CUM SE FINANŢEAZĂ ANTREPRENORUL ROMÂN Mase largi de cămătari au venit "să ajute" întreprinzătorii români

MIHAI ANTONESCU
Ziarul BURSA #Companii / 4 martie 2019

Mase largi de cămătari au venit "să ajute" întreprinzătorii români

Bănicioiu şi Oprescu, seduşi şi abandonaţi de nişte americani, în căutare de alternative loco.

Ce poate face un inginer cu mama lui şi 200 de lei?

Credite ipotecare la zarafii leşi

Cum e discriminat un sărman primar de rechinii imobiliari

În imediata vecinătatea a Spitalului Fundeni, pe un teren rostuit anume, s-a urzit proiectul construirii unui spital de oncologie superutilat, în teorie, salvator şi de mare importanţă naţională. Construcţia ar necesita 20 de milioane de euro.

Nicu Bănicioiu şi Mircea Oprescu, masteranzii proiectului, cârdaşi conjucturali ai ingineriei, au avut o soluţie, cică, atunci când au demarat proiectul, în persoana (juridică) a unui fond de investiţii american.

Americanii s-ar fi retras, după declaraţia lui Bănicioiu, pentru că procesul de autorizare, noianul de aprobări impuse de ultrabirocraticul nostru sis-tem naţional, ar fi durat o eternitate.

Acum, ce investitor este acela care se angajează să finanţeze o întreprindere fără să cunoască orizontul real de timp în care se vor fi finalizat operaţiunile de omologare legală?!?

Trăim într-o ţară plină de proiecte ademenitoare menite a ne civiliza, iniţiate de politruci, de beizadele, de nepoţi de securişti şi nomenclaturişti, proiecte care îşi pierd glazura minunată atunci când trebuie să treacă de pe hârtie în real şi palpabil...

Avem spitale care au cheltuit averi ca să se modernizeze, care au absorbit fonduri publice, naţionale şi europene, care au magaziile burduşite de echipamente ultramoderne nedespachetate.

Într-o ţară plină de bolnavi şi ipohondrii, unde se vede cu ochiul liber cât de rentabile sunt afacerile vindecătorilor, de ce o fi aşa de greu să găseşti investitori, de ce se tot apelează la bani publici?!?

Ce face un antreprenor când pierde o sursă de finanţare şi caută o alta?

În cazul unui proiect onest, viabil, merge la o bancă.

Dacă nu se simte tocmai onest şi eligibil bancar, purcede la a amuşina alternative mai exotice.

Vineri, 15 februarie 2019, la ora 12.30, Nicolae Bănicioiu s-a întâlnit cu Mihai Constantin Iordan, adminis-tratorul Professional Capital Finance Advisors SRL.

Professional Capital Finance a mai lucrat cu clienţi "exotici", în speţe atipice...

De exemplu, a mijlocit achiziţia Centrului Medical Unirea, devenit ulterior Spitalul Regina Maria. Deci experienţă în branşă!

PCF a mai mediat şi preluarea, tot de către 3TS Capital Partners, cei care au luat şi Regina Maria, a altui mare abonat la banul public, Romprest.

Tot PFC a avut drept client şi Romstrade, pe diferite proiecte de infrastructură şi construcţii civile, tot în beneficiu public.

La proiectul oncologistic al lui Bănicioiu şi Oprescu oare ce înseamnă "investiţie"? Investiţie-investiţie sau un mod de a avansa nişte bani, necesari startului, bani care se vor întoarce dintr-o sursă publică, cu ceva profit pe lângă ei?

Ce învârte Professional Capital Finance Advisors şi cu ce finanţări minunate a binecuvântat economia românească?

Păşind tiptil pe site-ul companiei, ne păleşte siderarea.

PCF a manipulat, cică, finanţări de peste un miliard de euro.

Acum, să nu credeţi că firma lui Iordan a avut miliardul cu pricina. Nici măcar n-a intermediat creditări de o asemenea anvergură. Professional Capital doar a sfătuit clienţii de unde să ia banii.

Pe site se vorbeşte de credite sindicalizate, de M&A, de corporate finance.

Mergând la ONRC, vedem că Professional Capital Finance Advisors SRL (J40/15338/2013, CUI 32583530) are capital social, subscris şi vărsat, în sumă de 200 de lei, un contract de subînchiriere pentru sediul social, şi trei asociaţi: Mihai Iordan, mama acestuia, Lucica, şi o altă doamnă, sexagenară, Felicia Scarlat, un fel de rubedenie sau cumetrie a Iordanilor.

Oare aceeaşi Felicia Scarlat de la Romact, de la VNG, expert în fonduri structurale, conferenţiar, sfătuitor în probleme de fonduri europene, asis-tent tehnic al Unităţii Centrale pentru Reforma în Administraţie, de unde afinitatea PCF pentru proiecte de infrastructură?

Pe pagina Ministerului de Finanţe putem observa că din 2013 până în 2017 Professional Capital a avut un singur angajat.

Cifra de afaceri, în creştere, de la 934.194 lei, în 2014, la 2.892.139 RON în 2017.

Nu suficient cât să dovedească comisionele aferente unui ditamai rulaj de 1 miliard, efectuat de clienţi, dar orişicât...

Ce atrage atenţia e ce a făcut PCF cu banii!

În 2017, după cheltuieli şi plata taxelor, Professional Capital avea 1.738.268 de lei în cassă şi conturi bancare. Cam 60% din cifra de afaceri. ( PFC e impozitată la aceasta din urmă.)

Nu ştim dacă la un control efectuat la scurtă vreme după depunerea declaraţiilor s-ar mai fi găsit această sumă, fizic prezentă, în cont sau numerar...

Şi în 2014, 2015, 2016, firma a încheiat anul cu acelaşi procent de lichidităţi puse deoparte, care nu par a se mai regăsi în anul următor...

Cum lucrează în România un consultant financiar de anvergură?

Se aude prin târg că se mai obişnuieşte motivarea şi recompensarea unor persoane fizice, atât din banca împrumutătoare cât şi din companiile care se împrumută...

O observaţie, un exemplu luat la întâmplare:

Anul trecut, un client al PCF a refinanţat un credit la BCR, destul de baban, cu bani luaţi de la OTP Bank.

Hariclea Matei, de la Professional Capital, a fost în trecut Branch Manager la OTP Bank....

Refinanţarea o fi fost ea, poate, avantajoasă, pentru client, dar pentru Hariclea a fost sigur. Poate şi pentru cineva de la bancă şi pentru cineva de la societatea beneficiarilor...

De Hariclea aflăm de pe site-ul PCF că lucrează acolo. Ca şi despre Mihai Murgu, Codrina Palade sau Alexandra Gheorghiţă. Ministerul de Finanţe continuă să creadă că Professional Capital are un singur angajat.

Despre Professional Capital aflăm că e parte în multiple parteneriate internaţionale, cu Navigator Capital Group, cu Epic, cu BPA London. Am scris acestor impunătoare entităţi pentru a afla în ce direcţii şi în ce parametri cooperează ele cu SRL-ul Lucicăi şi al lui Mihai Iordan.

Dar, e cert, PFC conlucrează cu inves-titori nebancari din Polonia şi Aus-tria.

În anul 2018, un IFN polonez, CVI Dom Maklerski, a împrumutat marelui şi onorabilului producător român de carne de pui, Aaylex, suma de 25.000.000 euro. Polonezii au fost aduşi la Aaylex de BAC România dar contractul a fost desăvârşit prin concursul PCF.

Credit Value Investments, CVI, a împrumutat, în România, pe One United Properties, cu 20 de milioane de euro, pe Impact, cu 12 milioane, şi pe Aaylex, cu 25.

Pe o piaţă cu dobânzi bancare mici, de ce s-ar împrumuta cineva la un IFN, la o instituţie financiară nebancară, la un zaraf, în condiţii aspre, de multe ori la o dobândă canibalică?!?

Păi, nu s-ar...

Numai cineva disperat, cu nevoi imperioase, stringente, aleargă să se îndatoreze la cămătari... Sau cineva îmbârligat de un consultant.

De exemplu, Aaylex, un agent economic rentabil, a semnat în 2018, în doar două contracte, pentru mai bine de 50 de milioane de euro. La o cifră de afaceri de 127 de milioane, asta cam miroase a supraîndatorare, mai ales într-un resort cu adaosuri comerciale mici, cu cheltuieli mari, cu perisabilităţi şi risc sanitar uriaşe.

La un IFN merge numai cine nu e eligibil pentru bănci. Iar IFN-urile profită, impun condiţii dure, scumpe.

Pe cămătar nu-l interesează de unde scoate clientul banii, dacă garanţiile sunt suficiente. Dacă muşteriul nu plăteşte, îi ia activele pe nimica toată.

Pe consultant nu-l interesează binele clientului. Lui îi pasă numai de comisionul încasat, proporţional cu valoarea creditului.

De ce percepe un consultant, un "advisor", un comision procentual la o tranzacţie la care nu are parte?!? De ce nu facturează ora de consultaţie, pur şi simplu?

O firmă de tipul Professional Capital e interesată să împingă clientul spre împrumuturi cât mai mari. N-o spun eu. O spune logica comisionului direct proporţional.

Dacă ne uităm în hârţoage, la PCF, ce vedem?

O societate care răspunde în limitele unui capital de 200 de lei, adminis-trată de un inginer care a contribuit cu 40 de RON la acesta, cu o cifră de afaceri care n-a atins milionul de euroi, cu un singur angajat.

Dacă vrem să aruncăm un ochi, pe viu, la faţa locului, vedem un sediu butaforic în Bulevardul Aviatorilor, un Porsche Cayenne, un june care face vacanţe extravagante, dă mese ostentative, afişează un standard de multimilionar.

La serbarea zilei de naştere a lui Mihai Iordan, pe 23 februarie, seara, la restaurantul Dancing Lobster din Floreasca, au fost numai bancheri.

Clientul e atât de fraier că nu realizează că el plăteşte toată butaforia, başca dobânzii pe care, dacă s-ar strădui mai mult, ar putea să le negocieze mai bine decât consultantul.

Unora le-au dat cu carul, Doamne-Doamne şi Primarul

Acum, unii dintre cei care se împrumută de la golani, găsesc soluţii golăneşti să restituie banii...

Fără nicio legătură cu afirmaţia de mai sus, Impact, păstorit de Iaciu şi Juravle, dator la CVI Dom Maklerski, a vândut recent 70 de apartamente, în ansamblul rezidenţial Greenfield, Primăriei Capitalei.

Edilul Gabriela Firea a semnat că va plăti integral preţul din contract, 37,3 milioane lei plus TVA. Până la 30.06.2019.

Impact ar avea cam 8 milioane de euroi să le dea la polonezi, chiar dacă nu mai calculăm TVA... Iaciu şi Juravle nu-şi vor pierde toate activele gajate, care or mai fi şi ălea... Oameni serioşi, îşi plătesc datoriile la timp. Martor le e Dumnezeu... şi Primarul Capitalei.

E interesant că PMB n-a mai putut de grija medicilor, şi a purces la a le cumpăra locuinţe, tocmai acum, când îi crăpa buza după bani unui anume titan din Voluntari, localitate primărită de un anume domn, căsătorit cu o anume doamnă.

Un apartament în Greenfield, trei camere, era ofertat pe piaţă de Iaciu şi Juravle cu 105.000 euro, TVA inclus. Firea a dat pe fiecare dintre cele 70 de apartamente câte 111.000 plus TVA. Se vede clar că patronii Greenfield n-au vrut să favorizeze Primăria, ba chiar i-au umflat în mod ostil preţul.

Cum s-a ales Greenfield? Poate, cine ştie? - la intersecţia Drumului Pădurea Neagră cu Drumul Pădurea Pus-tnicu, în Pipera, vor face unii ca Bănicioiu şi Oprescu, un mare spital, unde se vor muta cu serviciul toţi doctorii.

Cine este Nicolae Bănicioiu?

Nicu Bănicioiu este un politician versatil, născut la Râmnicu Vâlcea, în 1979. Medic prin formaţie, pesedist de mic, Bănicioiu a fost deputat al măreţului partid din 2004 (ales la Bacău), abonat al Camerei şi în 2008 (colegiu în Teleorman), şi în 2012 (Bucureşti), şi în 2016 (Iaşi). A fost Ministru al Sănătăţii (2014-2015) şi Ministru al Tineretului şi Sportului (2012-2014). Supărat pe PSD, mai nou, Bănicioiu a fugit să se alăture construcţiei politice desăvârşite de un alt copil minune al politicii româneşti, Victor Ponta.

Bănicioiu a fost descris foarte plastic, burduşit cu epitete grăitoare, de către Traian Băsescu, astfel:

"Fostul Ministru al Sănătăţii, nărodul ăsta, Bănicioiu. Arătarea asta ciudată, care la dezastrul de la Colectiv nu a lăsat să fie trimişi oamenii, victime ale nenorocirii, în străinătate, pe programul european de ajutor în caz de dezastru. Acest nenorocit anunţa triumfalist plecarea alături de complicele lui, Ponta." (Baia Mare, 26 mai 2018)

Despre Bănicioiu, din presă, mai aflăm că "a primit un premiu oferit de ministrul Sănătăţii grec, Andreas Ksanthos, pentru contribuţia la îmbunătăţirea sistemului de sănătate grec şi a turismului medical din Grecia"(!) (Alice Drăghici la money.ro, 30.01.2019), că a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Beclean, că "are o viaţă de magnat şi de împărat" (SpyNews), că şi-a dus tânăra soţie în paradis (Libertatea), mă rog, genul de chestii care se tot spun despre cei despre care nu e nimic de spus...

---

Cine e Mircea Oprescu?

Despre Mircea Oprescu sunt multe de spus. Firesc, doar e odrasla unuia des-pre care s-au spus multe, amestecat printre alţii despre care se poate spune orice...

Cătălin Tolontan şi-a intitulat o anchetă: "Juniorul Mircea Oprescu stăpâneşte afacerile de la spitalele Malaxa şi Sfânta Maria!" (09.12.2016)

Am mai răsfoit: "Uite ce super-clinici are familia Oprescu!" (Click), "Vila norei lui Sorin Oprescu din Viena" (Comisarul), "Biografia lui Mircea Oprescu, fiul lui Sorin Oprescu, o grenadă cu efect întârziat" (Libertatea), "Soţia fiului lui Sorin Oprescu e proprietara unei vile de patrimoniu" (Ştirile Kanal D) şi tot aşa...

Cel mai mare scandal provocat de Mircea Oprescu, de care a vuit toată presa română, a fost Dogtown, adăpostul care a încasat o groază de bani pentru a soluţiona problema câinilor vagabonzi din Capitală, care a închiriat un spaţiu uriaş în comuna Uzunu, judeţul Giurgiu, de la Dwidari Group, şi a sfârşit prin a extermina patrupedele şi a-şi lua tălpăşiţa, lăsând în urmă o mare ţeapă la chirie.

Dogtown a fost pus la cale de un oarecare Răzvan Imbri, prieten vechi şi asociat al lui Mircea Oprescu.(Ştirile Pro TV, b365.ro, Evenimentul Zilei etc. etc.)

Despre închiderea Dogtown aflăm că "afacerea" a fost lichidată din două motive:

"1. Pentru că nu se mai justifica atâta timp cât robinetul fondurilor publice s-a închis. 2. În speranţa de a se şterge urmele infracţiunii prin lichidarea corpului delict." (badpolitics.ro)

Nota autorului: Întâmplarea face să-l cunosc foarte bine pe Najib Dwidari, socrul bunului meu prieten, Abdul Jalil, cuscrul prietenului meu încă şi mai bun, Ahmed Mazhar Nakechbandi. Am fost la Uzunu, în mai multe rânduri, am văzut cu ochii proprii nenorocirile săvârşite de Dogtown, ştiu că Dwidari nu şi-a primit banii de chirie, dar a trebuit să plătească taxele aferente contractului de locaţiune, cunosc chiria percepută de sirieni, mult mai mică decât cea vehiculată în media. Mai ştiu că Dwidari a fost amăgit să încheie un contract cu o fundaţie fantomatică pentru că a fost convins că garantul era Primăria lui Oprescu.

-----

Cine e Mihai Iordan?

Conform site-ului professional-capital.ro şi mai multor prezentări ale firmei, Mihai Constantin Iordan, născut la 23 februarie 1978 la Bucureşti, este un super consultant financiar.

În fapt, Iordan nici măcar nu este economist. Este inginer la bază.

E adevărat, a lucrat la Ernst & Young, ca auditor, dar nu în domeniul auditului financiar ci în audit tehnic.

A ocupat diverse poziţii în bănci ca Unicredit şi Libra, a fost asociat la Oxygen Finance şi a lucrat la Schneker, Van Wyk and Pearson, butaforica companie românească a băgătorului de seamă pe la tv, Neils, cel refugiat în Spania în prezent.

În 2013, Iordan a ctitorit o mare firmă mare, de consiliere financiară, Professional Capital.

----------

Impactul ingineriilor finanţatorilor asupra speculaţiilor imobiliare

"Valoarea apartamentelor vândute de Impact a cres-cut cu 68%", a afirmat recent dezvoltatorul complexelor Greenfield, Luxuria şi Platanilor. Gradul de îndatorare a scăzut la o rată de sub 38%, a spus Bogdan Oşlobeanu, CEO Impact Developer & Contractor Group.

Desigur, o treime din cele 228 de apartamente vor fi fost cumpărate de Primărie şi achitate integral în primul semestru al anului 2019.

Informaţiile date de Impact justifică preţul plătit de Firea şi dau apă la moară tuturor speculanţilor din branşă: Creşte piaţa!

Aaylex a hotărât să mai contracteze un credit pentru a cumpăra, cu concursul lui Mihai Iordan şi al PCF, un teren în strada Roma pentru a-şi construi un somptuos sediu, o indispensabilă tichie de mărgăritar. Terenul va fi plătit cu o sumă de peste 2 milioane de euro.

Am deplasat la faţa locului un agent imobiliar profesionist, senior într-o reputată companie, şi un evaluator experimentat, membru ANEVAR, care consideră că preţul corect al maidanului, chiar şi pe nesimţita piaţă bucureşteană, s-ar situa undeva sub un milion. Dar, iată, un consilier financiar, plătit la comision procentual din suma împrumutată, ajutat de obscure entităţi interesate, poate dubla preţul terenului.

Agenţii imobiliari, prin grafice butaforice şi sofistivce, caşcavaluri în Excel şi discurs calificat vor avea cum motiva creşteri pe o piaţă falsă...

Opinia Cititorului ( 26 )

  1. E captivant textul, minunat scris, ca de obicei, iar subiectul e foarte actual si real. Legatura dintre speculatiile imobiliare si cele bancare e de notat. Felicitari!

    1. E o legatura straveche, indestructibila, reciproc avantajoasa.

    Material foarte interesant dar nu la fel de solid ca antecedentele cu care am fost obisnuiti.

    Apar multe intrebari. De ce a cumparat PMB apartamentele? Care i scopul achizitiei? A fost achizitie cu bani publici? A fost licitatie legala pe SEAP? Cum reuseste PCF sa duca la finalizare contractele la care se face referire? Cum interfereaza PCF in tranzactia PMB-Greenfield? Care i legatura dintre Banicioiu-Oprescu-PCF? Ce are PCF de aface cu banii publici? Oare asteptam ceva episoade in plus?  

    1. ... Eugen, dragul meu, dar daca nu poti citi cu atentie un amarit de articol, cum vei putea acoperi naratiunea si percepe detaliile din scrierile lui Martin du Gard, Druon sau Vargas Llosa? Cum vei studia Upanisadele sau Cabbalah?!? Raspunsurile ar fi: 1. Primaria a cumparat apartamentele ca l-a rugat Iaciu pe Pandele care a rugat-o pe Firea. Patronul de la Doraly se stie bine cu primarul din Voluntari. 2. Scopul achizitiei e public si Firea s-a laudat cu el: case pentru medici. 3. Fireste ca PMB a platit si va plati cu bani publici, doar n-o sa aduca Primarul bani de-acasa! 4. Achizitia e descrisa pe site-ul Primariei. 5. N-am spus ca PCF a mediat vinzarea catre PMB a apartamentelor din Greenfield. Nici nu cred asa ceva. N-a fost nici un intermediar acolo, inafara de Pandele. 6. Banicioiu s-a intilnit cu Iordan ca acesta din urma sa-i faca rost de o finantare. 7. PCF a finantat proiecte de infrastructura de interes public. Romstrade, de exemplu, clientul lor, a incasat bani publici. A iesit cu scandal. Ai auzit de Nelu Iordache?

    Felicitări! Indubitabil, un articol percutant. Elocvența maestrului MA, ar trebui să producă efecte, neîntârziat, la nivelul celorlalte puteri în stat, care, e necesar să se autosesizeze din oficiu: e discriminatoriu scopul achiziției: case pentru medici, etc.

    Ultima soluție: "decât o democrație bolnavă, mai bine o dictatură sănătoasă!" 

    1. ... la tirania del caton que la justitia del raton...

    De ce-are nevoie Bogdan Stancu de la Aylex nevoie de unul ca Iordan? Nu-i are pe toti securistii lui Vantu, de la FNI? Pe Theodor Nicolaescu, Razvan Haritonovici, Victor Atanasiu? Ah, aia sunt la puscarie acum si e gaura-n buget!;) Chiar si asa, nu statea Spurny in casa la Aylex? S-a stricat caruta cu BCR? S-au certat hotii pe malai?

    1. Da, a scris in Catavencu acum cativa ani, “Presedintrle BCR sta in casa unui client neperformant”. Dar Spurny a plecat din tara. Si era prieten cu celalalt actionar, cu Gruia. Cel putin asa au scris catavencii.

      Tomas Spurny a locuit intr-o casa a lui Gruia. Pe vremea lui, banca a facut multe nefacute. Gruia a facut si el o groaza de chestii cu fel si fel de insi.

      Bai, Gigi, ce treaba are Vintu cu aylex si cu Iordan ?!? Spurny e plecat de vreo 4 ani si a stat in casa lui Bogdan Gruia. Gruia nu mai e asociat cu Stanca ( patronul de la Aylex) de mai bine de 10 ani, ba chiar sunt si certati. Gruia a tot incercat sa- i bage strambe la Spurny , chiriasul sau , pe vremuri. si, partial, a reusit. Nu prea stii, dar vrei sa bagi capul in poza. Amesteci aiurea lucrurile cu rautate si ignoranta ( poate rea vointa ) . Hai, pa.

      PS. Nici unul din aia de care vorbesti nu e la la puscarie, cum ai vrea tu. Vezi ca ce doresti altora sa nu ti se intample tie ! 

      Bai, Gigi, ce treaba are Vintu cu aylex si cu Iordan ?!? Spurny e plecat de vreo 4 ani si a stat in casa lui Bogdan Gruia. Gruia nu mai e asociat cu Stanca ( patronul de la Aylex) de mai bine de 10 ani, ba chiar sunt si certati. Gruia a tot incercat sa- i bage strambe la Spurny , chiriasul sau , pe vremuri. si, partial, a reusit. Nu prea stii, dar vrei sa bagi capul in poza. Amesteci aiurea lucrurile cu rautate si ignoranta ( poate rea vointa ) . Hai, pa.

      PS. Nici unul din aia de care vorbesti nu e la la puscarie, cum ai vrea tu. Vezi ca ce doresti altora sa nu ti se intample tie ! 

      Acum 5 ani Gruia era asociat cu Stanca. Si acum 4. M-am uitat, scrie in presa. Spurny a stat in casa la Gruia dar Aaylex era client al BCR si ii convenea. Atanasiu nu stiu cine e. Dar Nicolaescu si cu Haritonovici au lucrat la Cocorico. La negru, ca aveau sechestru in procesul cu banca de scont. La puscarie au intrat anul trecut. Nicolaescu a venit la Gala Bursa cu un director de la Aaylex, avea o gaina de aur in piept. Asa ca las-o ca macane! sau cotcodaceste.

      Si a iesit de la puscarie si la ultima gala bursa era cu antonescu si cu inca unul de la vantu. :)))) de unde se vede ca e o mare cloaca cu bursa mot

      Sint prieten cu Nicolaescu, ma rog, cel putin eram, pina sa public articolul de fata. Dar cu Aaylex nu-s prieten, am mai avut vorbe cu ei cind era Doru la puscarie. "Bursa" e un ziar. Poate chema pe cine vrea, daca ar avea de ales in toate dusmaniile o singura tabara, prezenta ar fi la jumatate. Cu Vintu ma stiu bine dar nu pot spune ca am fost prieteni sau ca as fi "de la Vintu". N-am luat niciodata bani de la el iar el alti prieteni inafara de aia platiti n-a avut!

      Era una normala, numai ca facea oua de aur. Si eu port insigne. Ati putea sa-mi descrieti una? Multa lume poarta, tricolorul, simboluri, sigle de companii... Cum naiba ati retinut tocmai gaina?!?

      Numai eugeni... Era un avocat cu numele asta, cred ca inca mai e. Era asociat cu Apostol si Nazat. M-a aparat si pe mine prin 2000-2001. Asa va cheama sau v-a inspirat maestrul?

      Spune-mi daca am inteles bine... Zici ca esti prieten cu Nicolaescu. Dar ca e posibil sa te certi cu el acum. Deci Nicolaescu e legat de problema? Ti-a spus tie niste lucruri si tu l-ai tradat? Din deontologie? Ai avut ceva cu el? Mie mi se pare ca, daca ai ceva cu cineva, ai cu aia, cu Banicioiu, cu Oprescu, mai ales ca i-a dat teapa prietenului tau de la Uzunu, cu Iordan, desigur. Cum a aparut Nicolaescu in poveste? El lucreaza la Aaylex sau nu?

      Daca nu erai "anonim" o faceam cu mai mare placere. Articolul nu e impotriva cuiva, denunta niste practici. Are mai multe povesti intr-una singura. Cum e o lume mica, ne cam stim toti, direct sau indirect, macar din reputatie. Daca e sa am ceva cu cineva, personal, am cu Iordan. Pe Mircea nu-l cunosc. Pe tac-su, pe Sorin, l-am tirit de doua ori la DNA cind era primar. Procuror Iulia Crisan. Pe Banicioiu il antipatizez din poze numai. N-am adus eu vorba de Doru, a aruncat unul o piatra cu oamenii lui Vintu, prostii, fara legatura cu speta. Da, are legatura cu Aaylex, e un fapt destul de cunoscut. Si cu Iordan se stie. Dar nu mi-a instrumentat mie materialul. Imi documentez singur articolele. De ce naiba am senzatia ca asta de acum e privit oarecum altfel, ca toti cei care comenteaza au un interes?!? Puneti textul asta linga oricare din celelalte 100 de materiale care dezvaluie chestii si injura pe cineva si o sa vedeti ca nu e nici o diferenta de logica si constructie. 100 in "Bursa" in ultimii 2-3 ani. In total am publicat peste 2000 de articole.

    Pe care or fi suparat purceii astia asa de tare? Pe Antonescu, pe Make? S-au pus cu Dracul! O sa-i faca arsice, astia tin supararea cu anii!

    1. Da, dom'le, din ura am scris, din ura scriu toate textele.

    CVI este fond nu IFN, deci ce IFN este implicat?

    1. Institutie Financiara Nebancara. Este o activitate financiara, desfasurata in cadru institutional. Nu sint banca. Deci nebancara entitatea. Care e eroarea?!?

    Degeaba o tot dați cotita, șleahta lui pesedila! Are dreptate autorul, ca întotdeauna. E mai deștept decât voi toți la un loc!

    1. Asa e, sint, trebuie sa recunosc.

      Sînteți, că nu dormiți:)) Dar la iscusință și istețime, n-aveți egal, parol!

    ... am facut dreptate! Multi dintre actorii sau figurantii acestei feerii nu erau nascuti in '77. Cind auzeau de 4 martie, nu se cutremurau, n-aveau pic de empatie cu noi, zguduitii. De acum isi vor aminti data...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb