conflict de interese, fapte penale, afaceri cu statul etc", l-a criticat Arsene pe Tărâţă.

Deputatul Ionel Arsene a făcut referire şi la reacţia instituţiilor publice faţă de faptele preşedintelui CJ Neamţ: "Găsesc surprinzător faptul că nu se iau măsuri împotriva unui preşedinte de instituţie publică, aşa cum este Culiţă Tărâţă. Am văzut de multe ori cum împotriva micilor afacerişti, Fiscul dispune popriri pe conturi sau alte acţiuni ferme împotriva datornicilor. Ceea ce în acest caz nu s-a întâmplat. Oare de ce?"

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta are nume de interlop ca si Fane Spoitoru ,Tritza Fanitza ,Jenica Boerica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb