CURTEA DE JUSTIŢIE A UE: Google trebuie să elimine datele din rezultatele căutării online dacă utilizatorii dovedesc că sunt inexacte

V.G.
Companii / 9 decembrie 2022

Google trebuie să elimine datele din rezultatele căutării online dacă utilizatorii dovedesc că sunt inexacte

Google, divizie a grupului Alphabet, trebuie să elimine datele din rezultatele căutării online dacă utilizatorii pot dovedi că sunt inexacte, a declarat ieri instanţa supremă europeană, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Susţinătorii libertăţii de exprimare şi susţinătorii drepturilor la confidenţialitate s-au confruntat în ultimii ani cu privire la "dreptul de a fi uitaţi" online al oamenilor, ceea ce înseamnă că ar trebui să poată elimina urmele digitale de pe internet.

Cauza în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a vizat doi directori dintr-un grup de societăţi de investiţii, care au cerut Google să elimine rezultatele căutării care leagă numele lor de anumite articole care criticau modelul de investiţii al grupului.

De asemenea, au vrut ca Google să elimine fotografiile în miniatură ale acestora din rezultatele căutării.

Google a respins cererile, spunând că nu ştie dacă informaţiile din articole sunt corecte sau nu.

Ulterior, o instanţă germană a solicitat consiliere de la CJUE cu privire la echilibrul dintre dreptul de a fi uitat şi dreptul la libertatea de exprimare şi informare.

"Operatorul unui motor de căutare trebuie să scoată informaţiile găsite din conţinutul referit în cazul în care persoana care o solicită dovedeşte că aceste informaţii sunt vădit inexacte", a spus Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Pentru a evita o povară excesivă pentru utilizatori, judecătorii au spus că astfel de dovezi nu trebuie să provină dintr-o decizie judiciară împotriva editorilor de site-uri web şi că utilizatorii trebuie doar să furnizeze dovezi care le pot fi solicitate în mod rezonabil.

Google a spus că linkurile şi miniaturile în cauză nu mai erau disponibile prin căutarea pe web şi căutarea de imagini şi conţinutul a fost offline de mult timp.

Aceeaşi instanţă a consacrat, în 2014, dreptul de a fi uitat, spunând că oamenii ar putea cere motoarelor de căutare precum Google să elimine informaţiile inadecvate sau irelevante din rezultatele web care apar sub căutările pentru numele lor.

Hotărârea a precedat regulile de referinţă ale UE privind confidenţialitatea care au intrat în vigoare în 2018 şi precizează că dreptul de a fi uitat este exclus în cazul în care prelucrarea datelor cu caracter personal este necesară pentru exercitarea dreptului la informare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb