Curtea Europeană de Justiţie a declarat ilegal timbrul de mediu

George Forcoş
Miscellanea / 10 iunie 2016

Curtea Europeana de Justitie a declarat ieri timbrul de mediu ca fiind ilegal în procedura Vasile Budisan împotriva Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Cluj.

"Curtea de Justiţe a Uniunii Europene a constatat că 4 litera c) din OUG nr. 9/2012 scuteşte de plata timbrului de mediu transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculelor rulate naţionale a căror înmatriculare în România a determinat deja plata taxei speciale, a taxei pe poluare sau a taxei pentru emisiile poluante, cu excepţia cazurilor în care o instanţa din România a dispus restituirea taxei respective pentru un anumit vehicul. Dar, cum taxa de poluare stabilită prin OUG nr 50/2008 a fost declarată incompatibilă cu articolul 110 TFUE, iar prin extensie, timbrul de mediu prezintă aceleaşi caracteristici cu taxa de poluare, acesta trebuie considerat, de asemenea, incompatibil cu articolul 110 TFUE." A declarat Cristian Deca, Legal Advisor şi Mediator în cadrul "Decalex Legal Solutions", potrivit unui comunicat de presă, trimis redacţiei.

Încălcarea art. 110 TFUE intervine prin faptul că în situaţia în care timbrul de mediu nu a fost încă restituit, cumpărătorii acestor autoturisme vor fi scutiţi de plata acestuia, iar vehiculele rulate, importate dintr-un alt stat membru, vor fi invariabil supuse timbrului de mediu prevăzut de OUG nr. 9/2012 la înscrierea în România a dreptului de proprietate asupra acestor vehicule. Astfel, timbrul de mediu încalcă neutralitatea în concurenţă dintre autovehiculele rulate provenite din statele membre ale Uniunii Europene şi cele similare româneşti, deoarece o scutire a timbrului de mediu precum cea rezultată din prezenţa dispoziţie oferă avantaj concurenţial autovehiculelor rulate deja prezente e piaţă din România, descurajând importul de autovehicule similare din alte state membre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb