Cultivarea canabisului medicinal, mai mult decât agricultură

O.D.
Ziarul BURSA #Lifestyle / 20 septembrie 2019

Cultivarea canabisului medicinal, mai mult decât agricultură

Macedonia de Nord îşi diversifică producţia agricolă, alături de cunoscutele tomate şi ardei acum cultivă şi... canabis în scop medicinal.

Ţara din fosta Iugoslavie a legalizat canabisul în scop medicinal în anul 2016, alăturându-se unui număr din ce în ce mai mare de ţări care au făcut acelaşi lucru precum Marea Britanie, Grecia, Thailanda şi unele state americane. Începând din 2017, Macedonia de Nord a emis 28 de autorizaţii pentru cultivarea şi producţia de ulei de canabis şi alte 15 companii aşteaptă să îşi primească autorizaţiile. Deocamdată cantitatea produsă este foarte mică deoarece producătorii trebuie să îşi perfecţioneze competenţele. Pentru a stimula exporturile de canabis, autorităţile de la Skopje vor modifica şi legislaţia. "Ne aşteptăm ca această industrie să genereze până la un procent din PIB", a declarat minis-trul Sănătăţii, Venko Filipce. Macedonia de Nord este una din cele mai sărace ţări din Europa. Agricultura este responsabilă pentru aproximativ 8% din PIB şi 10% din exporturile ţării. Guvernul de la Skopje a ordonat ca, în jurul culturilor de canabis, să fie ridicate garduri de sârmă ghimpată cu o înălţime de patru metri şi să fie montate camere de luat vederi. "Oamenii credeau că vor câştiga uşor bani şi au investit în cultivarea de canabis. Însă ulterior şi-au dat seama că tehnologia necesară este una costisitoare şi de asemenea sunt necesare autorizaţii foarte scumpe", a declarat Konstantin Dukovski, preşedintele Asociaţiei producătorilor.

Pentru a promova această industrie, premierul Zoran Zaev s-a întâlnit cu investitorul american Michael Straumietis, care a fondat compania Advanced Nutrients, specializată în producţia de substanţe nutritive pentru plantele de canabis. "Această ţară are un potenţial imens şi sunt încântat să mă alătur eforturilor pentru a face din Macedonia de Nord una din primele superputeri europene în domeniul canabisului", a scris Michael Straumietis pe contul său de Instagram. Potrivit unui raport al Imarc, valoarea pieţei de canabis medicinal ar putea creşte până la 44 miliarde dolari în 2024, de la o valoare estimată la 13,4 miliarde dolari în 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb