Cum le-a concesionat primarul Traian Băsescu un teren de lux afaceriştilor Popoviciu şi Creţeanu

Darius Porumboiu
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 1 aprilie 2009

Firma "Comaliment" a primit în 2003 un teren de 850 de mp în Dorobanţi, de la Primăria Capitalei, teren pe care Gabriel Popoviciu şi partenerii săi, Nicolae Badea, Sorin Creţeanu, şi Radu Dimofte au ridicat un impozant imobil

Preşedintele Traian Băsescu a ieşit să apere doar doi oameni de afaceri, când au avut probleme cu procurorii: Arpad Paszkany şi Puiu Popoviciu

Coincidenţă sau nu, Paszkany şi Popoviciu sunt asociaţi

Avocatul celor doi oameni de afaceri, Sorin Alăzăroaie, a devenit şeful corpului de control al premierului Emil Boc

Pe toată întinderea mandatului său de preşedinte, Traian Băsescu a ieşit public să apere doar pe doi oameni de afaceri autohtoni: Gabriel "Puiu" Popoviciu şi Arpad Paszkany. Cei doi oameni de afaceri se intersectează cu oameni importanţi din zona preşedintelui.

La momentul în care preşedintele a făcut declaraţii despre cei doi oameni de afaceri, din care pe unul l-a prezentat ca simplu cetăţean din Cluj, ambii erau cercetaţi penal.

Scandalul actual în care este implicată fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, după ce şi-a achiziţionat un apartament de lux în cartierul Băneasa Rezidential al lui Puiu Popoviciu şi Sorin Creţeanu scoate la iveală un lung şir de coincidenţe şi amănunte interesante din perioada în care Traian Băsescu conducea Primăria Capitalei.

În decembrie 2003, Primăria Capitalei a concesionat un teren în suprafaţă de 850 de mp din Dorobanţi către firma "Comaliment", controlată la acel moment de către Puiu Popoviciu, Sorin Creţeanu, Nicolae Badea şi Radu Dimofte.

Pe terenul din Calea Dorobanţi nr.239, Puiu Popoviciu şi Sorin Creţeanu au înfiinţat compania Dorobanţi 239 Imobiliare şi au ridicat un imobil de şase etaje. Cel care a supervizat construcţia a fost arhitectul şef al Primăriei Capitalei, Adrian Bold, a cărui soţie a devenit, ulterior, asociata lui Sorin Creţeanu.

Sorin Creţeanu este partenerul şi antreprenorul cartierului rezidenţial pe care Puiu Popoviciu îl înalţă pe terenurile Universităţii de Ştiinţe Agronomice Bucureşti, care face obiectul dosarului penal de la DNA.

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu susţine că Ioana Băsescu a cumpărat de fapt apartamentul din Băneasa prin intermediul lui Sorin Creţeanu, partenerul lui Popoviciu, iar nu apelând la o agenţie imobiliară.

Privită din perspectiva afacerii concesiunii, din 2003, declaraţia lui Sorin Roşca Stănescu capătă alte valenţe, căci achiziţia luxosului apartament din Băneasa poate fi interpretată ca un favor al afaceriştilor la aprobarea concesiunii de acum şase ani.

O altă stranie coincidenţă este faptul că singurii doi oameni de afaceri care au beneficiat de o minimă apărare din partea şefului statului- Popoviciu şi Paszkany- sunt asociaţi în Clubul Vinului, fiind parteneri şi în afacerea "Trigranit" România.

O altă coincidenţă este că avocatul afacerilor celor doi oameni de afaceri, Sorin Alăzăroaie, a fost numit recent şeful corpului de control al premierului Emil Boc.

În final, mai trebuie amintit doar că Sorin Creţeanu este unul dintre prietenii fostului primar PD-L, Adriean Videanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb