Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

S.B.
Internaţional / 17 martie 2023

Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Curtea Penală Internaţională a emis astăzi un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, potrivit unui comunicat al instituţiei.

"Azi, la 17 martie 2023, Camera Preliminară II a Curţii penlae Internaţionale a emis mandat de arestare a două persoane, în cadrul situaţiei din Ucraina: domnul Vladimir Vladimirovici Putin şi doamna Maria Alekseievna Lvova-Belova", comisarul prezidenţial însărcinat cu drepturile copilului în Rusia, se arată într-un comunicat al CPI.

"Domnul Vladimir Vladimirovici Putin, născut la 7 octombrie 1952, preşedinte al Federaţiei Ruse, este presupus responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populaţiei şi cea de transfer ilegal de populaţie, în special a copiilor, din zonele ocupate ale Ucrainei (în conformitate cu articolele 8(2)(a)(vii) şi 8(2)(b)(viii) din Statutul de la Roma). Infracţiunile ar fi fost comise pe teritoriul ocupat ucrainean începând cu 24 februarie 2022. Există motive întemeiate să credem că Vladimir Putin poartă răspundere penală individuală pentru infracţiunile menţionate anterior, că a comis actele în mod direct, împreună cu alţii şi/sau indirect, prin intermediari (articolul 25 alineatul (3) litera (a) din Statutul de la Roma) şi pentru lipsa de control asupra subordonaţilor civili şi militari care au săvârşit actele sus menţionate sau au permis comiterea acestora şi care se aflau în subordinea efectivă lui Vladimir Putin, în conformitate cu responsabilitatea superiorului (articolul 28(b) din Statutul de la Roma)" se mai arată în comunicatul Curţii Penale Internaţionale.

De asemena, CPI a emis un mandat de arestare şi pentru Maria Alekseievna Lvova-Belova, comisarul prezidenţial însărcinat cu drepturile copilului în Rusia, cu aceleaşi capete de acuzare.

"Doamna Maria Alekseyevna Lvova-Belova, născută la 25 octombrie 1984, comisar pentru drepturile copilului al Federaţiei Ruse, este responsabilă pentru crima de război de deportare ilegală a populaţiei şi cea de transfer ilegal de populaţie din zonele ocupate ale Ucrainei. Infracţiunile ar fi fost comise pe teritoriul ocupat ucrainean începând cu 24 februarie 2022. Există motive întemeiate să se creadă că doamna Lvova-Belova poartă răspundere penală individuală pentru infracţiunile menţionate mai sus, pentru că a comis faptele în mod direct, împreună cu alţii şi/sau prin intermediari" spun cei de la CPI.

"Camera preliminară a II-a a considerat, pe baza cererilor Procuraturii, din 22 februarie 2023, că există motive întemeiate să se creadă că fiecare suspect poartă răspunderea pentru crima de război de deportare ilegală a populaţiei şi cea de transfer ilegal de populaţie din zonele ocupate ale Ucrainei, aducând prejudicii copiilor ucraineni" mai spun cei de la Curtea Penală Internaţională.

Opinia Cititorului ( 44 )

  1. Asta e o mare stire.

    Si dc nu mai iese din Rusia dar e un puscariabil. 

    Cineva trebuie sa raspunda pt sute de mii de morti. Milioane de vieti distruse.

    Pai eu dc omor un om raspund? Imediat! Deci Putin de ce ar putea omora si scapa ? 

    1. Curtea penala Internationala,nu este recunoscuta de cele mai importante STATE ale lumi si de jumatate din celelalte tari mai mici. IMBECILII de la CPI,ii fac un AVANTAJ enorm lui PUTIN prin aceasta INCULPARE,devenita din start ILUZORIE prin care cetateni rusi se vor strange si mai puternic in jurul lui PUTIN.Cine o sa aibe de pierdut.?In primul rand cetatenii ucrainieni care prin aceasta decizie nu mai intrevad nicoi o posibilitate de inceperea unor negocieri de PACE. Apoi, CHINA si INDIA,se vor apropia si mai mult de rusia,iar acest lucru nu poate decat sa produca FRISOANE pe tot globu. Unirea acestor 3 forte,o sa aibe consecinte nefaste pe tot mapamondul. CHINA,deabia asteapta un moment prielnic sa atace TAIWANU,pe care o sa il cucereasca in cateva ore iar MAPAMONDUL risca sa dispara daca SUA ar intra in razboi cu CHINA. Americanii,sunt destul de DESTEPTI incat sa nu provoace un nou razboi mondial,iar PUTIN nu o sa traiasca o vesnicie. CPI,a facut aceasta declaratie,pentru ai da o SATISFACTIE lui ZELENSKI,dar una ILUZORIE. DACA cei puternici vor sa evite DISPARITIA PAMANTULUI, trebuie sa foloseasca alte mijloace si metode pentru ca acest lucru sa nu se intample. TERORISMUL,nu o sa fie INVINS niciodata atata timp cat in lume vor fi MINTI CRIMINALE. Asa ca,domnilor din TARILE PUTERNICE,folositi nu RAZBOIUL ci NEGOCIERILE pentru a nu duce la SFARSITUL VIETII pe PAMANT.!

      Totul este în avantajul Rusiei, chiar și distrugerea armatei sovietice. :)

    Multi nu isi dau seama dar asta e stirea deceniului

    1. sa nu exageram

      e stirea deceniului Putler la puscarie!!!!

      DE ACORD.

    ... un precedent periculos, stupid si iresponsabil ... teoretic orice presedinte, curent sau fost ... in vremea caruia s-a desfasurat un razboi ... poate fi condamnat pentru crime de razboi ... imi amintesc de "asasinatele" cu drone de pe vremea obama ... in razboiul impotriva terorii ... cu victime masive in randul civililor ... de "black sites", guantanamo si alte matrapazlacuri ... oamenii fug de razboi spre zone pe care le percep mai sigure ... imi amintesc de marea importare de populatie din vremea conflictelor iraq, afganistan, libia, siria... astazi, noi si alte state facilitam, gazduim si subventionam ucrainieni ... ce facem, il condamnam pe iohanis pentru deportare ilegala si transfer ilegal de populatie?! ...

    1. Nu e nici un precedent. Nurnberg a fost inainte. Criminalii de razboi au mai fost inchisi

    Din 195 de tari, 95 recunosc prin tratat oficial si legal

    aceasta Curte Internationala, 

    Tratatul nu a fost nici semnat nici ratificat de câteva țări 

    importante precum Statele Unite, Rusia, China, Israel și Irak.  

    Deci nici 1/2 din tarile lumii nu recunosc aceasta curte,

    E UN CIRC MEDIATIC A PROPAGANDEI OCCIDENTALE 

    1. Sunt 126 de tari unde dc pune piciorul va fi arestat. Asta nu mai iese din ruzzia. Si in plus cum va candidala presidentie, practic un puscariabil care n-are ce iesi din tara? Cum reprezinti tu tara un puscarias condamnat pentru crime de razboi la curtea penala internationala de la Haga?

      ... black rock si jpm pregatesc foduri pentru reconstructia ukr ... ungaria ofera cetatenie maghiarilor din alte state ... noi oferim moldovenilor ... ue a invitate ukr in uniune - promitand cetatenie ... granita de sud a sua e cu trecere libera ... cartelurile mexicane fac legea (la ei) ... ukr este depopulata si exploatata, bani placa inapoi de unde au venit (in buzunare private) ... la nivel global avem imigratie masiva ... in special in in ue si sua ... sub toleranta observatie a presedintilor ... in america pentru modificarea demografiei de vot ... in ue pentru mana de lucru ieftina pentru a salva pensiile de politicile bce ... nimic ilegal aici?! ...

      DA

      Bag-o și p-aia cu corupția ucide rezistule.

      Tarile care au bube-n cap.

      Pleaca in Rusia dc Romania si inca 125 de tari sunt toate cu bube-n cap dupa mintea ta

      Vezi ca un gandesti?De ce sa plec in Rusia?Recunoaste Rusia aceasta Ograda Internationala?Nu,pentru ca are bube-n cap ca toate celelalte.Oricum,sunt partinitori.Ar fi trebuit sa inceapa cu presedintii americani care au ordonat bombardarea Irakului,Afganistanului,etc.

    Non-stire... este o noua batjocorire a dreptului international pe care NATO o face.

    Nu uitati, SUA a dat mandat de arestare impotriva unui procuror al CPI.

    "December 14, 2020 - On September 2, 2020, the United States government imposed sanctions on the International Criminal Court (ICC) prosecutor, Fatou Bensouda, and another senior prosecution official, Phakiso Mochochoko. In addition, US Secretary of State Michael Pompeo announced that the United States had restricted...." 

    1. mirosi a kremlin

      mirosi rau de tot

      Actiune de piar care va zdruncina si mai mult

      increderea populatiei in justitie,care a devenit  

      o joaca in mainile politicului,

      vremuri grele si putine perspective pozitive 

      Cand l-au judecat si impuscat pe Ceausescu, a fost o actiune de similara. Dar, Ceausescu nu i-a supravietuit. Nici Elena. Actiunile de Public Relations pot fi fatale.

      iNCREDEREA e intreaga in justitie la cei ce sunt intregi la cap si inteleg ca un criminal care omoara oameni , sute zilnic trebuie arestat. Altfel ce rol are justitia daca criminalii omoara liberi?

      Pt orice motiv, ca vad ca sunt prea multi romani care ii justifica niste crime. Sau sunt doar 1-2 care tot scriu pro criminalul planetei sau sunt prea multi romania la fel de deranjati la mansarda ca Putin 

      Cât timp criminalii GW Bush, Obama și restul nu sunt anchetați pentru crimele lor, iar criminalul Putin este, doar aurolacii cu o e educație precară și IQ subunitar pot avea încredere în justiție.

      E ca anticorupția din România de anchetează portarii de la CAP-uri și se face că nu vede marile privatizări și marile țepe: Bechtel, etc.

      Trolu, ptr. romana nu e de similara cu rusa, actiunile de Public Relations pot fi fatale.

    Este o decizie doar de imagine, pt ca Putin nu se mai deplaseaza decat in tarile prietene sau partenere, deci n-ar avea cum sa fie prins! Insa, daca vrea sa-si arate si el muschii, ar putea lansa prin purtatorul sau de cuvant, urmatoarea amenitare teribila: cum Rusia nu recunoaste acest tribunal international, aceasta decizie a lui este una specifica terorismului, asa ca cei care au dat-o vor fi considerati de catre Rusia teroristi si tratati ca atare! Adica, prinsi de catre comandouri rusesti aflate in tarile Europei, scosi de-acolo, dusi apoi in Rusia si condamnati acolo! Apropo, Rusia are pedeapsa cu moartea pt terorism! Eu sunt gata sa pariez, ca daca un singur astfel de birocrat ar fi prins, dus in Rusia si executat, ceilalti ramasi in viata isi vor anula propria decizie!

    1. Asa gandeste un criminal

      Esti cumva vreun alter ego al lui Freud sau Jung, sau nea Gica de la scularie care isi da si el cu parerea?

      Eu propun sa se duca Ursula(pe tocuri ca asa ii sta bine) in Rusia,sa-l ia de par pe Putin si sa-l tarasca la tribunalul de la Haga!

      Piticul Putler nu mai poate ieși din buncăr. Și-a făcut de râs și imperiul sovietic, pata rămâne în istorie. :)

    Când, imediat după înființarea ei în 1945, CIJ a început și a continuat să se manifeste doar politic, punându-se de fiecare dată în poziție de subordonare, chiar dacă nu de jure, doar față de statele dominante, valoarea ei morală s-a degradat, ajungând la nivelul de compromitere totală. Drept urmare, hotărârile ei au semnificație, ca într-un joc, doar cei care participă și conduc jocul. Efectele morale sunt contrare oricărui act de justiție, deoarece așa zisul act de justiție nu reprezintă și nu se fundamentează pe niciun adevăr.

    Iata ce spune un adevarat om de stat, Vucic, presedintele Serbiei.

     

    "Asta este o escaladare fara sfarsit. Ma tem ca ne indreptam deja catre cel mai grav conflict in istoria umanitatii. Ma intreb daca este cineva suficient de destept incat sa nu actioneze si daca exista cineva care intelege consecintele". 

    Nici nu are sens sa discutam pe fond problema netrebnicilor de la institutia aia mai sovietica decat sovieticii lui Stalin. Populatia ucrainiana a fost folosita de regimul de la Kiev drept scuturi umane. A scris despre asta chiar Amnesty International, si multe alte organe de presa occidentale. Imbecilii de la curtea injustitiei dau mandat de arestare armatei care a incercat sa ii scoata din calea gloantelor, i-a hranit, le-a dat ajutoare si caldura. 

    1. Ce se intampla in Ucraina este doar preludiul.Adevarata tinta a americanilor nu sunt rusii ,sunt chinezii.Chinezii sunt o mare putere economica,s-au bagat peste tot d.p.d.v economic si le tot strica horoscopul americanilor.Drept dovada,Trump nici nu voia sa se mai incurce cu Ucraina pentru a lovi Rusia,considera ca nu merita efortul financiar,daca era reales frontul se desfasura in alte zari cu consecinte catastrofale.Insa nu este timpul pierdut,se mai gandesc, pregatesc terenul,le este frica ca raman cheli in gura daca se pun cu chinezii.Eu cred ca ,,securistii americani,,cantaresc mult pentru a gasi o varianta de a- i prinde in corzi pe chinezi asa cum au facut cu rusii.E mai complicata treaba.

      incredibil de corect,impartial si mai lucid decat toti senilii din centrele de putere ale lumii!

      bravo Vucic! 

      in 1990,am lucrat in SErbia,niste oameni deosebit de corecti cu oamenii harnici si cinstiti si foarte rai cu hotii si pramatiile(concetaterni de ai nostrii care au luat-o pe costum pe acolo pt gainarii)

      Chiar m-a amarat f rau cand au fost bombardati de americani acesti oameni civilizati si corecti ,iar tapul nostru spune ca e de acord cu bombardarea unui vecin bun de-a lungul istoriei ,(iar acum isi ia banutii cu istoria Levantului,) 

    O miscare de care va profita foarte mult Putin,

    pe plan intern sentimentul antioccidental se va exacerba,

    si sprijinul populatiei ruse va fi si mai mare 

    1. Esti pe aproape , dar este si o miscare menita in principal de a acoperi zgomotul de presa din Ucraina. Apar tot mai des stiri alarmante despre pierderea razboiului.

      Kiev Independent scria "gustul victoriei" incepe sa fie simtit de rusi. 

      Politico a scris ieri ca surse americane de incredere au transmis ca Ucraina a pierdut peste 100 000 de militari morti (KIA), nu si raniti. 

      Cand esti disperat pe front, Xi se intalneste luni la Moscova cu Putin, sanctiunile au esuat. Congo, Mali, Africa de Sud, America Latina, toate iti arata degetul ... cand in Africa se flutura steagul rusesc .... cand practic o planeta intreaga se razvrateste contra NATO... ce face NATO si SUA? .... mai compromit inca o institutie internationala..... din care multe tari vor incepe sa se retraga. 

       

      Iata pasajele incriminate. 

      "(viii) The transfer, directly or indirectly, by the Occupying Power of parts of its own civilian population into the territory it occupies, or the deportation or transfer of all or parts of the population of the occupied territory within or outside this territory; 

      (vii) Unlawful deportation or transfer or unlawful confinement;" 

      Toate aceste fapte vor putea fi justificate de materialele din presa vestica si rapoartele Amnesty International. Armata ucrainiana folosea populatia ca scut uman. Dupa razboi, lipseau utilitatile si conditiile sanitare (presa vestica a scris de cazuri de holera in Mariupol). Astfel, la masa la care NATO va semna capitularea, acest mandat va fi trecut in uitare si va fi anulat. 

      Vine la o zi dupa ce ONU a recunoscut ca nu a gasit dovezi ca Rusia comite genocid in Ucraina.

      Ukrainska Pravda 

      Thu, March 16, 2023 at 6:00 PM GMT+2

      Erik Møse, Chair of the United Nations Human Rights Council (UN HRC) Independent International Commission of Inquiry on Ukraine, said during a press conference on 16 March that the Commission’s investigation into human rights violations in Ukraine has not found evidence that Russia committed genocide in Ukraine. 

      Ucrainenii șterg pe jos cu frații lor ruși. :) Scriu istorie!!! :)))))))

      genocid inca nu dar crime de razboi da

      ... eu l--as capitula pe soros ... austriecii au dovedit deportarea ...

    Uite asa incepe razboiul mondial…. CPI se descalifica…

    1. razboiul a inceput de un an... CPI identifica criminalii...

      Dar nici n-a fost vreodata calificata, in afara de catre statele-Colonii ale Sistemului ocult masonic!

    Excelent articol putin e un criminal

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb