Curtea de Apel Cluj şi-a declinat competenţa în privinţa reluării activităţii SSIF Broker Cluj

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 februarie 2009

Curtea de Apel Cluj şi-a declinat competenţa de soluţionare a solicitării SSIF Broker SA Cluj, privind emiterea unei ordonanţe preziden­ţiale referitoare la anularea suspendării activităţii dispuse de Comisia Naţională de Valori Mobiliare către Curtea de Apel Bucureşti, potrivit NewsIn.

Purtătoarea de cuvânt a instanţei clujene, judecătoarea Claudia Ilieş, a declarat ieri, că magistraţii au decis admiterea excepţiei de necompetenţă teritorială privind soluţionarea cauzei invocate de CNVM.

"Decizia poate fi atacată cu recurs, în termen de cinci zile de la pronunţare", a afirmat Ilieş.

CNVM a anunţat suspendarea, pentru două săptămâni, a autorizaţiei de funcţionare a SSIF Broker Cluj. Mai mult, arbitrul pieţei de capital a suspendat şi acţiunile companiei, având în vedere frauda descoperită la sucursala din Deva şi modificările intervenite în consiliul de administraţie al casei de brokeraj, pentru care CNVM susţine că nu a primit documentaţia completă.

Cazul "Broker" Cluj îi preocupă intens pe cititorii noştri, care au comentat, în număr mare, articolele publicate de "BURSA" pe această temă. Unii dintre ei sunt direct implicaţi în caz şi ne împărtăşesc experienţele lor, motiv pentru care le reproducem opiniile în cele ce urmează.

1. mesaj trimis de andreiu oprea

E-mail transmis la data de 20 OCTOMBRIE 2008.De la OPREA ANDREIU Către SSIF Broker - juridic, contabilitate, tranzacţii-Bună ziua, În calitate de client al SSIF Broker vă rog să elucidaţi în cursul acestei zile şi să-mi daţi un răspuns pertinent în legătură cu tranzacţiile efectuate pe contul meu, evidenţiate în situaţia " Activitate acţiuni client Oprea Andreiu 01/01.2007-08/10/2008"Menţionez că:- Nu am ordonat nici o tranzacţie în perioada 22/01/08 - 21/03/08 dar în situaţie apar ca executate 32 de tranzacţii- Am depus la casieria subunităţii din Deva, sume : chitanţa 652/21/03/08 = 10.000 lei ; chit. 661/26/03/08 = 16.000 lei şi chit. 665/01/04/08 = 12.000 lei. În situaţie nu apar.- Nu am ordonat nici o tranzacţie în perioada 02/04/08 pânâ la zi. În situaţie apar 21 de tranzacţii.- Nu am ridicat ( plata client ) sumele specificate în situaţia susmenţionată pentru :13/06/08 = 3.069 lei30/06/08 = 36.000 lei01/07/08 = 5.082 lei02/07/08 = 57 leiCu mulţumiri, Andreiu Oprea

2. mesaj trimis de a.o

Prima postare reprezintă sesizarea compartimentelor de specialitate, pentru ca cea adresată preşedintelui a rămas fără rezultat. Iată ce îi scriam acestuia cu 10 zile înainte:email data 10 OCTOMBRIE 2008De la Oprea Andreiu Către secretariat SSIF BrokerDomnule preşedinte Prunea, aşa cum am bănuit doar când am discutat telefonic şi DVS v-aţi exprimat neîncrederea, acum am certitudinea că pe contul meu s-au executat operaţiuni pe care eu nu le-am ordonatVă rog dispuneţi verificarea încrucişată între sediile Deva şi Cluj şi să-mi precizaţi punctul de vedere oficial, întrucât eu sunt în posesia a două documente - Portofoliu- emise la aceeaşi dată, complet diferite, primite de la cele două sedii. Deşi ieri, 09.10.2008 am solicitat prin mail situaţia rulajului pe contul meu pentru perioada 2007-2008 sucursala Deva nu mi-a trimis-o, iar cea primită de la Cluj releva peste 50 de operaţiuni de vânzare cumpărare neordonate de mine. Sunt profund îngrijorat de această constatare care se suprapune peste inconfortul cauzat de caserea bursei, cu atât mai mult că mi-au fost vândute toate acţiunile BRK, contribuind astfel şi eu, involuntar, la accentuarea presiunii la vânzare. În situaţia primită de la Cluj nu figurează depunerile în numerar din luna aprilie 2008 - 3 chitanţe - în suma totală de 38.000 lei. Rog a fi contactat prin mail pentru încercare de rezolvare amiabilă. Cu stima, A. OpreaÎn aceeaşi zi, 10 OCTOMBRIE 2008 ora 10:51 am primit răspunsul:de la secretariat SSIF Broker către Oprea Andreiu " Stimate domnule Andreiu Oprea, Se verifica sesizarea Dv. Sunt semne că cei de la sucursala Deva au făcut ilegalităţi pe contul Dv. O să vă contactez în acest sens. Cu stimă , Prof.univ dr. Petru Prunea.În AGA din 17 OCTOMBRIE în calitate de client, acţionar cu 68 de acţiuni BRK ( au scăpat nevândute ) am cerut dlui Prunea să lămurească situaţia mea dar a refuzat categoric pe un ton arogant, jignitor.

3. mesaj trimis de andreiu oprea

Revenind la data de 10 OCTOMBRIE 2008, imediat după primirea răspunsului de confirmare , la ora 11:10 am expediat următorul mail:de la Andreiu Oprea către secretariat SSIF Broker:" Stimate domnule Preşedinte Prunea, Dacă sesizarea mea este în verificare sunt dispus să aştept până la finalizarea anchetei dvs interne, până se stabileşte cu certitudine că cei de la Deva au făcut ilegalităţi pe contul meu, după care discuţia de rezolvare amiabilă se va purta cu conducerea SSIF care răspunde în conformitate cu prevederile art. 73 si 74 din Regulamentul 15/ 2005. Este totuşi vorba de practica frauduloasă incriminată de art.112 lit. c. Nu sunt dispus să negociez cu infractorul. Cu el trebuie să discutaţi Dvs cu mare severitate. Poate în acest sfârşit de săptămâna vă facţi timp săîimi faceţi o vizită la Deva pentru o discuţie amiabilă premerătoare adunării generale din 17-18 luna curentă. Cu stimă , A. Oprea

4. mesaj trimis de Un ziarist

Dar incă nu ne este clar cum aţi ajuns să fiţi propus pentru CA BROKEr ?! E vorba de contrapartea oferită de cineva din BRK pt pierderile dvs ?

5. mesaj trimis de Andreiu Oprea

Sunt dispus să pun la dispoziţia organelor de anchetă, dacă nu cumva au şi ajuns la acestea şi celelalte demersuri , făcute pentru o reziliere amiabilă a contractului cu SSIF Broker. În esenţă ceream desfiinţarea acestuia din vina intermediarului (nu numai a persoanei fizice Adriana Constantin) pentru operaţiuni frauduloase şi restituirea în totalitate a sumelor depuse. Nu le voi reproduce aici, decât ultima intervenţie că este edificatoare:email 03 februarie 2009 ora 8:00de la Andreiu Oprea la staffssif broker Domnule Prunea, întrucât toate demersurile mele de a rezolva pe cale amiabilă situaţia contractuală cu SSIF Broker au eşuat, vă rog frumos să-mi comunicaţi in cursul zilei de astăzi adresa dvs de domiciliu. Îmi este necesară pentru redactarea PLÂNGERII PENALE PREALABILE DE PUNERE ÎN MIŞCARE A ACŢIUNII PENALE împotriva ADRIANEI CONSTANTIN în solidar cu PETRU PRUNEA, pentru infracţiunea de GESTIUNE FRAUDULOASĂ - forma agravată. Totodată vă rog, deşi am vorbit în prealabil cu dl Ceuca, să mi se transmită prin mail portofoliul la data de azi, 03.02.2009. Fără prea mare stimă, A. OpreaAm primit următorul răspuns: 03 februarie 2009 ora 2:39de la secretariat SSIF Broker către Oprea Andreiu: Bună ziua, Găsiţi răspunsul D-lui Preşedinte în attach. Cu consideraţie, Sorina ToaderAm deschis attach-ul şi am citit stupefiat:Andreiu OpreaConducerea SSIF " Broker" nu se implică în a rezolva pe cale amiabilă situaţia - cum cereţi Dv - a nici unei persoane, indiferent de ce funcţie a avut cineva, situaţie reieşită din relaţia sa cu Adriana Constantin. Prin ceea ce doriţi Dv urmăriţi să ne facem părtaşi cu Adriana Constantin, să favorizăm infractorul, să ne substituim organelor de urmărire penală şi de judecată. Dorinţa DV de a vă despăgubi pentru FAPTE CARE LE INVOCAŢI, NEDOVEDITE, cercetarea cazului fiind în curs, unele documente de la sucursala Deva încă nu sunt accesibile, este sinonimă cu a interveni noi în actul de justiţie fără a avea această calitate. NOI vă tratăm ca pe oricare client al societăţii, deşi MÂRLĂNIA de care daţi dovada în scris şi ÎNCLINAŢIA SPRE OBŢINEREA DE CÂŞTIGURI SUBSTANŢIALE NEMERITATE ne-ar îndreptăţii la alt tratament. Procedăm aşa fiindcă vă înţelegem frustrarea ce s-a născut din refuzul nostru de a încheia un contract de colaborare cu Dv. AVEM STANDARDE DE LA CARE NU ABDICĂM, deşi adesea ne sunt înşelate aşteptările. Vă rugăm să vă adresaţi în scris societăţii, precizând datele personale şi problemele asupra cărora doriţi lămuriri. La scrisoarea Dv vă vom Răspunde cât mai urgent posibil. Prof.univ. dr. Petru PruneaCu alte cuvinte profesorul şi-a pus la colţ elevul neascultător. Îmi cere să revin în timp, cu o nouă sesizare scrisă, pentru fapte cunoscute de dumnealui în urmă cu 3 luni.Halucinant! DESTUL !!! AJUNGE !!!

6. mesaj trimis de A. Oprea

Am aflat de AGA de pe site-ul SSIF Broker. Mi-am transmis CV în termenul legal de depunere candidaturi. La acea dată după socotelile mele aveam achiziţionate peste 150.000 acţiuni Broker.

7. mesaj trimis de marlanul andreiu oprea

În MÂRLĂNIA mea nemăsurată îl provoc public pe Dl Prunea să dezmintă cele afirmate de mine aici, pentru că ştiu că urmăreşte cu interes desfăşurarea lucrurilor. Are ocazia să mă facă şi MINCINOS ORDINAR, colportor ŞI ORICE I-AR VENI LA GURĂ. Dacă nu o face de bună voie rog reporterii ziarului Bursa să-i ia un interviu pe această tema IN NUMĂRUL DE MÂINE.

8. mesaj trimis de Un ziarist

Din moment ce azi noapte, cu câteva ore doar înaintea desfăşurării procesului întzntat de BRK CNVM uilui, CNVM a dat publicităţii concluziile anchetei rezultă deci că ANCHETA S6A TERMINAT şi deci trebuie ca de azi SSIF BROKER să nu mai fie suspendată. Dacă ancheta nu e terminată, CNVM şi-a încălcat propriile valori doar ca să scape cu faţa curată la proces ! Care este părerea dvs ?

9. mesaj trimis de coca

toţi directorii de sucursale trebuiesc schimbaţi dle prunea astfel nu daţi înainte ca toţi sau invăţat să fure

10. mesaj trimis de investitor

Cum poţi să afirmi aşa ceva ,când o angajată a BRD a furat din banca bani , automat poţi spune că toţi angajaţii fură ???!!!!

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Obsrev ca interesul pentru acest subiect deosebit de neplacut pentru mine ( sunt de parere ca rufele murdare se spala in baie si nu in strada), imi mentin intentia de a actiona legal. Plangerea penala prealabila de declansare a actiunii penale impotriva Adrianei Constantin in solidar cu Petru Prunea este elaborata. Intrucat din partea dlui Profesor nu am primit-o, rog pe cine o stie sa mi-o furnizeze. Exista desigur si posibilitatea de a apela la organele abilitate, dar vreau sa sondez si spiritul civic al romanilor. Astept in primul rand pe cei de la CNVM care efectueaza controlul la SSIF Broker Cluj si au acces la datele personale ale conducerii. De asemenea , intrucat nu sunt sigur ca cea furnizata de Adriana Constantin este cea reala, ii rog sa mi-o furnizeze si pe aceasta. Repet adresa de email : andreiu.oprea@yahoo.com Va multumesc.

    1. Cu scuzele de rigoare, corectez: Observ este cuvantul de inceput, apoi, dupa paranteza: -este scazut , dar ...

      Cu alte scuze, precizez ca solicit adresele de domiciliu ale persoanelor mentionate in postarea nr 1.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb